50ste vergadering

Woensdag 15 februari 2006

10.15 uur

Voorzitter: Verbeet

Tegenwoordig zijn 103 leden, te weten:

Van Aartsen, Aasted Madsen-van Stiphout, Algra, Aptroot, Arib, Van As, Atsma, Azough, Van Baalen, Bakker, Balemans, Van Beek, Van Bochove, Boelhouwer, Bos, Brinkel, Buijs, Van de Camp, Çörüz, Crone, Depla, Dezentjé Hamming, Van Dijk, Van Dijken, Dittrich, Douma, Duivesteijn, Duyvendak, Eerdmans, Van Egerschot, Ferrier, Van Fessem, Van Gent, Gerkens, De Haan, Van Haersma Buma, Van der Ham, Haverkamp, Heemskerk, Hermans, Hessels, Van Heteren, Van Hijum, Hofstra, Ten Hoopen, Huizinga-Heringa, Irrgang, Joldersma, Jonker, Kalsbeek, Kant, Knops, Koenders, Koopmans, Koşer Kaya, De Krom, Kruijsen, Lambrechts, Leerdam, Lenards, Mastwijk, Nawijn, De Nerée tot Babberich, Noorman-den Uyl, Omtzigt, Örgü, Ormel, De Pater-van der Meer, Roefs, Rouvoet, Samsom, Van der Sande, Van Schijndel, Schippers, Smeets, Smilde, Smits, Snijder-Hazelhoff, Spies, Van der Staaij, Sterk, Straub, Stuurman, Szabó, Timmer, Timmermans, Van Velzen, Vendrik, Verbeet, Verburg, Vietsch, Visser, Van der Vlies, Vos, Jan de Vries, Klaas de Vries, Van Vroonhoven-Kok, Waalkens, Weekers, Weisglas, Wilders, Van Winsen en De Wit,

en de heer Remkes, minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, de heer Donner, minister van Justitie, de heer Pechtold, minister voor Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties, mevrouw Verdonk, minister voor Vreemdelingenzaken en Integratie, en de heer Van Geel, staatssecretaris van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer.

De voorzitter:

Ik deel aan de Kamer mede dat zijn ingekomen berichten van verhindering van de leden:

Blom, Van Dam, Fierens, Van Heemst, Meijer en Straub, wegens bezigheden elders;

Albayrak, Depla, Leerdam, Timmermans, Tjon-A-Ten en Waalkens, wegens bezigheden elders, alleen voor de avondvergadering;

Noorman-den Uyl, wegens bezigheden elders, alleen voor de middag- en avondvergadering;

Eijsink, wegens ziekte.

Deze berichten worden voor kennisgeving aangenomen.

De voorzitter:

Aan de orde zou thans zijn een VAO over het energieprestatiecontract. Ik constateer echter dat de minister niet aanwezig is. Het woord is aan mevrouw Vietsch voor een ordevoorstel.

Mevrouw Vietsch (CDA):

Mijn partij wil graag in debat met de minister. Het Bouwbesluit is typisch een onderwerp voor de minister. Zij was ook degene die enkele bezwaren had bij onze voorstellen. Mijn fractie wil uitstel van het debat als de minister niet aanwezig kan zijn.

Mevrouw Kruijsen (PvdA):

Ik steun dit voorstel. Ook ik vind het van belang dat wij met de minister, die over dit onderwerp gaat, in discussie kunnen gaan.

De heer De Krom (VVD):

Voorzitter. U weet dat de VVD-fractie een zodanig vertrouwen in de staatssecretaris heeft dat ik vind dat wij het prima met hem kunnen afdoen. Ik steun dus het ordevoorstel niet. Overigens is mij uit het debat ook niet gebleken dat de staatssecretaris eventueel het voorstel dat ik zou willen doen en dat ik heb aangekondigd in het algemeen overleg, wel zou steunen. Volgens mij kan de staatssecretaris daarover prima het woord voeren.

De heer Van As (LPF):

Voorzitter. Ik sluit mij volledig bij de heer De Krom aan. Ik deel zijn standpunt. Wat ons betreft kunnen wij het debat met de staatssecretaris aan.

De voorzitter:

De leden die de wens hebben om in aanwezigheid van de minister het debat te voeren, hebben het recht om dat te verzoeken. Ik stel voor om het VAO op een ander moment te laten plaatsvinden.

Daartoe wordt besloten.

De vergadering wordt enkele ogenblikken geschorst.

Naar boven