Aan de orde zijn de stemmingen in verband met het wetsvoorstel Wijziging van enkele sociale zekerheidswetten (Belastingplan 2002 V - Sociale zekerheidswetgeving) (28016).

(Zie vergadering van 14 november 2001.)

De voorzitter:

Ik geef gelegenheid tot het afleggen van een stemverklaring vooraf.

De heer De Haan (CDA):

Mevrouw de voorzitter. De CDA-fractie heeft bij de behandeling van dit wetsvoorstel een duidelijk standpunt ingenomen. Wij zullen ertegen stemmen omdat wij ervan overtuigd zijn dat deze verandering van de REA-wetgeving geen bijdrage zal leveren aan meer integratie van arbeidsgehandicapten. Dit neemt niet weg dat wij vóór een aantal onderdelen van het voorstel zullen stemmen, omdat wij ons met name ernstig zorgen maken over de mogelijkheden voor bijvoorbeeld jonge mensen op praktijkscholen alle kansen te geven om de arbeidsmarkt op te gaan.

De aanhef van artikel I wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het nader gewijzigde amendement-Smits c.s. (stuk nr. 20, I).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, de PvdA, het CDA, de ChristenUnie en de SGP voor dit nader gewijzigde amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

Ik stel vast dat door de aanneming van dit nader gewijzigde amendement de andere op stuk nr. 20 voorkomende nader gewijzigde amendementen als aangenomen kunnen worden beschouwd.

Onderdeel A, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het nader gewijzigde amendement-Smits c.s. (stuk nr. 20, I), wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Vendrik (stuk nr. 18, I).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP en GroenLinks voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Ik stel vast dat door de verwerping van dit amendement de andere op stuk nr. 18 voorkomende amendementen als verworpen kunnen worden beschouwd.

De onderdelen B t/m D en de aanhef van onderdeel E worden zonder stemming aangenomen.

Het opschrift van paragraaf 4, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het nader gewijzigde amendement-Smits c.s. (stuk nr. 20, II), wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het gewijzigde amendement-Wilders c.s. (stuk nr. 17, A).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van D66, de VVD, het CDA en de SGP voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

Ik stel vast dat door de aanneming van dit gewijzigde amendement de andere op stuk nr. 17 voorkomende amendementen als aangenomen kunnen worden beschouwd.

In stemming komt het amendement-Smits/Vendrik (stuk nr. 9).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, de PvdA en de ChristenUnie voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Het eerste lid van artikel 79a, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het gewijzigde amendement-Wilders c.s. (stuk nr. 17, A), wordt zonder stemming aangenomen.

De voorzitter:

Ik constateer dat de Voorzitterleden 2 t/m 4 van artikel 79a zijn vervallen.

De leden 5 t/m 7 van artikel 79a worden zonder stemming aangenomen.

Het gewijzigde artikel 79a wordt zonder stemming aangenomen.

De leden 1 en 2 van artikel 79b, zoals deze zijn gewijzigd door de aanneming van het nader gewijzigde amendement-Smits c.s. (stuk nr. 20, III, A), worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het subamendement-Van Dijke c.s. (stuk nr. 21, I).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fractie van de VVD tegen dit subamendement hebben gestemd en die van de overige fracties ervoor, zodat het is aangenomen.

Als gevolg van de aanneming van het nader gewijzigde amendement-Smits c.s. (stuk nr. 20, III, B), zoals het is gewijzigd door de aanneming van het subamendement-Van Dijke c.s. (stuk nr. 21, I), wordt er een nieuw lid ingevoegd.

De leden 3 t/m 6 worden zonder stemming aangenomen.

De voorzitter:

Als gevolg van de aanneming van het nader gewijzigde amendement-Smits c.s. (stuk nr. 20, III, C), wordt er een nieuw lid ingevoegd.

Het gewijzigde artikel 79b wordt zonder stemming aangenomen.

Het gewijzigde onderdeel E wordt zonder stemming aangenomen.

Onderdeel F, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het nader gewijzigde amendement-Smits c.s. (stuk nr. 20, IV), wordt zonder stemming aangenomen.

Het gewijzigde artikel I wordt zonder stemming aangenomen.

De aanhef van artikel II en de onderdelen A t/m F worden zonder stemming aangenomen.

Onderdeel G, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het nader gewijzigde amendement-Smits c.s. (stuk nr. 20, V), wordt zonder stemming aangenomen.

De onderdelen H t/m N worden zonder stemming aangenomen.

Het gewijzigde artikel II wordt zonder stemming aangenomen.

De aanhef van artikel III en de aanhef van onderdeel A worden zonder stemming aangenomen.

De leden 2 en 3 van artikel 82, zoals deze zijn gewijzigd door de aanneming van het nader gewijzigde amendement-Smits c.s. (stuk nr. 20, VI, A), worden zonder stemming aangenomen.

De voorzitter:

Als gevolg van de aanneming van het nader gewijzigde amendement-Smits c.s. (stuk nr. 20, VI, B), zoals het is gewijzigd door de aanneming van het subamendement-Van Dijke c.s. (stuk nr. 21, II), wordt er een nieuw lid ingevoegd.

De leden 4 t/m 6 worden zonder stemming aangenomen.

De voorzitter:

Als gevolg van de aanneming van het nader gewijzigde amendement-Smits c.s. (stuk nr. 20, VI, C), wordt er een nieuw lid ingevoegd.

Het gewijzigde artikel 82 wordt zonder stemming aangenomen.

Het gewijzigde onderdeel A wordt zonder stemming aangenomen.

De aanhef van onderdeel B wordt zonder stemming aangenomen.

De leden 1 en 2 van artikel 82a, zoals deze zijn gewijzigd door de aanneming van het nader gewijzigde amendement-Smits c.s. (stuk nr. 20, VII, A), worden zonder stemming aangenomen.

De voorzitter:

Als gevolg van de aanneming van het nader gewijzigde amendement-Smits c.s. (stuk nr. 20, VII, B), zoals het is gewijzigd door de aanneming van het subamendement-Van Dijke c.s. (stuk nr. 21, III), wordt er een nieuw lid ingevoegd.

De leden 3 t/m 6 van artikel 82a worden zonder stemming aangenomen.

De voorzitter:

Als gevolg van de aanneming van het nader gewijzigde amendement-Smits c.s. (stuk nr. 20, VII, C), wordt er een nieuw lid ingevoegd.

Het gewijzigde artikel 82a wordt zonder stemming aangenomen.

Het gewijzigde onderdeel B wordt zonder stemming aangenomen.

De aanhef van onderdeel C wordt zonder stemming aangenomen.

De leden 6 en 7 van artikel 97c, zoals deze zijn gewijzigd door de aanneming van het nader gewijzigde amendement-Smits c.s. (stuk nr. 20, VIII, A), worden zonder stemming aangenomen.

De voorzitter:

Als gevolg van de aanneming van het nader gewijzigde amendement-Smits c.s. (stuk nr. 20, VIII, B), zoals het is gewijzigd door de aanneming van het subamendement-Van Dijke c.s. (stuk nr. 21, IV), wordt er een nieuw lid ingevoegd.

De leden 8 t/m 11 van artikel 97c worden zonder stemming aangenomen.

De voorzitter:

Als gevolg van de aanneming van het nader gewijzigde amendement-Smits c.s. (stuk nr. 20, VIII, C), wordt er een nieuw lid ingevoegd.

Het gewijzigde artikel 97c wordt zonder stemming aangenomen.

Het gewijzigde onderdeel C wordt zonder stemming aangenomen.

Onderdeel D, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het nader gewijzigde amendement-Smits c.s. (stuk nr. 20, IX), wordt zonder stemming aangenomen.

Onderdeel E, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het nader gewijzigde amendement-Smits c.s. (stuk nr. 20, X), wordt zonder stemming aangenomen.

Het gewijzigde artikel III wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen IV en V worden zonder stemming aangenomen.

Artikel VI, zoals het is gewijzigd door Voorzitterde aanneming van het nader gewijzigde amendement-Smits c.s. (stuk nr. 20, XI), wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen VII en VIII en de beweegreden worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het wetsvoorstel.

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van GroenLinks, de PvdA, D66, de VVD, de ChristenUnie en de SGP voor dit wetsvoorstel hebben gestemd en die van de overige ertegen, zodat het is aangenomen.

Naar boven