12 Stemming motie Wet hersteloperatie toeslagen

Aan de orde is de stemming over een motie, ingediend bij de behandeling van het wetsvoorstel Regels ten behoeve van de hersteloperatie toeslagen (Wet hersteloperatie toeslagen),

te weten:

  • -de motie-Karimi c.s. over compensatie van ouders die slachtoffer zijn van discriminatie of ander onrechtmatig overheidshandelen (36151, letter G).

(Zie vergadering van heden.)

De voorzitter:

Zijn er leden die een stemverklaring willen afleggen? Mevrouw Geerdink.

Mevrouw Geerdink (VVD):

Voorzitter. Na een hele avond tot in herhaling het antwoord van de staatssecretaris te hebben gehoord, vindt onze fractie dat deze motie overbodig is geworden. Daarom stemmen wij tegen dit wetsvoorstel ... tegen deze motie. Sorry, het is laat vandaag. Wij stemmen vóór het wetsvoorstel en tegen deze motie. Dank u wel.

De voorzitter:

Dank u wel, mevrouw Geerdink. De heer Backer.

De heer Backer (D66):

Voorzitter. Zo kunnen afwegingen die naar hetzelfde doel leiden toch tot verschillende conclusies leiden. Ik zou het verwarrend vinden, in ieder geval voor mijn fractie na alles wat we daarover gezegd hebben, als er licht zou zitten tussen de motie, de discussie en de inhoud van het wetsvoorstel. Wij zullen haar dus steunen.

De voorzitter:

De heer Verkerk van de ChristenUnie.

De heer Verkerk (ChristenUnie):

Voorzitter. Onze fractie sluit zich aan bij de woorden van de heer Backer. Wij snappen het gevoel dat de motie overbodig is, maar we zouden het heel vervelend vinden als de motie werd verworpen terwijl, gezien de hele discussie, die prachtig samenvat wat wij hier in de discussie hebben gezegd. Vandaar dat wij voor zullen stemmen.

De voorzitter:

Dank u wel, meneer Verkerk. De heer Essers.

De heer Essers (CDA):

Voorzitter. Als we zolang hebben gesproken over een kwestie die in deze motie wordt beslecht, dan kan die volgens mij niet overbodig zijn. Wij zullen dus ook voorstemmen.

De voorzitter:

Voor de motie. Wenst een van de andere leden nog een stemverklaring af te leggen? Dat is niet het geval.

Wij stemmen bij zitten en opstaan.

In stemming komt de motie-Karimi c.s. (36151, letter G).

De voorzitter:

Ik constateer dat de leden van de fracties van de PvdA, GroenLinks, D66, de SP, de PvdD, Fractie-Otten, de SGP, de ChristenUnie, het CDA en FVD voor deze motie hebben gestemd en de leden van de fracties van Fractie-Nanninga, de PVV en de VVD ertegen, zodat zij is aangenomen.

Ik merk op dat de fracties van de OSF, 50PLUS en Fractie-Frentrop afwezig zijn.

Naar boven