Regeling van werkzaamheden

De voorzitter:

Het woord is aan mevrouw Timmer.

Mevrouw Timmer (PvdA):

Voorzitter. Ik verzoek om de stemmingen over het burgerservicenummer in de zorg uit te stellen. Er is sprake van een nieuwe brief. Wij willen die graag nog deze week ontvangen. Daarna willen wij graag een korte heropening agenderen. Ik doe dit verzoek mede namens mevrouw Kant. De andere woordvoerders in het debat steunen ons verzoek.

De heer Omtzigt (CDA):

Ik steun het verzoek tot heropening. Ik verzoek de minister om het advies van Actal over de administratieve lasten die voortvloeien uit de AMvB die na het debat is toegezonden, zo snel mogelijk aan de Kamer te doen toekomen, liefst voor de heropening.

Mevrouw Koşer Kaya (D66):

Ik steun het verzoek tot heropening.

Mevrouw Schippers (VVD):

Het is de bedoeling dat deze wet op 1 januari 2007 ingaat. Ik dring daarom aan op spoed. Anders zou de vertraging te groot kunnen worden.

De voorzitter:

Ik stel voor, akkoord te gaan met de verzoeken tot uitstel van de stemmingen en heropening van de beraadslaging. De heropening zou volgende week kunnen worden geagendeerd, opdat wij over twee weken alsnog kunnen stemmen.

Ik stel verder voor, de gewenste informatie op te vragen door het stenogram van dit gedeelte van de vergadering door te geleiden naar het kabinet, in het bijzonder naar de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan mevrouw Noorman-den Uyl.

Mevrouw Noorman-den Uyl (PvdA):

Voorzitter. Namens de vaste commissie voor Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties verzoek ik om het verslag van het algemeen overleg van 21 september jongstleden over de adviescolleges op de plenaire agenda te plaatsen.

De voorzitter:

Ik stel voor, aan dit verzoek te voldoen en dit punt toe te voegen aan de agenda van volgende week.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan mevrouw Noorman-den Uyl, die nog een ander verzoek heeft.

Mevrouw Noorman-den Uyl (PvdA):

Uitsluitend namens mijzelf verzoek ik om het verslag van het algemeen overleg van 7 september jongstleden over de elfde voortgangsrapportage SUWI eveneens op de plenaire agenda te plaatsen.

De voorzitter:

Ik stel voor, ook aan dit verzoek te voldoen en het punt toe te voegen aan de agenda van volgende week.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan mevrouw Eijsink.

Mevrouw Eijsink (PvdA):

Voorzitter. Mijn collega Frans Timmermans en ik hebben vorig jaar op 19 november vragen gesteld aan de staatssecretaris van Defensie over de aansprakelijkheid voor psychisch leed van Dutchbat-militairen. Twee keer is door de staatssecretaris om uitstel gevraagd. Wij zouden de antwoorden graag deze week ontvangen en dit keer graag volledig.

De voorzitter:

Ik stel voor, aan dit verzoek te voldoen en het stenogram van dit gedeelte van de vergadering door te geleiden naar het kabinet, in het bijzonder naar de staatssecretaris van Defensie.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan mevrouw Schreijer-Pierik.

Mevrouw Schreijer-Pierik (CDA):

Voorzitter. Ik verzoek u, het verslag van het algemeen overleg van vorige week over de ontpoldering langs de Westerschelde op de plenaire agenda te plaatsen.

De voorzitter:

Ik stel voor, aan dit verzoek te voldoen en het punt toe te voegen aan de agenda van volgende week.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan mevrouw Koşer Kaya.

Mevrouw Koer-Kaya (D66):

Voorzitter. Ik verzoek u, de stemmingen in verband met de Arbeidstijdenwet uit te stellen, omdat ik nog een amendement wil indienen.

De voorzitter:

Ik stel voor, aan dit verzoek te voldoen.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan de heer Blom.

De heer Blom (PvdA):

Voorzitter. Mijn fractie verzoekt u, het verslag van het algemeen overleg over de beveiliging van militaire objecten op de plenaire agenda te plaatsen.

De voorzitter:

Ik stel voor, aan dit verzoek te voldoen en het punt toe te voegen aan de agenda van een van de komende weken.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Ik stel nog voor, vandaag ook te stemmen over de motie ingediend in het VAO over de MEP-subsidies, te weten de motie-Van der Staaij c.s. (28665, nr. 70) over het vooralsnog niet beëindigen van de bestaande MEP-subsidiemogelijkheden. Ik voeg hieraan toe dat om een hoofdelijke stemming is gevraagd.

Overeenkomstig het voorstel van de voorzitter wordt besloten.

De voorzitter:

Ik deel verder mee dat het deel van de middagvergadering waarin de heer Rouvoet afwezig was, maar acht minuten heeft geduurd. Hij is weer in ons midden.

Naar boven