Besluit tot verlening van mandaat en machtiging met betrekking tot het Binnenvaartpolitiereglement Rijkswaterstaat Oost-Nederland 2013

3 juni 2013

Nr: RWS-2013/28539

De Hoofdingenieur-Directeur van Rijkswaterstaat Oost-Nederland,

Gelet op artikel 1, onderdeel b, van de Beschikking aanwijzing bevoegde autoriteiten Binnenvaartpolitiereglement1;

Besluit:

Artikel 1

  • 1. Ten aanzien van de in het tweede lid genoemde artikelen van het Binnenvaartpolitiereglement wordt mandaat en machtiging verleend aan de volgende functionarissen werkzaam bij Rijkswaterstaat Oost-Nederland:

    • a. de directeur Netwerkontwikkeling;

    • b. het hoofd van de afdeling Vergunningen.

  • 2. De in het eerste lid bedoelde artikelen van het Binnenvaartpolitiereglement zijn:

    1.01, onderdeel A 14°;

    1.09, tweede lid;

    1.23;

    3.15, tweede lid;

    3.20, vijfde lid, onderdelen a en e;

    3.25, derde lid;

    3.27;

    3.28;

    3.29, tweede lid, onderdeel b;

    4.05, zesde en zevende lid;

    4.06, vijfde lid;

    6.08;

    6.21a, eerste en vierde lid;

    6.28b, eerste lid, onderdeel b. Voor zover het een schip betreft waarvan de te volgen route is gelegen in meer dan één beheersgebied, is iedere Hoofdingenieur-Directeur voor het geheel van de te bevaren beheersgebieden bevoegd;

    6.31, eerste lid;

    6.32, eerste lid;

    7.01, vierde en vijfde lid;

    7.02, eerste lid, onderdeel b;

    7.07, derde lid;

    7.08, eerste en tweede lid;

    8.08, tweede lid, onderdeel g, en derde lid;

    9.02, derde lid;

    9.03, tweede, derde, vierde en zesde lid;

    9.05, derde lid;

    9.06, zevende en achtste lid;

    9.07, eerste en tweede lid;

    10.10, tweede lid.

  • 3. Het mandaat verleend aan de directeur Netwerkontwikkeling omvat mede de bevoegdheid tot het beslissen op bezwaar, mits het besluit waartegen bezwaar is gemaakt niet door hem in mandaat is genomen. Het mandaat verleend aan het hoofd van de afdeling Vergunningen heeft geen betrekking op de bevoegdheid tot het beslissen op bezwaar.

Artikel 2

Het Besluit tot verlening van mandaat en machtiging met betrekking tot het Binnenvaartpolitiereglement Rijkswaterstaat Oost-Nederland2 wordt ingetrokken.

Artikel 3

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 april 2013.

Artikel 4

Dit besluit wordt aangehaald als: Besluit tot verlening van mandaat en machtiging met betrekking tot het Binnenvaartpolitiereglement Rijkswaterstaat Oost-Nederland 2013.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Arnhem, 3 juni 2013.

De Hoofdingenieur-Directeur, J.L. Cuperus.

Mededeling

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan een belanghebbende tegen dit besluit binnen zes weken na de dag waarop dit is bekendgemaakt een bezwaarschrift indienen bij de Hoofdingenieur-Directeur van Rijkswaterstaat Oost-Nederland, ter attentie van de afdeling Werkenpakket, Postbus 9070, 6800 ED Arnhem.

Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en ten minste het volgende te bevatten:

  • a. de naam en het adres van de indiener;

  • b. de dagtekening;

  • c. de datum en het nummer of kenmerk van het besluit waartegen het bezwaarschrift zich richt, en

  • d. de opgave van de redenen waarom de indiener zich niet met het besluit kan verenigen.

TOELICHTING

Aanleiding nieuw mandaatbesluit

Als gevolg van de uitvoering van het ondernemingsplan 2015 door Rijkswaterstaat ontstaan nieuwe organisatieonderdelen, verdwijnen bestaande diensten, veranderen de hoofdtaken van de (nieuwe) organisatieonderdelen en krijgen organisatieonderdelen en functies nieuwe naamgeving. In verband hiermee dient het Besluit tot verlening van mandaat en machtiging met betrekking tot het Binnenvaartpolitiereglement Rijkswaterstaat Oost-Nederland gewijzigd te worden. Daarnaast is de Beschikking aanwijzing bevoegde autoriteiten Binnenvaartpolitiereglement gewijzigd, hetgeen leidt tot een inhoudelijke wijziging in de verlening van mandaat en machtiging. Omwille van de overzichtelijkheid is ervoor gekozen een nieuw mandaatbesluit vast te stellen.

Verlening mandaat en machtiging

In het Binnenvaartpolitiereglement wordt in meerdere artikelen de bevoegde autoriteit genoemd aan wie het uitoefenen van bepaalde bevoegdheden is opgedragen. In artikel 1, onderdeel b, van de Beschikking aanwijzing bevoegde autoriteiten Binnenvaartpolitiereglement heeft de Minister van Infrastructuur en Milieu ten aanzien van een aantal artikelen uit het Binnenvaartpolitiereglement de Hoofdingenieur-Directeur van Rijkswaterstaat Oost-Nederland als bevoegde autoriteit aangewezen. In de praktijk is het wenselijk gebleken dat de bevoegdheden in mandaat dan wel bij machtiging kunnen worden uitgeoefend door de directeur Netwerkontwikkeling en het hoofd van de afdeling Vergunningen.

De Hoofdingenieur-Directeur, J.L. Cuperus.


X Noot
1

Stcrt. 2004, nr. 230; laatstelijk gewijzigd bij besluit van 12 maart 2013 (Stcrt. 2013, nr. 6818). A

X Noot
2

Stcrt. 2008, nr. 172.

Naar boven