Besluit tot intrekking Regeling inruil stimuleringspremie voor buitengewoon verlof Rechtspraak

De Raad voor de rechtspraak,

gelet op:

  • artikel 49tt van het Algemeen Rijksambtenarenreglement, juncto

  • artikel 1, vierde lid van het Besluit uitoefening rechtspositionele bevoegdheden gerechtsambtenaren en ambtenaren bureau Raad voor de rechtspraak

Besluit:

Artikel 1

De Regeling inruil stimuleringspremie voor buitengewoon verlof Rechtspraak wordt ingetrokken vanwege het vervallen van de grondslag in artikel 49tt van het Algemeen Rijksambtenarenreglement per 1 januari 2018.

Artikel 2

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de dag van uitgifte van de Staatscourant waarin het besluit wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 januari 2018.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 5 maart 2018

F.C. Bakker Voorzitter Raad voor de rechtspraak

TOELICHTING BIJ DE REGELING INRUIL STIMULERINGSPREMIE VOOR BUITENGEWOON VERLOF RECHTSPRAAK

Artikel 49tt van het Algemeen Rijksambtenarenreglement, zoals dat luidde voor 1 januari 2018, gaf de Raad de bevoegdheid regels te stellen over het verlenen van buitengewoon verlof met behoud van bezoldiging aan de VWNW-kandidaat voorafgaand aan ontslag op aanvraag, indien de VWNW-kandidaat zou afzien van een stimuleringspremie.

Op deze grondslag is op 21 juni 2014 de Regeling inruil stimuleringspremie voor buitengewoon verlof Rechtspraak door de Raad vastgesteld, welke regeling op 4 juli 2014 is gepubliceerd in de Staatscourant (Staatscourant 2014 nr. 18587).

In het gewijzigde artikel 49tt van het Algemeen Rijksambtenarenreglement is per 1 januari 2018 de bevoegdheid tot het stellen van nadere regels over inruil van de stimuleringspremie voor buitengewoon verlof gelegd bij de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Per 1 januari 2018 is op deze grondslag de Regeling van de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties van 18 december 2017, nr. 2017-0000648667, houdende regels inzake de uitruil van een stimuleringspremie voor buitengewoon verlof (Regeling uitruil stimuleringspremie voor buitengewoon verlof) in werking getreden. De nieuwe regeling is op 27 december 2017 gepubliceerd in de Staatscourant (Staatscourant 2017 nr. 74050).

In de toelichting bij deze regeling is opgenomen dat de verschillende ministeriële regelingen die op basis van het voorheen geldende negende lid van artikel 49tt waren vastgesteld zijn vervallen met het vervallen van de grondslag voor die regelingen, zoals deze was opgenomen in het achtste lid van artikel 49tt, ARAR, zoals dat luidde voor 1 januari 2018.

Om geen onduidelijkheden te laten bestaan, wordt er voor gekozen de Regeling inruil stimuleringspremie voor buitengewoon verlof Rechtspraak van de Raad bij besluit in te trekken.

Nu de nieuwe Regeling uitruil stimuleringspremie voor buitengewoon verlof per 1 januari 2018 in werking is getreden en de wettelijke grondslag voor de regeling van de Raad feitelijk per 1 januari 2018 is vervallen, wordt aan de intrekking van de regeling van de Raad terugwerkende kracht verleend tot en met 1 januari 2018.

Naar boven