Aan de orde zijn de stemmingen over vier moties, ingediend tijdens het debat over tabaksreclamebeperking, te weten:

- de motie-M.M.H. Kamp over verzet tegen het richtlijnvoorstel tabaksreclamebeperking (21501-19, nr. 25);

- de motie-M.M.H. Kamp over informatie van de Kamer indien de Nederlandse stem in de Raad doorslaggevend is (21501-19, nr. 26);

- de motie-M.M.H. Kamp over het wijzigen van de artikelen 2.2 en 2.3 (21501-19, nr. 27);

- de motie-M.M.H. Kamp over het wijzigen van artikel 2.2 en het vervallen van artikel 2.3 (21501-19, nr. 28).

(Zie vergadering van 2 december 1997.)

In stemming komt de motie-M.M.H. Kamp (21501-19, nr. 25).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fractie van de VVD en het lid Hendriks voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

In stemming komt de motie-M.M.H. Kamp (21501-19, nr. 26).

Mevrouw Kamp (VVD):

Voorzitter! Ik verzoek om hoofdelijke stemming over deze motie.

Vóór stemmen de leden: Terpstra, Te Veldhuis, Verbugt, Verhagen, Visser-van Doorn, O.P.G. Vos, Voûte-Droste, B.M. de Vries, J.M. de Vries, Weisglas, Wolters, Van Ardenne-van der Hoeven, Assen, Beinema, Biesheuvel, Bijleveld-Schouten, Blauw, Van Blerck-Woerdman, Bremmer, Bukman, V.A.M. van der Burg, Van de Camp, Cornielje, Van den Doel, Doelman-Pel, Essers, Gabor, De Haan, Van Heemskerck Pillis-Duvekot, Heeringa, Hendriks, Hessing, Hillen, Van der Hoeven, Hofstra, Van Hoof, Hoogervorst, De Hoop Scheffer, Ten Hoopen, H.G.J. Kamp, M.M.H. Kamp, Keur, Klein Molekamp, Koekkoek, Korthals, Lansink, Leers, Luchtenveld, Mateman, Meijer, Mulder-van Dam, Passtoors, Reitsma, Remkes, Van Rey, Rijpstra, Smits en Soutendijk-van Appeldoorn.

Tegen stemmen de leden: Stellingwerf, Swildens-Rozendaal, Ter Veer, Verkerk, Versnel-Schmitz, Vliegenthart, Van der Vlies, Van Vliet, H. Vos, M.B. Vos, Wagenaar, Wallage, Van Walsem, Van Waning, Wessels, Van Wingerden, Witteveen-Hevinga, Woltjer, Ybema, Van Zijl, Zijlstra, Adelmund, Aiking-van Wageningen, Augusteijn-Esser, Bakker, Van den Berg, M.M. van der Burg, De Cloe, Crone, Van Dijke, Dijksma, Dittrich, Duivesteijn, Feenstra, Fermina, Van Gelder, Van Gijzel, Giskes, De Graaf, Van Heemst, Huys, Jeekel, A. de Jong, Jorritsma-van Oosten, Kalsbeek-Jasperse, Koenders, De Koning, Lambrechts, Leerkes, Liemburg, Lilipaly, Marijnissen, Meyer, Middel, Van Middelkoop, Van Nieuwenhoven, Noorman-den Uyl, Oedayraj Singh Varma, Oudkerk, Van Oven, Van der Ploeg, Poppe, Rabbae, Rehwinkel, Van 't Riet, Roethof, Rosenmöller, Rouvoet, Scheltema-de Nie, Schimmel, Schutte en Sipkes.

De voorzitter:

Ik constateer, dat deze motie met 58 tegen 72 stemmen is verworpen.

In stemming komt de motie-M.M.H. Kamp (21501-19, nr. 27).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fractie van de VVD voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

In stemming komt de motie-M.M.H. Kamp (21501-19, nr. 28).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van D66, de VVD en het CDA voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is aangenomen.

Naar boven