Regeling van werkzaamheden

De voorzitter:

Ik stel voor, toe te voegen aan de agenda van volgende week:

  • - het wetsvoorstel Wijziging van de Wegenverkeerswet 1994 en enkele andere wetten in verband met de invoering van een kentekenregistratiesysteem voor bromfietsen alsmede vaststelling van overgangsbepalingen in verband daarmee (29910);

  • - het wetsvoorstel Goedkeuring van het op 28 november 2003 te Genève totstandgekomen Aanvullend Protocol inzake ontplofbare oorlogsresten (Protocol V), gehecht aan het op 10 oktober 1980 te Genève totstandgekomen Verdrag inzake het verbod of de beperking van het gebruik van bepaalde conventionele wapens die geacht kunnen worden buitensporig leed te veroorzaken of een niet-onderscheidende werking te hebben (Trb. 2004, 227) (29848);

  • - het wetsvoorstel Wijziging van de Wet op de orgaandonatie (evaluatie) (29494);

  • - het wetsvoorstel Wijziging van de Wet milieubeheer, de Wet openbaarheid van bestuur en de Archiefwet 1995 ten behoeve van de implementatie van richtlijn nr. 2003/4/EG van het Europees Parlement en de Raad van 28 januari 2003 inzake de toegang van het publiek tot milieu-informatie en tot intrekking van Richtlijn 90/313/EEG van de Raad (PbEU L 41) en van richtlijn nr. 2003/35/EG van het Europees Parlement en de Raad van 26 mei 2003 tot voorziening in inspraak van het publiek in de opstelling van bepaalde plannen en programma's betreffende het milieu en, met betrekking tot inspraak van het publiek en toegang tot de rechter, tot wijziging van de Richtlijnen 85/337/EEG en 96/61/EG van de Raad (PbEU L 156) (Implementatiewet EG-richtlijnen eerste en tweede pijler Verdrag van Aarhus) (29877).

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan mevrouw Kraneveldt.

Mevrouw Kraneveldt (LPF):

Voorzitter. Ik verzoek u het verslag van het algemeen overleg over imamopleidingen op de plenaire agenda te plaatsen.

De voorzitter:

Ik stel voor, aan dit verzoek te voldoen en het punt toe te voegen aan de agenda van volgende week.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan de heer Blom, die twee verzoeken heeft.

De heer Blom (PvdA):

Voorzitter. Ik verzoek u allereerst het verslag van het algemeen overleg over de JSF op de plenaire agenda te plaatsen.

Op 10 maart is door mijn collega's Hamer en Stuurman een brief gestuurd aan de ministers van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en van Economische Zaken over het meer investeren in de kinderopvang. Tot op heden is daarop geen reactie gekomen. Wij verzoeken beide bewindslieden om de vragen uiterlijk eind deze week te beantwoorden.

De voorzitter:

Ik stel voor, aan het eerste verzoek te voldoen en het punt toe te voegen aan de agenda van volgende week.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Dan het tweede verzoek van de heer Blom. Namens de leden Hamer en Stuurman wordt gevraagd om de beantwoording van schriftelijke vragen. De vragen dateren van 10 maart. De 6-wekentermijn is nog niet voorbij, de 3-wekentermijn wel. Van de bewindslieden is geen bericht ontvangen dat de beantwoording binnen de termijn niet gehaald wordt. Ik stel voor, het stenogram van dit gedeelte van de vergadering door te geleiden naar het kabinet, in het bijzonder naar de ministers van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en van Economische Zaken.

Daartoe wordt besloten.

Naar boven