Wijziging mandaatbesluit uitvoering defensie specifieke uitkeringsregelingen defensie

21 oktober 2014

Nr. BS/2014029616

De Minister van Defensie,

ARTIKEL I

Artikel 2 wordt als volgt gewijzigd:

1. Onderdeel a komt als volgt te luiden:

  • a. De Kaderwet militaire pensioenen, alsmede het daarop steunende Besluit aanvullende arbeidsongeschiktheids- en invaliditeitsvoorzieningen militairen met uitzondering van de artikelen 8a en 11a en het Besluit bijzondere militaire pensioenen met uitzondering van artikel 11a;

2. Onder vervanging van de punt aan het eind van onderdeel u door een puntkomma worden toegevoegd twee onderdelen v en w die komen te luiden:

  • v. De artikelen 19 tot en met 25 van het Veteranenbesluit;

  • w. De Regeling berekeningsgrondslag inkomensvoorziening.

Deze wijziging treedt in werking op de dag na de datum van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst en werkt terug tot en met 20 juni 2014.

21 oktober 2014

De Minister van Defensie, voor deze De Hoofddirecteur Personeel H. Itzig Heine Schout-bij-nacht

TOELICHTING

Bij Besluit van 19 juni 2014 tot wijziging van de bepalingen inzake volledige schadevergoeding voor militaire oorlogs- en dienstslachtoffers en voor slachtoffers van bedrijfsongevallen onder militairen en onder burgerambtenaren van Defensie alsmede tot invoering van een ‘ereschuldregeling’ voor veteranen (Stb. 2014, 251), zijn in het Besluit aanvullende arbeidsongeschiktheids- en invaliditeitsvoorzieningen militairen en in het Besluit bijzondere militaire pensioenen enkele artikelen ingevoegd met betrekking tot de toekenning van volledige schadevergoeding. De uitvoering van deze artikelen is niet opgedragen aan het ABP/BRD zodat deze van het mandaat moeten worden uitgezonderd.

Voorts is op 28 juni 2014 het Veteranenbesluit (Stb 2014, 221) in werking getreden. Dit besluit bevat in hoofdstuk 5 een aantal bepalingen met betrekking tot de inkomensvoorziening in verband met zorg waarvan de uitvoering aan het ABP/BRD wordt opgedragen. Daartoe wordt tevens de uitvoering van de regeling betreffende de berekeningsgrondslag inkomensvoorziening aan ABP/BRD gemandateerd.

Naar boven