Aan de orde is de herstemming over een gewijzigde motie, ingediend tijdens het debat over radiofrequenties, te weten:

- de gewijzigde motie-Bakker c.s. over aanhouding en ondertekening van het KB (24095, nr. 131).

(Zie vergadering van 20 februari 2003.)

De voorzitter:

Alertheid moet worden beloond door vermelding in de Handelingen; daarom meld ik dat de heer De Wit, mevrouw Halsema en mevrouw Van Nieuwenhoven mij er terecht op hebben gewezen dat er niemand in vak K zit. De bewindspersoon die in vak K zou moeten zitten, is de staatssecretaris van Economische Zaken, de heer Wijn, die evenwel ook lid van deze Kamer is en wil meedoen aan de stemming. Ikzelf geef er de voorkeur aan dat hij stemt vanaf zijn plaats, zoals dat ook hoort, en dat de heer Wijn ook vanaf zijn plaats als lid zijn andere functie zwijgend waarneemt. Ik zie dat uw Kamer daarmee akkoord gaat.

Deze herstemming is nodig, omdat de stemmen staakten in de vergadering van 20 februari jl. Het is gebruik in geval van een herstemming hoofdelijk te stemmen. Ik stel dan ook voor, tot een hoofdelijke stemming over te gaan.

Daartoe wordt besloten.

In stemming komt de gewijzigde motie-Bakker c.s. (24095, nr. 131).

Tegen stemmen de leden: Bos, Bussemaker, Cornielje, Crone, Van Dam, Depla, Van Dijken, Dijksma, Dijsselbloem, Douma, Duivesteijn, Eijsink, Fierens, Geluk, De Grave, Griffith, Hamer, Heemskerk, Van Heemst, Van Heteren, Hirsi Ali, Hofstra, Huizinga-Heringa, Kalsbeek, Koenders, De Krom, Kruijsen, Leerdam, Van Miltenburg, Nicolaï, Van Nieuwenhoven, Nijs, Noorman-den Uyl, Oplaat, Örgü, Rouvoet, Rutte, Samsom, Slob, Smeets, Smits, Van der Staaij, Straub, Stuurman, Terpstra, Tichelaar, Timmer, Timmermans, Tjon-A-Ten, Verbeet, Verdaas, Van der Vlies, B.M. de Vries, K.G. de Vries, Waalkens, Weisglas, Wilders, Wolfsen, Zalm, Van Aartsen, Adelmund, Albayrak, Aptroot, Arib, Van Baalen, Van Beek, Blok, Blom en Boelhouwer.

Vóór stemmen de leden: Van Bommel, Van den Brink, Bruls, Buijs, Van de Camp, Çörüz, Dittrich, Duyvendak, Eerdmans, Eurlings, Ferrier, Van Gent, Gerkens, Giskes, De Graaf, De Haan, Van Haersma Buma, Halsema, Van der Ham, Haverkamp, Herben, Hermans, Hessels, Van der Hoeven, Ten Hoopen, Jager, Joldersma, Kant, Karimi, Van der Knaap, Koopmans, Kortenhorst, Kraneveldt, Van der Laan, Lazrak, Van Lith, Marijnissen, Mastwijk, Meijer, Mosterd, Van Oerle-van der Horst, Ormel, De Pater-van der Meer, Rambocus, Rietkerk, Ross-van Dorp, Schreijer-Pierik, Spies, Sterk, Varela, Vendrik, Verburg, Vergeer-Mudde, Verhagen, Vietsch, Vos, J.M. de Vries, Van Vroonhoven-Kok, Van Winsen, De Wit, Wijn, Algra, Van Ardenne-van der Hoeven, Van As, Atsma, Bakker en Van Bochove.

De voorzitter:

Ik constateer dat deze gewijzigde motie met 69 tegen 67 stemmen is verworpen. Ik zie dat de heer Dubbelboer blij is met de uitslag van de stemming, maar dat mag ik eigenlijk niet zeggen.

Zoals afgesproken, beginnen wij om 14.00 uur met het debat over de brief van de minister-president over gebeurtenissen met betrekking tot Hare Koninklijke Hoogheid prinses Margarita. Het is het stellige voornemen om na afloop van dit debat en na de dinerpauze te beginnen met het debat over de Europese Conventie en om in ieder geval de eerste termijn van de Kamer te houden.

De vergadering wordt van 13.30 uur tot 14.00 uur geschorst.

De voorzitter:

Ik heropen de vergadering kort met de mededeling dat de door de commissie gevraagde informatie inmiddels is ontvangen. Het betreft voor een groot deel vertrouwelijke informatie, die thans door de woordvoerders wordt ingezien. De woordvoerders zijn ongeveer 20 minuten geleden op de hoogte gesteld. Zij hebben mij om tien minuten extra leestijd gevraagd.

De vergadering wordt van 14.05 uur tot 14.15 uur geschorst.

Naar boven