Aan de orde is de stemming over een motie, ingediend bij het debat over de Staat van de Unie, te weten:

- de gewijzigde motie-Van der Laan/Van Baalen over een vredesregeling voor Cyprus (29803, nr. 15).

(Zie vergadering van 16 november 2004.)

De voorzitter:

De motie-Van der Laan/Van Baalen (29803, nr. 15) is in die zin nader gewijzigd dat het dictum thans luidt:

"verzoekt de regering, nog tijdens haar voorzitterschap van de Europese Unie, mede maar niet alleen op basis van het Annan-plan, initiatieven te nemen, die uiteindelijk leiden tot een vredesregeling voor Cyprus, onder de voorwaarde dat de internationaal erkende Republiek Cyprus, als lidstaat van de Europese Unie, de formele soevereiniteit over het gehele eiland behoudt,".

Deze nader gewijzigde motie is reeds rondgedeeld. Wij hadden al vastgesteld dat wij erover konden stemmen.

In stemming komt de nader gewijzigde motie-Van der Laan/Van Baalen (29803, nr. 17).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fractie van het CDA tegen deze nader gewijzigde motie hebben gestemd en die van de overige fracties ervoor, zodat zij is aangenomen.

Het woord is aan de heer Herben.

De heer Herben (LPF):

Over de motie op stuk nr. 37, de motie-Van Baalen inzake de korvetten, zou ik graag voor de regeling van werkzaamheden van morgen het standpunt van het kabinet willen weten. De minister heeft laten weten dat hij de motie niet zou uitvoeren. In dat geval zullen wij een debat aanvragen. Misschien kan hij nu zeggen dat hij haar wel gaat uitvoeren. Het is natuurlijk gebruikelijk dat een motie wordt uitgevoerd. Ik wil het kabinet graag de gelegenheid geven om daarop voor de regeling van werkzaamheden van morgen, schriftelijk te reageren.

De voorzitter:

U krijgt antwoord van mij. Sinds mevrouw Van Nieuwenhoven voorzitter was, hebben wij de goede gewoonte dat wij ervan uitgaan dat moties worden uitgevoerd. De Kamer gaat er dus van uit dat de motie wordt uitgevoerd. Dat zal dus gebeuren.

De vergadering wordt enkele ogenblikken geschorst.

Naar boven