Regeling van werkzaamheden

De voorzitter:

Op de tafel van de griffier ligt een lijst van ingekomen stukken. Op die lijst staan voorstellen voor de behandeling van deze stukken. Als voor het einde van de vergadering daartegen geen bezwaar is gemaakt, neem ik aan dat daarmee wordt ingestemd.

Op verzoek van het lid Knops stel ik voor, zijn motie (31200-X, nr. 50) opnieuw aan te houden en op verzoek van het lid Mastwijk stel ik voor, zijn motie (23645, nr. 179) opnieuw aan te houden. Dit betekent dat de in de artikel 69, tweede lid, van het Reglement van Orde genoemde termijn van twee maanden voor deze moties opnieuw gaat lopen.

Ik stel voor, de tweede termijn van het spoeddebat over de aanbesteding van het project GOUD aan de agenda van morgen toe te voegen.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan de heer De Roon.

De heer De Roon (PVV):

Voorzitter. Ik verzoek u, het verslag van het algemeen overleg van hedenochtend over het beleidskader overdracht tenuitvoerlegging buitenlandse strafvonnissen aan Nederland op de agenda te plaatsen.

De voorzitter:

Ik stel voor om dit VAO toe te voegen aan de agenda van een van de weken na het komende reces.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan de heer Pechtold.

De heer Pechtold (D66):

Voorzitter. Het is angstaanjagend dat het voorjaar dit jaar zo vroeg in de lucht zit, want dat kan leiden tot schommelingen in de aardgasinkomsten en vervolgens tot bestedingsdrang inzake de FES-gelden. Met het oog daarop verzoek ik de minister-president, de minister van Economische Zaken en de minister van Financiën mede namens de VVD-fractie om een brief over de actuele besluitvorming rond het FES, inclusief het spoorboekje voor de verdere stappen en de actuele cijfers van de financiële stand van zaken en vooruitzichten. Tevens verzoek ik de regering, in de brief helderheid te verschaffen over de invulling van de afspraak uit het coalitieakkoord om een nieuwe voedings- en uitgiftesystematiek te formuleren met meer stabiliteit in de vorm van een vaste voeding voor het FES en goede bestedingscriteria gericht op versterking van de economische structuur.

De voorzitter:

Ik stel voor, het stenogram van dit gedeelte van de vergadering door te geleiden naar het kabinet.

Daartoe wordt besloten.

Naar boven