De voorzitter:

Dan is nu aan de orde de beëdiging van de heer Flierman.

Ik deel aan de Kamer mee dat door mij zijn benoemd tot leden van de commissie tot onderzoek van de geloofsbrief van het benoemde lid der Kamer, de heer A.H. Flierman: de heer Van den Berg (voorzitter), mevrouw Meindertsma en de heer Van der Linden.

Ik deel aan de Kamer mee dat de ingekomen missives van de voorzitter van het Centraal Stembureau en de geloofsbrief van de heer A.H. Flierman inmiddels in handen zijn gesteld van de commissie tot onderzoek van de geloofsbrief.

Het is mij gebleken dat de commissie haar taak reeds heeft verricht.

Ik geef derhalve het woord aan de heer Van den Berg, voorzitter van de commissie tot onderzoek van de geloofsbrief van de heer Flierman, tot het uitbrengen van het rapport.

De heer Van den Berg:

voorzitter der commissie

Voorzitter. De commissie welke de geloofsbrief van het benoemde lid van de Kamer de heer A.H. Flierman heeft onderzocht, heeft de eer, te rapporteren dat de geloofsbrief en de daarbij ingevolge de Kieswet overgelegde bescheiden in orde zijn bevonden.

Het rapport van de commissie is neergelegd bij de Griffie ter inzage voor de leden.

De commissie adviseert de Kamer om de heer A.H. Flierman als lid van de Kamer toe te laten.

De voorzitter:

Ik dank de heer Van den Berg voor het uitbrengen van het rapport en de commissie voor het verrichten van haar taak. Ik stel aan de Kamer voor, het advies van de commissie te volgen en het rapport in de Handelingen te doen opnemen.

Daartoe wordt besloten.

(Het rapport is opgenomen aan het eind van deze editie.)1

De voorzitter:

De heer Flierman is in het gebouw der Kamer aanwezig.

Ik verzoek de griffier, hem binnen te leiden.

Nadat de heer Flierman door de griffier is binnengeleid, legt hij in handen van de voorzitter de bij de wet voorgeschreven eden af.

De voorzitter:

Ik feliciteer u van harte met uw benoeming. Ik wil u graag als eerste de hand drukken en daarna geef ik alle collega's de gelegenheid om u geluk te wensen met uw benoeming.

Sluiting 13.41 uur

Naar boven