Regeling van werkzaamheden

De voorzitter:

Ik stel voor, het VAO Vlietlanden van de agenda van morgen af te voeren.

Ik stel tevens voor, toestemming te verlenen tot het houden van wetgevings- c.q. notaoverleg met stenografisch verslag op:

maandag 19 juni 2000:

  • - van 10.15 uur tot 18.00 uur van de vaste commissie voor Verkeer en Waterstaat over de nota Toekomst nationale luchthaven (26959).

Overeenkomstig de voorstellen van de voorzitter wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan de heer Verhagen.

De heer Verhagen (CDA):

Mevrouw de voorzitter! In de afgelopen weken is de onrust onder het defensiepersoneel en ook in de bonden nogal hoog opgelopen. De oorzaak hiervan is met name gelegen in het afbreken van het gesprek tussen de bonden en de staatssecretaris op 2 maart jl. Het gaat dan om de mogelijkheden van pensionering. De Kamer wordt redelijk overspoeld met e-mails waarin op deze problematiek wordt gewezen.

Bij de behandeling van de Defensienota heeft de staatssecretaris gezegd dat het allemaal geen probleem was. Men zou er uitkomen. Nu blijkt dat niet te kloppen. Vandaar dat ik mede namens collega Van den Berg van de SGP de staatssecretaris wil verzoeken ons in een brief te informeren over de huidige stand van zaken en ons te informeren over de manier waarop de staatssecretaris het onderwerp in de komende weken zal afhandelen.

De heer Hessing (VVD):

Mevrouw de voorzitter! Ik heb er geen bezwaar tegen. Gelet op de procedure staat mij bij dat er inmiddels een verzoek ligt van mevrouw Van Ardenne, of een ander lid van het CDA, bij de vaste commissie voor Defensie om het daar conform dit voorstel te regelen. Misschien is dat praktischer dan langs de nu voorgestelde weg.

De heer Verhagen (CDA):

Dat is niet praktischer, aangezien de procedurevergadering van de commissie al heeft plaatsgevonden. Het verzoek tot informatie is daar door de regeringsfracties niet ondersteund. Men wilde dus niet dat de vaste commissie voor Defensie om informatie zou vragen. Ik heb daarbij gezegd een en ander bij de regeling van werkzaamheden, mede namens de fractie van de SGP, te herhalen.

De heer Hessing (VVD):

De VVD heeft dat verzoek in de commissie niet gesteund, zal dat nu ook niet doen.

De voorzitter:

Ik ben gelukkig bliksemsnel geïnformeerd en begrijp dus inmiddels iets meer van de procedure. Het verzoek is vanmorgen in de vaste commissie voor Defensie behandeld. Misschien had de heer Verhagen dat erbij moeten zeggen. Dan was iedereen direct bij de les geweest. Vanmorgen heeft de commissie in meerderheid aangegeven dat het verzoek niet ingewilligd moest worden. Vandaar dat de heer Verhagen de zojuist ingeslagen weg volgt. Ik begrijp dat heel goed. De Kamer vraagt om informatie.

Ik stel derhalve voor, het stenogram van dit gedeelte van de vergadering door te geleiden naar het kabinet. Wij zien daarna wel wat hiermee gebeurt.

Daartoe wordt besloten.

Naar boven