Regeling van werkzaamheden

De voorzitter:

Zoals bekend, vervalt vandaag het vragenuur in verband met de verklaring van de minister-president inzake Irak en het debat hierover. Het is mogelijk dat het vragenuur later in de week zal plaatsvinden, maar ik verwacht dat dit niet nodig is.

Ik stel voor om direct na de stemmingen de minister-president in de gelegenheid te stellen om een verklaring af te leggen inzake Irak. De brief van het kabinet over dit onderwerp is zojuist binnengekomen en zal worden rondgedeeld.

Ik stel voor om na de verklaring van de minister-president over deze verklaring en de ontvangen brieven te debatteren met spreektijden van maximaal zeven minuten per fractie en om de sprekersvolgorde te bepalen aan de hand van de grootte van de fracties.

Ik stel verder voor om morgenochtend om 10.15 uur te beginnen met het debat inzake de enquête Bouwnijverheid.

Ik stel tevens voor om dinsdag a.s. bij het begin van de vergadering de vaststelling van de lijst van controversiële onderwerpen (28815, nr. 2) aan de orde te stellen.

Overeenkomstig de voorstellen van de voorzitter wordt besloten.

De voorzitter:

De commissies hebben inmiddels hun voorzitters en ondervoorzitters gekozen. De volledige lijst zal in de Handelingen worden opgenomen.

Ik neem aan dat tegen het opnemen van een noot in de Handelingen geen bezwaren bestaan.

(De noot is opgenomen aan het eind van deze editie.)1

De voorzitter:

Op verzoek van de fractie van GroenLinks benoem ik in de commissie voor de Werkwijze der Kamer het lid Van Gent tot lid in de bestaande vacature.

Ik heb begrepen dat er behoefte is aan een schorsing na de verklaring van de minister-president. Ik zal na zijn verklaring bezien hoe groot de behoefte daaraan is.

Het woord is aan mevrouw Vergeer-Mudde.

Mevrouw Vergeer-Mudde (SP):

Voorzitter. Ik verzoek u nu reeds om het verslag van het algemeen overleg over de voortgang van de onderhandelingen in het kader van de WTO/GATS dat vanmiddag plaatsvindt, op de agenda te plaatsen. Omdat de regering morgen een standpunt moet innemen over dit onderwerp, moet de Kamer nog vandaag een definitieve positie hierover innemen. De fracties van de SP en GroenLinks overwegen om een motie in te dienen.

De voorzitter:

Weet u al zeker dat u een motie wilt indienen? Het algemeen overleg vindt immers pas vanmiddag plaats.

Mevrouw Vergeer-Mudde (SP):

Zowel GroenLinks als de SP wil een motie indienen.

De voorzitter:

Ik stel voor om het verslag te agenderen na afloop van het debat over Irak en om vandaag nog te stemmen over de ingediende motie of moties. Ik sluit overigens niet uit dat er vandaag ook moet worden gestemd over moties die worden ingediend naar aanleiding van het debat over Irak.

Daartoe wordt besloten.

Naar boven