Besluit van de directeur Operatie van de Justitiële Informatiedienst van het Ministerie van Veiligheid en Justitie van 9 februari 2017, nr. Alg/5821, houdende verlening van ondermandaat en het doorgeven van volmacht en machtiging aan onder de directeur ressorterende ambtenaren (Mandaatbesluit Operatie Justid 2017)

De directeur Operatie van de Justitiële Informatiedienst,

Gelet op artikel 3, tweede lid, van de Mandaatregeling Ministerie van Veiligheid en Justitie 2011;

Besluit:

Artikel 1

Van het ingevolge artikel 1 van het Mandaatbesluit Justid 2015 aan de directeur Operatie van de Justitiële Informatiedienst verleende ondermandaat wordt ten aanzien van de aangelegenheden die hun dienstonderdeel betreffen ondermandaat verleend aan:

  • a. de manager Informatiepunt Bijzondere Opsporingsonderzoeken (IBO);

  • b. de manager Jeugd en Veiligheidshuizen;

  • c. de manager Matching;

  • d. de manager Expertise & Dienstencentrum Digitale Archivering (EDDA);

  • e. de manager Justitiële Documentatie & Informatie Beheer (JD&IB).

Artikel 2

De Mandaatregeling Operatie Justid 2013 wordt ingetrokken.

Artikel 3

Dit besluit treedt met terugwerkende kracht in werking met ingang van 1 oktober 2016.

Artikel 4

Dit besluit wordt aangehaald als: Mandaatbesluit Operatie Justid 2017.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De directeur Operatie van de Justitiële Informatiedienst van het Ministerie van Veiligheid en Justitie, I. Passchier

TOELICHTING

Ingevolge artikel 7 van de Mandaatregeling Ministerie van Veiligheid en Justitie 2011 heeft deze regeling ook betrekking op de doorgifte van de bevoegdheid om privaatrechtelijke rechtshandelingen en andere handelingen te verrichten (volmacht en machtiging).

Als gevolg van een organisatorische wijziging binnen de directie Operatie is aanpassing van het mandaat van de directie vereist. De naamgeving van de afdeling Centraal Informatiepunt Onderzoek Telecommunicatie (CIOT) is gewijzigd en luidt thans Informatiepunt Bijzondere Opsporingsonderzoeken (IBO). Deze naamgeving doet beter recht aan de huidige taken van de desbetreffende afdeling. In het verlengde daarvan is ook de functie van manager Centraal Informatiepunt Onderzoek Telecommunicatie (CIOT) komen te vervallen en is er een nieuwe functie van manager Informatiepunt Bijzondere Opsporingsonderzoeken (IBO) gecreëerd.

De manager IBO geeft namens de Minister van Veiligheid en Justitie onder meer uitvoering aan het Besluit van 13 september 2006, houdende wijzing van het Besluit verstrekking gegevens telecommunicatie (Besluit CIOT) (Stb. 2000, 71).

De manager Matching geeft namens de Minister van Veiligheid en Justitie onder meer uitvoering aan het Besluit van 6 augustus 2009, houdende vaststelling van het Besluit identiteitsvaststelling verdachten en veroordeelden (Stb. 2009, nr. 352).

De manager Justitiële Documentatie & Informatie Beheer geeft namens de Minister van Veiligheid en Justitie onder meer uitvoering aan de Wet justitiële en strafvorderlijke gegevens en bijbehorend Besluit justitiële en strafvorderlijke gegevens.

De directeur Operatie van de Justitiële Informatiedienst van het Ministerie van Veiligheid en Justitie, I. Passchier

Naar boven