Regeling van werkzaamheden

De voorzitter:

Ik stel voor, toe te voegen aan de vergaderingen van 28, 29 en 30 mei het wetsvoorstel Wijziging van de Pensioen- en spaarfondsenwet en enige andere wetten ter uitvoering van richtlijn nr. 98/49/EG van de Raad van de Europese Unie van 29 juni 1998 betreffende de bescherming van de rechten op aanvullend pensioen van werknemers en zelfstandigen die zich binnen de Gemeenschap verplaatsen (PbEG L 209) (27649).

Ik stel voor, aan de orde te stellen in de vergaderingen van 26, 27 en 28 juni:

  • - het jaarverslag van het Rijk en de financiële verantwoordingen over 2000 (27700), waarbij tevens aan de orde zijn de verslagen van het algemeen overleg van de commissies over de jaarverslagen en het rechtmatigheidsonderzoek van de Algemene Rekenkamer (27725), waarvoor de volgende maximumspreektijden gelden: voor de PvdA en de VVD 15 minuten, voor het CDA 13 minuten, voor D66 en GroenLinks 10 minuten, voor de SP en de ChristenUnie 7 minuten en voor de SGP 5 minuten;

  • - de Raming der voor de Tweede Kamer in 2002 benodigde uitgaven, alsmede aanwijzing en raming van de ontvangsten (27677).

Ik stel voor, toestemming te geven tot het houden van een notaoverleg met stenografisch verslag op maandag 2 juli van 10.15 uur tot 15.00 uur van de vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport over de nota Homo-emancipatiebeleid (27017).

Overeenkomstig de voorstellen van de voorzitter wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan de heer Poppe.

De heer Poppe (SP):

Voorzitter. Gisteravond bleek uit een uitzending van Netwerk dat een aantal door de vuurwerkramp in Enschede getroffen ondernemers nu, een jaar na de ramp, failliet dreigen te gaan omdat zij nog steeds geen schadevergoeding hebben ontvangen uit de regeling voor getroffen ondernemers. In januari zei de staatssecretaris op vragen van de SP-fractie nog vertrouwen te hebben in een goede afwikkeling. Wij denken dat dit nu niet meer het geval kan zijn en daarom vraag ik de staatssecretaris, de Kamer met een brief te informeren over de huidige stand van zaken rond de uitbetaling van de schadevergoeding op basis van de Regeling vuurwerkramp aan de getroffen ondernemers, de knelpunten die zich daarbij voordoen, het aantal ondernemers dat failliet dreigt te gaan en hoe de staatssecretaris dit laatste denkt te voorkomen.

De voorzitter:

Ik stel voor, dit gedeelte van het stenogram door te geleiden naar het kabinet.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan mevrouw Van Gent.

Mevrouw Van Gent (GroenLinks):

Voorzitter. De GroenLinksfractie ontvangt graag een brief van de minister van Verkeer en Waterstaat met een reactie op de uitlatingen van president-directeur Huizinga van de NS, die vanochtend in de Volkskrant zei dat hij nog anderhalf jaar ellende op het spoor verwacht. Wij zijn erg benieuwd naar wat de minister hiervan vindt en wat zij daaraan denkt te kunnen doen. Wij hopen deze brief met de weekendpost te kunnen ontvangen zodat wij zonodig kunnen besluiten of een spoeddebat over deze kwestie volgende week noodzakelijk is.

De voorzitter:

Ik wil dit gedeelte van het stenogram wel doorgeleiden naar het kabinet, maar ik wijs u alvast op een probleem: de Kamer is vrijdag dicht, dus alles wat vandaag niet binnenkomt, zal niet worden verstuurd. Maar als wij dit gedeelte doorgeleiden, dan weet de minister wel dat er spoed nodig is en dan zal het maandag wel aankomen.

Overeenkomstig het voorstel van de voorzitter wordt besloten.

Naar boven