Regeling van werkzaamheden

De voorzitter:

Ik stel voor, op dinsdag 19 september te 15.00 uur de minister van Financiën in de gelegenheid te stellen de begroting voor 2001 aan te bieden.

Ik stel voor, de algemene beschouwingen te houden op woensdag 20 september te 11.00 uur en donderdag 21 september te 10.15 uur met voortzetting – zo nodig – na 23.00 uur.

Verder stel ik voor, de spreektijden als volgt vast te stellen: PvdA en VVD 45 minuten, CDA 35 minuten, D66 en GroenLinks 25 minuten, SP 20 minuten en RPF, SGP en GPV 15 minuten.

Ik stel voor, te behandelen in de vergaderingen van 26, 27 en 28 september:

  • - het wetsvoorstel Wijziging van enkele artikelen van de Comptabiliteitswet houdende onder andere de verdere invoering van het baten-lastenstelsel als begrotingsstelsel bij het Rijk en de invoering van een interne begrotingsreserve (Zevende wijziging van de Comptabiliteitswet) (26974);

  • - het wetsvoorstel Wijziging van de Wet gelijke behandeling van mannen en vrouwen en van Titel 7.10 van het Burgerlijk Wetboek ter uitvoering van de EG-richtlijn inzake de bewijslast in gevallen van discriminatie op grond van geslacht (27026);

  • - het wetsvoorstel Wijziging van de wet van 22 december 1994 tot nadere wijziging van de Algemene Kinderbijslagwet, de Ziekenfondswet en de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (Stb. 957) in verband met de verhoging van de kinderbijslag met ingang van 1 januari 2000 alsmede wijziging van een aantal andere wetten (27095);

  • - het wetsvoorstel Wijziging van de Wet op het primair onderwijs, de Wet op de expertisecentra, de Wet op het voortgezet onderwijs en de Wet privatisering ABP inzake de rechtspositie van personeel in dienst van door de gemeente voor het verzorgen van onderwijs in allochtone levende talen gesubsidieerde rechtspersonen die niet een school in stand houden (26935);

  • - het wetsvoorstel Wijziging van de Wet giraal effectenverkeer (27164);

  • - het wetsvoorstel Wijziging van de Wet identificatie bij financiële dienstverlening 1993 (27001).

Ik stel voor, volgende week woensdag om 10.15 uur te beginnen en op donderdag tot uiterlijk 23.00 uur te vergaderen.

Overeenkomstig de voorstellen van de voorzitter wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan mevrouw Dankers.

Mevrouw Dankers (CDA):

Voorzitter! In mei en eind juni hebben wij een aantal keren met het kabinet beraadslaagd over de financiële verantwoordingen om daaraan meer aandacht te kunnen besteden. Het probleem bij het begrotingsdeel volksgezondheid is dat het overgrote deel ervan premiegefinancierd is en dat de financiële gegevens daarover pas later ter beschikking zouden komen. Minister Borst en minister Zalm hebben beiden in die debatten toegezegd dat wij ruim voor Prinsjesdag een verantwoordingscomponent van de Zorgnota zouden ontvangen om te bespreken.

Wij zouden graag per brief van het kabinet willen vernemen of deze financiële verantwoording van de Zorgnota ons nog op tijd zal bereiken en wel bij voorkeur bij ommekomst, omdat volgende week de laatste gelegenheid is om voor Prinsjesdag de "gehaktdag" voor volksgezondheid te kunnen houden. Tot op heden hebben wij wel de rapportage over de wachtlijstenaanpak ontvangen, maar nog niet de financiële verantwoording.

Voorzitter! Ik doe dit verzoek mede namens de collega's Van Blerck-Woerdman, Oudkerk en Van Vliet.

De voorzitter:

Ik stel voor, het stenogram van dit gedeelte van de vergadering door te geleiden naar het kabinet. Ik neem aan dat men goed heeft gehoord dat de financiële verantwoording tijdig voor de algemene beschouwingen hier moet zijn.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan de heer Hindriks.

De heer Hindriks (PvdA):

Voorzitter! Ik verzoek u het verslag van het algemeen overleg over harmonisatie en het zelfstandigenbegrip voor een tweeminutendebat op de agenda van de Kamer te plaatsen. Er is geen haast mee.

De voorzitter:

Ik zal de Kamer op een later tijdstip daarover een voorstel doen.

Het woord is aan de heer Atsma.

De heer Atsma (CDA):

Voorzitter! De CDA-fractie zou de regering graag een brief willen vragen met betrekking tot de wijze waarop de financiering van de lokale en regionale omroepen nu wordt geregeld, dit naar aanleiding van de besluitvorming in juni in deze Kamer en de onduidelijkheid die kennelijk opnieuw is gerezen, althans afgaande op wat wij horen van de zijde van OLOM, de organisatie van de lokale omroepen, en ROOS, de organisatie van de regionale omroepen. Wij willen graag van het kabinet weten hoe dat gaat opereren ten aanzien van de financiering voor dit jaar en de jaren daarna.

De voorzitter:

Ik stel voor, het stenogram van dit gedeelte van de vergadering door te geleiden naar het kabinet.

Daartoe wordt besloten.

Naar boven