Aan de orde zijn de stemmingen in verband met het wetsvoorstel Regels inzake de invoering van de Financiële-verhoudingswet (Invoeringswet Financiële-verhoudingswet) (24553).

(Zie wetgevingsoverleg van 13 mei 1996).

Artikel 1 wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Hoekema c.s. (stuk nr. 14, I).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van de CD en de SP tegen dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ervoor, zodat het is aangenomen.

Ik stel vast, dat door de aanneming van dit amendement het andere op stuk nr. 14 voorkomende amendement als aangenomen kan worden beschouwd.

Artikel 2, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Hoekema c.s. (stuk nr. 14, I), wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen 3 t/m 7 worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Van der Vlies (stuk nr. 18, I).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fractie van de CD tegen dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ervoor, zodat het is aangenomen.

Ik stel vast, dat door de aanneming van dit amendement het andere op stuk nr. 18 voorkomende amendement als aangenomen kan worden beschouwd.

Artikel 8, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Van der Vlies (stuk nr. 18, I), wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen 9 t/m 11 worden zonder stemming aangenomen.

Artikel 12, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Van der Vlies (stuk nr. 18, II), wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen 13 t/m 17 worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Noorman-den Uyl c.s. (stuk nr. 11, I).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fractie van de CD tegen dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ervoor, zodat het is aangenomen.

Ik stel vast, dat door de aanneming van dit amendement het andere op stuk nr. 11 voorkomende amendement als aangenomen kan worden beschouwd.

In stemming komt het amendement-Van der Hoeven (stuk nr. 12, I).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van het CDA, de groep-Nijpels, het AOV, de Unie 55+, de SGP, GroenLinks, de SP en het lid Hendriks voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Ik stel vast, dat door de verwerping van dit amendement de andere op stuk nr. 12 voorkomende amendementen als verworpen kunnen worden beschouwd.

In stemming komt het amendement-Van der Hoeven (stuk nr. 13).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van het CDA, de Unie 55+, het AOV, de SGP, de groep-Nijpels, de SP, GroenLinks en het lid Hendriks voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

In stemming komt het amendement-Remkes c.s. (stuk nr. 15, I).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van de VVD, D66, de RPF, de SGP, het GPV, het CDA, de PvdA, de groep-Nijpels, het AOV, de Unie 55+, de CD en het lid Hendriks voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

Ik stel vast, dat door de aanneming van dit amendement de andere op stuk nr. 15 voorkomende amendementen als aangenomen kunnen worden beschouwd.

Bijlage 1, zoals deze is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Hoekema c.s. (stuk nr. 14, II), het amendement-Noorman-den Uyl (stuk nr. 11, I) en het amendement-Remkes c.s. (stuk nr. 15, I), wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Van der Hoeven c.s. (stuk nr. 16, 1).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fractie van de CD tegen dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ervoor, zodat het is aangenomen.

Ik stel vast, dat door de aanneming van dit amendement het andere op stuk nr. 16 voorkomende amendement als aangenomen kan worden beschouwd.

Bijlage 2, zoals deze is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Remkes c.s. (stuk nr. 15, II) en het amendement-Van der Hoeven (stuk nr. 16, I), wordt zonder stemming aangenomen.

Bijlage 3 wordt zonder stemming aangenomen.

Bijlage 4, zoals deze is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Noorman-den Uyl c.s. (stuk nr. 11, II), het amendement-Remkes c.s. (stuk nr. 15, III) en het amendement-Van der Hoeven c.s. (stuk nr. 16, II), wordt zonder stemming aangenomen.

Bijlage 5 wordt zonder stemming aangenomen.

De beweegreden wordt zonder stemming aangenomen.

De voorzitter:

De eindstemming over het wetsvoorstel zal volgende week plaatsvinden.

Naar boven