Regeling van werkzaamheden

De voorzitter:

Ik stel voor, morgen te stemmen over de PKB Nationaal ruimtelijk beleid (25180).

Ik stel voor, morgen ook te behandelen het Voorstel van de werkgroep financiële verantwoordingen over 1999 (26347).

Overeenkomstig de voorstellen van de voorzitter wordt besloten.

De voorzitter:

Ik deel de Kamer mede dat de suppletore begrotingen naar aanleiding van de Najaarsnota waarvoor zich nog sprekers melden, heden zullen worden behandeld. De overige suppletore begrotingen zullen morgen worden afgedaan.

Het woord is aan mevrouw Vos.

Mevrouw Vos (GroenLinks):

Voorzitter! Allereerst zou ik graag namens mijn collega Rosenmöller, die dat gisteren ook al heeft aangekondigd tijdens het algemeen overleg over Schiphol en het rekenkamerrapport, willen vragen om het verslag van dit overleg op de plenaire agenda te plaatsen.

In de tweede plaats zou ik graag een brief willen vragen aan de regering. Dat betreft het bericht dat Unscom-medewerkers zich op last van de Verenigde Naties uit Irak terugtrekken. Gezien deze recente ontwikkelingen ligt het zeer in de lijn van de verwachtingen dat er een reactie zal komen van de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Wij zouden graag met spoed een brief ontvangen van de regering, waarin zij aangeeft hoe zij oordeelt over een bepaalde reactie vanuit de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, zeker wanneer deze reactie zal zijn dat er tot bombardementen zal worden overgaan.

De voorzitter:

Onder het beslag dat er inderdaad zo'n berichtgeving komt, waar de Nederlandse regering dan op moet reageren.

Mevrouw Vos (GroenLinks):

Inderdaad, onder het beslag dat die berichtgeving er komt; maar het is zeer te verwachten dat die berichtgeving zal komen.

De voorzitter:

Ik stel voor, wat het tweede punt betreft, het stenogram van dit gedeelte van de vergadering door te geleiden naar het kabinet.

Wat het eerste betreft stel ik voor, ermee in te stemmen het verslag op de agenda te plaatsen. Ik denk – dat is een vermoeden, maar dat deel ik de Kamer maar alvast mee – dat dit VAO vanmiddag kan worden gehouden om een uur of half zes. Dan kunt u daar allemaal alvast rekening mee houden.

Overeenkomstig de voorstellen van de voorzitter wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan mevrouw Terpstra.

Mevrouw Terpstra (VVD):

Voorzitter! De vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft op verzoek van de minister besloten tot een ingelast algemeen overleg morgenochtend. Ik zou u nu alvast willen aankondigen dat het niet onwaarschijnlijk is dat dit, met uw goedvinden, zal worden afgesloten met een plenair debatje.

De voorzitter:

Het is prettig om dat voor de indeling van morgen te weten. We zullen daar alvast rekening mee houden, en het is nooit erg als het dan achteraf niet nodig blijkt te zijn. Dat horen wij dan wel.

Naar boven