Regeling van werkzaamheden

De voorzitter:

Ik stel voor, toestemming te verlenen tot het houden van een wetgevings- c.q. notaoverleg met stenografisch verslag op maandag 18 november 2002 van 16.00 uur tot 23.00 uur van de vaste commissie voor Financiën over de wetsvoorstellen:

  • - Invoering in de Algemene wet inzake rijksbelastingen van de mogelijkheid tot het doen van een collectieve uitspraak op massaal bezwaar (28349);

  • - Wijziging van de Wet wederzijdse bijstand bij de invordering van enkele EEG-heffingen, de omzetbelasting en de accijnzen (28468);

  • - Wijziging van belastingwetten c.a. (Vervolgwijzigingen in samenhang met de Belastingherziening 2001) (28487);

  • - Enige wijzigingen van de Successiewet 1956 (28488).

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan de heer Kortenhorst.

De heer Kortenhorst (CDA):

Voorzitter. In Het Financieele Dagblad van hedenochtend stond een artikel dat vertelde dat de Staat een veto heeft uitgesproken in de richting van TenneT, omdat dit bedrijf niet mag ingaan op een deal waarin het het netwerk van REMU overneemt. Ik vraag de staatssecretaris van EZ ons nog voor het weekend een brief te schrijven, waarin hij antwoord geeft op de volgende vragen.

1. Is het juist dat deze deal van overheidswege is afgewezen?

2. Kan de staatssecretaris de precieze argumenten en overwegingen aangeven waarom zo zou zijn besloten?

3. In welke zin liggen er relaties naar toekomstig beleid rondom privatisering en eigendomsverschuivingen van energiebedrijven?

4. Welke gevolgen heeft dit voor toekomstig beleid terzake van privatisering en eigendomsverschuivingen van energiebedrijven?

De voorzitter:

Ik complimenteer u ermee dat u zo goed hebt aangevoeld dat ik vandaag een milde bui heb. U hebt mondeling in feite schriftelijke vragen naar voren gebracht.

Ik stel voor, het stenogram van dit gedeelte van de vergadering door te geleiden naar het kabinet, in het bijzonder naar de staatssecretaris van EZ.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan de heer Rietkerk, die aanzienlijk minder mildheid mag verwachten als hij hetzelfde van plan is.

De heer Rietkerk (CDA):

Voorzitter. Recent verscheen in de media het bericht dat de commissie-Franssen gerapporteerd heeft over de politie en de recherche. Via u vraag ik aan de ministers van BZK en van Justitie om het rapport naar de Kamer te zenden, vergezeld van een reactie erop, met name op de punten van de organisatie van politiemensen bij de recherche en de aansturing van de recherche door het openbaar ministerie.

De voorzitter:

Ik stel voor, ook het stenogram van dit gedeelte van de vergadering door te geleiden naar het kabinet.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan de heer Koopmans.

De heer Koopmans (CDA):

Voorzitter. Ik vraag u om het verslag van het algemeen overleg over de evaluatie van de Meststoffenwet op de agenda te plaatsen.

De voorzitter:

Ik stel voor, aan dit verzoek te voldoen en het punt toe te voegen aan de agenda van volgende week.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan mevrouw Verburg.

Mevrouw Verburg (CDA):

Voorzitter. Volgens schattingen van de Sociale verzekeringsbank ontstaat volgend jaar een tekort van 2,3 mld in de kas voor de AOW. Ik vraag via u om een brief van de verantwoordelijke staatssecretaris Rutte van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. In de brief moet worden ingegaan op het ontstaan van het tekort. Ik wijs erop dat er in 2000 nog een overschot was van 3 mld, dus er is sprake van een scherpe verslechtering. Verder zou ik in de brief graag lezen wat de staatssecretaris aan het tekort gaat doen en op basis waarvan hij tot de desbetreffende keuze is gekomen.

De voorzitter:

Ik stel voor, het stenogram van dit gedeelte van de vergadering door te geleiden naar het kabinet, in het bijzonder naar de staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, de heer Rutte.

Daartoe wordt besloten.

Naar boven