Besluit van de Staatssecretaris van Justitie en Veiligheid en de Minister van Justitie en Veiligheid van 13 juli 2018, nummer 2312563, houdende wijziging van de Beleidsregels AMIF en ISF 2014–2020

De Staatssecretaris van Justitie en Veiligheid en de Minister van Justitie en Veiligheid,

Gelet op de artikelen 12, eerste lid, onderdelen c, d, en e, van de Subsidieregeling AMIF en ISF 2014–2020;

Besluit:

ARTIKEL I

De Beleidsregels AMIF en ISF 2014–2020 worden als volgt gewijzigd:

A

Artikel 3, vierde lid, komt te luiden:

  • 4. Verblijfskosten zijn subsidiabel op basis van werkelijk gemaakte kosten of dagvergoedingen. De werkelijke kosten voor verblijfkosten en dagvergoedingen die worden gehanteerd met betrekking tot buitenlandse dienstreizen, moeten binnen de grenzen liggen van de ‘Tarieflijst logies- en overige kosten buitenlandse dienstreizen’ die door het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties is vastgesteld. Deze tarieflijst is te vinden op de website van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties: www.overheid.nl.

    Voor de specifieke maatregelen genoemd in bijlage Ha van de subsidieregeling gelden de tarieven van het door de Europese Commissie gehanteerde systeem van dagvergoedingen als maximum. Deze tarieflijst is te vinden op de website van de Europese Commissie: https://ec.europa.eu/europeaid/funding/about-procurement-contracts/procedures-and-practical-guide-prag/diems_en.

B

In artikel 4, zesde lid, wordt ‘bijlagen D, E, F, G, H’ vervangen door ‘bijlagen D, E, F, G, H, Ha, Hb, Hc en Hd’.

C

In artikel 5, derde lid, wordt ‘artikelen C5, D4, E5, F4, G4, H5’ vervangen door ‘artikelen C5, D4, E5, F4, G4, H5, Ha4, Hb4, Hc4 en Hd4’.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst, met dien verstande dat:

  • a. artikel I, onderdeel A terugwerkt tot en met 1 januari 2015;

  • b. artikel I, onderdelen B en C terugwerken tot en met 1 juni 2016.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

’s-Gravenhage, 13 juli 2018

De Minister van Justitie en Veiligheid, F.B.J. Grapperhaus

De Staatssecretaris van Justitie en Veiligheid, M.G.J. Harbers

TOELICHTING

ALGEMEEN

Dit besluit tot wijziging van de Beleidsregels AMIF en ISF 2014–2020 bevat een aanpassing van de regels ten aanzien van reiskosten en verblijfkosten buitenland en aanpassingen in de verwijzingen naar de Subsidieregeling AMIF en ISF 2014–2020.

ARTIKELSGEWIJS

Artikel I

Onderdeel A (artikel 3, vierde lid)

Voor de specifieke maatregelen, bedoeld in bijlage Ha van de Subsidieregeling AMIF en ISF 2014–2020 is het wenselijk om projectleden uit overige lidstaten verblijfkosten te laten declareren op basis van het door de Europese Commissie gehanteerde systeem van dagvergoedingen. Met deze wijziging wordt voor de specifieke maatregelen een eenduidig kader voor de verantwoording van verblijfkosten vastgesteld.

Onderdelen B en C (artikelen 4, zesde lid en 5, derde lid)

Met deze twee aanpassingen worden de beleidsregels in de artikelen 4, zesde lid (kosten van materieel) en 5, derde lid (kosten van onroerende zaken) eveneens van toepassing verklaard op de bijlagen Ha, Hb, Hc en Hd van de Subsidieregeling AMIF en ISF 2014–2020.

Artikel II

De beleidsregels werken terug tot en met de datum van inwerkingtreding van de bijlagen Ha, Hb, Hc en Hd van de Subsidieregeling AMIF en ISF 2014–2020 (zie Stcrt. 2017, nr. 9639 en Stcrt. 2017, nr. 58983)

De invoeringstermijn bedraagt minder dan twee maanden en de inwerkingtreding valt niet op een vast verandermoment. Daarmee wijkt de inwerkingtreding af van het systeem van vaste verandermomenten. Dit besluit betreft een aantal gunstige aanpassingen, waarvoor afwijking is toegestaan, omdat de betreffende doelgroep daarbij gebaat is.

De Minister van Justitie en Veiligheid, F.B.J. Grapperhaus

De Staatssecretaris van Justitie en Veiligheid, M.G.J. Harbers

Naar boven