Regeling van werkzaamheden

De voorzitter:

Ik stel voor, dinsdag bij het begin van de vergadering te behandelen:

  • - de brief van het Presidium inzake het ontslag van een bijzonder griffier (27128);

  • - de brief van de vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid houdende het voorstel de Structuur Uitvoering Werk en Inkomen (SUWI) aan te wijzen als groot project (26448, nr. 11).

Ik stel voor, te behandelen in de vergaderingen van 6, 7 en 8 juni:

  • - het wetsvoorstel Wijziging van de Luchtvaartwet inzake de beveiliging op luchtvaartterreinen (26607);

  • - het wetsvoorstel Wet ter stimulering van integrale stedelijke vernieuwing (Wet stedelijke vernieuwing) (26884);

  • - het Jaarverslag Nationale Ombudsman 1999 (27050), met maximumspreektijden van 10 minuten voor de fracties van de PvdA, de VVD en het CDA, 7 minuten voor de fracties van D66 en GroenLinks en 5 minuten voor de overige fracties;

de gezamenlijke behandeling van:

  • - het wetsvoorstel Algehele herziening van de Vreemdelingenwet (Vreemdelingenwet 2000) (26732);

  • - het wetsvoorstel Invoering van de Vreemdelingenwet 2000 en daarmee verband houdende wijziging van diverse wetten alsmede intrekking van de Wet gemeentelijke zorg voor houders van een voorwaardelijke vergunning tot verblijf (Invoeringswet Vreemdelingenwet 2000) (26975).

Ik stel voor, woensdag 31 mei te vergaderen van 10.15 uur tot uiterlijk 16.00 uur.

Overeenkomstig de voorstellen van de voorzitter wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan de heer Reitsma.

De heer Reitsma (CDA):

Mevrouw de voorzitter! De vaste commissie voor Financiën heeft zojuist een algemeen overleg gevoerd met drie bewindslieden over de ontwikkeling van de brandstofprijzen. Mijn fractie doet het verzoek om het verslag van dat algemeen overleg liefst volgende week, maar in ieder geval zo snel mogelijk, op de plenaire agenda te zetten.

De voorzitter:

Ik zal hierover een nader voorstel doen.

Het woord is aan de heer Rosenmöller.

De heer Rosenmöller (GroenLinks):

Voorzitter! Ik heb een vergelijkbaar verzoek, maar dan naar aanleiding van het algemeen overleg dat de vaste commissie voor Verkeer en Waterstaat afgelopen dinsdag met de minister van Verkeer en Waterstaat over Schiphol heeft gevoerd. Gelet op het onderwerp, hecht zowel de minister als de Kamer eraan om het verslag van dit algemeen overleg begin volgende week plenair te bespreken, zo mogelijk op dinsdag.

De heer Reitsma (CDA):

Voorzitter! Mijn fractie heeft daar geen behoefte aan, maar als dit debat wel gepland wordt, hecht zij eraan dat het dinsdag of woensdag en niet pas donderdag wordt gehouden. De minister heeft immers een beroep op de vaste commissie gedaan om eraan bij te dragen dat het desbetreffende besluit zo snel mogelijk in het Staatsblad kan worden gepubliceerd.

De voorzitter:

Wij zullen daar rekening mee houden. Ook hierover zal ik een nader voorstel doen.

Naar boven