Regeling van werkzaamheden

De voorzitter:

Het woord is aan de heer Rabbae.

De heer Rabbae (GroenLinks):

Voorzitter! U kunt zich vast nog wel herinneren dat in reactie op de vraag wat de minister van OCW doet met een aantal door de Kamer aangenomen moties, hij heeft gezegd dat wij nog wel van hem zouden horen. Welnu, wij hebben daarover op 25 november een brief gekregen. De inhoud van die brief is voor mijn fractie aanleiding u te verzoeken deze brief op de agenda te zetten. Als het kan nog deze week; zo niet, dan begin volgende week.

De voorzitter:

Maar wat is uw bedoeling? Een heropening van de begrotingsbehandeling?

De heer Rabbae (GroenLinks):

Ja.

De voorzitter:

Dat zullen wij proberen. Ik neem aan dat de brief nog niet in een procedurevergadering is behandeld. Ik zal de Kamer later daarover een voorstel doen.

De heer Rehwinkel (PvdA):

Voorzitter! Ik wil het verzoek ondersteunen, omdat ook wij ons verbaasd hebben over de wijze waarop uitvoering wordt gegeven aan de moties.

De voorzitter:

Die verbazing mag u inhoudelijk uitspreken op het moment van de heropening. Derde termijnen gaan overigens ten koste van de spreektijden van de fracties. Dit gebeurt namelijk in het kader van de begroting. Ik zie dat dat even een verrassing is. Maar dat is altijd zo geweest.

De heer Rabbae (GroenLinks):

Ik zie de heer Schutte knikken, dus...

De voorzitter:

Ik wil u straks, als u naar mij toekomt, wel een andere oplossing aan de hand doen, waarmee u waarschijnlijk veel beter kunt leven. Maar voor dit moment laten wij het even hierbij. Zoals gezegd, doe ik de Kamer later een voorstel hierover.

Naar boven