Regeling van werkzaamheden

De voorzitter:

Ik stel voor, aanstaande donderdag te stemmen over de motie-Van der Staaij/Klaas de Vries (19637, nr. 920) ingediend tijdens het VAO asiel- en terugkeerbeleid op 19 april 2005 over het alsnog uitvoeren van de motie-Van der Staaij/De Vries op stuk nr. 837.

Voorts stel ik voor, toe te voegen aan de agenda van morgen en als hamerstuk te behandelen Kamerstuk 30063, Overgangsrecht inzake de beëindiging van het recht op toeslag op grond van de Toeslagenwet binnen de Europese Unie, de Europese Economische Ruimte en Zwitserland.

Overeenkomstig de voorstellen van de voorzitter wordt besloten.

De voorzitter:

Op verzoek van de fractie van GroenLinks heb ik een aantal benoemingen gedaan, te weten:

  • - in de vaste commissie voor Economische Zaken het lid Jungbluth tot lid in plaats van het lid Duyvendak, het lid Duyvendak tot plv. lid in plaats van het lid Vos;

  • - in de vaste commissie voor Nederlands-Antilliaanse en Arubaanse Zaken het lid Halsema tot plv. lid in de bestaande vacature;

  • - in de vaste commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap het lid Jungbluth tot lid in plaats van het lid Vendrik en het lid Vendrik tot plv. lid in de bestaande vacature;

  • - in de vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid het lid Azough tot plv. lid in de bestaande vacature;

  • - in de vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport het lid Vendrik tot lid in plaats van het lid Halsema, het lid Azough tot lid in de bestaande vacature en het lid Halsema tot plv. lid in plaats van het lid Vendrik;

  • - in de Themacommissie Ouderenbeleid het lid Azough tot lid in de bestaande vacature;

  • - in de commissie voor de Verzoekschriften het lid Azough tot plv. lid in de bestaande vacature.

Het woord is aan mevrouw Hamer.

Mevrouw Hamer (PvdA):

Voorzitter. Ik zou graag het verslag van het algemeen overleg over de medezeggenschap bij Defensie op de plenaire agenda willen zetten.

De voorzitter:

Ik stel voor, dat VAO aan de agenda van aanstaande donderdag toe te voegen. Wij beginnen morgenavond om ongeveer 23.00 uur met het eerste VAO.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan de heer Varela.

De heer Varela (LPF):

Voorzitter. Ik wilde u namens mevrouw Kraneveldt vragen om het VAO ceremonie verkrijging Nederlanderschap op de plenaire agenda te zetten.

De voorzitter:

Ik stel voor, ook dat VAO toe te voegen aan de agenda van morgenavond. Het begint dan rond 23.30 uur.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan mevrouw Van Oerle-van der Horst.

Mevrouw Van Oerle-van der Horst (CDA):

Voorzitter. Ik wil namens de woordvoerder, de heer Bruls, een VAO aanvragen over het vrije verkeer van de MOE-landen, naar aanleiding van het AO van dinsdag 21 juni 2005.

De voorzitter:

Ik stel voor, dit VAO op de agenda van morgenavond te plaatsen. Dit VAO begint dan wellicht pas op de dag daarna.

Aldus wordt besloten.

Naar boven