35ste vergadering

Maandag 29 juni 1998

20.00 uur

Voorzitter: Korthals Altes

Tegenwoordig zijn 52 leden, te weten:

Baarda, De Beer, Van den Berg, Bierman, De Boer, Boorsma, Van den Broek-Laman Trip, Cohen, Dees, Van Dijk, Van Eekelen, Eversdijk, Gelderblom-Lankhout, Ginjaar, Glastra van Loon, Van Graafeiland, De Haze Winkelman, Heijne Makkreel, Hendriks, Hessing, Van Heukelum, Hirsch Ballin, Hofstede, Holdijk, Jaarsma, De Jager, Jurgens, Ketting, Korthals Altes, J. van Leeuwen, Linthorst, Lodewijks, Loudon, Luijten, Lycklama à Nijeholt, Meeter, Michiels van Kessenich-Hoogendam, Pitstra, Le Poole, Postma, Rensema, Scholten, Schoondergang-Horikx, Schuurman, Schuyer, Stevens, Talsma, Tiesinga-Autsema, Tuinstra, Wöltgens, Van de Zandschulp en Zijlstra,

en de heer Wijers, minister van Economische Zaken, alsmede de heer Duivesteijn, lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal.

De voorzitter:

Ik deel aan de Kamer mee, dat wegens zeer droeve familieomstandigheden de heer Rongen vanavond en morgen niet in ons midden zal zijn.

Ik deel voorts aan de Kamer mede, dat zijn ingekomen berichten van verhindering van de leden:

Veling, wegens plezierige familieomstandigheden, ook morgen;

Luimstra-Albeda, Grol-Overling en Braks, wegens bezigheden elders;

Pit en Stoffelen, wegens verblijf buitenslands, ook morgen;

Ter Veld, wegens passieve sportieve bezigheden buitenslands.

Deze berichten worden voor kennisgeving aangenomen.

De voorzitter:

Ook is ingekomen bericht van verhindering van de staatssecretaris van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer.

Op donderdag 25 juni is op 62-jarige leeftijd onverwachts overleden mevrouw L. Keus-Hoogendijk, sedert 16 mei 1979 werkzaam op de griffie van de commissie voor de Verzoekschriften uit beide Kamers der Staten-Generaal. Wij verliezen in haar een gewaardeerd medewerkster en een geliefde collega, die met raad en daad klaarstond en daarbij kon putten uit de wijsheid die een intens en arbeidzaam leven haar had gebracht.

Wij wensen haar echtgenoot, haar kinderen en haar kleinkinderen veel kracht toe om dit plotselinge en droevige verlies te dragen.

De aanwezigen nemen staande enkele ogenblikken stilte in acht.

De voorzitter:

De ingekomen stukken staan op een lijst, die in de zaal ter inzage ligt. Op die lijst heb ik voorstellen gedaan over de wijze van behandeling. Als aan het einde van de vergadering daartegen geen bezwaren zijn ingekomen, neem ik aan, dat de Kamer zich met de voorstellen heeft verenigd.

(Deze lijst is, met de lijst van besluiten, opgenomen aan het eind van deze editie.)

De voorzitter:

Aangezien voor verschillende verdragen die ter stilzwijgende goedkeuring zijn voorgelegd en voor algemene maatregelen van bestuur die zijn voorgehangen en gedrukt onder de nummers 26036, 2646 en 26050 de termijn is verstreken, stel ik vast, dat wat deze Kamer betreft aan uitdrukkelijke goedkeuring van deze verdragen respectievelijk algemene maatregelen van bestuur geen behoefte bestaat.

Naar boven