Aan de orde zijn de stemmingen in verband met het wetsvoorstel Wijziging van belastingwetten c.a. (Belastingplan 2002 IV - Herziening successie- en schenkingsrecht, BTW-maatregelen, artiesten- en sportersregeling, alsmede overige aanpassingen) (28015).

(Zie vergadering van 14 november 2001.)

In stemming komt het amendement-Vendrik (stuk nr. 10).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks en de ChristenUnie voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Artikel I wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen II en III worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Giskes c.s. (stuk nr. 13).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP en de SGP tegen dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ervoor, zodat het is aangenomen.

Artikel IV, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Giskes (stuk nr. 13), wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen V t/m VII worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Vendrik (stuk nr. 8, I).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de ChristenUnie en de SGP tegen dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ervoor, zodat het is aangenomen.

Ik stel vast dat door de aanneming van dit amendement de andere op stuk nr. 8 voorkomende amendementen als aangenomen kunnen worden beschouwd.

Artikel VIII, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Vendrik (stuk nr. 8, I), wordt zonder stemming aangenomen.

De voorzitter:

Ik merk op dat door de aanneming van het amendement-Vendrik (stuk nr. 8, II) nieuwe artikelen VIIIA en VIIIB zijn ingevoegd.

De artikelen IX t/m XE worden zonder stemming aangenomen.

Artikel XI, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Vendrik (stuk nr. 8, III), wordt zonder stemming aangenomen.

De beweegreden wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het wetsvoorstel.

De voorzitter:

Ik constateer dat het wetsvoorstel met algemene stemmen is aangenomen.

Naar boven