-
1. Reststof die verkregen wordt bij de verwerking van aardappelen dat in hoofdzaak uit
aardappel Solanum tuberosum. L. en aardappelresten bestaat en vrij is van verpakkingsmateriaal.
Dierlijke vetten kunnen aanwezig zijn (aardappelrestanten)
-
2. Reststof verkregen bij de verwerking van groenten bestemd voor levensmiddelenproducten
en resteert na het snijden, wassen en of blancheren. Dierlijke vetten kunnen aanwezig
(groentenrestanten).
-
3. Reststof bestaande uit zaad van de zonnebloem Helianthus annuus L. (zonnebloemzaad).
-
4. Reststof die vrijkomt bij het winnen van olie door persing uit zaad van zonnebloemen
Helianthus annuus L. (zonnebloemzaadschilfers).
-
5. Reststof die vrijkomt bij het schillen van zonnebloemzaad Helianthus annuus L. (zonnebloemzaadschillen).
-
6. Reststof van de winning van olie door extractie en geschikte hittebehandeling van
zonnebloemzaadschilfers Helianthus annuus L. die maximaal 1% bleekaarde bevat (zonnebloemzaad,
geextraheerd).
-
7. Reststof die vrijkomt bij de winning van olie door extractie en geschikte hittebehandeling
van schilfers van zonnebloemzaden Helianthus annuus L. waarvan de doppen gedeeltelijk
of volledig zijn verwijderd en die maximaal 1% bleekaarde bevat (zonnebleomzaadschroot,
ontdopt).
-
8. Reststof die vrijkomt bij het maaien van randen langs akkers en bestaat uit de vegetatieresten
met onder andere zonnebloemen Helianthus annuus L. (maaisel van zonnebloemen).
-
9. Reststof bestaande uit graankorrels van Tricticum aestivum L., Triticum durum Dosf.
en andere gecultiveerde tarwesoorten (tarwe).
-
10. Reststof verkregen door het kiemen van brouwtarwe en het schonen van mout, bestaande
uit kiemwortels, graankorrels, doppen en kleine gebroken gemoute tarwekorrels (tarwekiemwortels).
-
11. Reststof verkregen door gemalen of gebroken tarwe in vochtige, warme omstandigheden
onder druk te behandelen en is afgescheiden van voorverstijfselde tarwe (tarwe, voorverstijfseld).
-
12. Reststof verkregen door uit geschoonde tarwekorrels of ontdopte spelt bloemt te bereiden
en waaruit bloem is verwijderd en dat in hoofdzaak bestaat uit fijne schilddelen en
enkele andere delen van de korrel (tarwevoerbloem).
-
13. Reststof verkregen bij de productie van tarwevlokken door gepelde tarwe te stomen
en te pletten en dat bestaat uit resten tarwedoppen en tarwevlokken (tarwevlokken).
-
14. Reststof verkregen bij de productie van bloem of mout uit geschoonde tarwekorrels
of ontdopte spelt en dat overwegend bestaat uit deeltjes van de schil en voorts uit
korreldeeltjes waaruit minder endosperm is verwijder dan bij tarwegries (tarwevoer).
-
15. Reststof verkregen bij de bereiding van bloem of mout uit geschoonde tarwekorrels
of ontdopte spelt en waaruit tarwegries is verwijderd dat overwegend bestaat uit resten
deeltjes van de schil, stof en endosperm (tarwegries).
-
16. Reststof verkregen door een gecombineerd procedé van het mouten en gisten van tarwe
en tarwezemelengrint en dat is gedroogd en gemalen (gemoute en gegiste tarwedeeltjes).
-
17. Reststof verkregen bij de verwerking van tarwe en die in hoofdzaak bestaat uit vezels
(tarwevezel).
-
18. Reststof verkregen bij de bereiding van bloem, en dat overwegend bestaat uit al dan
niet geplette tarwekiemen, waaraan eventueel nog delen van het endosperm en van de
schil hechten (tarwekiemen).
-
19. Reststof verkregen door het gisten van tarwekiemen en waarvan de micro-organismen
zijn geïnactiveerd (tarwekiemen, gegist).
-
20. Reststof van de productie van zetmeel of ethanol uit tarwe en bestaat uit geëxtraheerd
tarweeiwit, eventueel gehydrolyseerd (tarwe-eiwit).
-
21. Reststof van de productie van tarwezetmeel en gluten en bestaat uit gries waarvan
de kiemen eventueel gedeeltelijk zijn verwijderd en waaraan tarwepersspa, gebroken
tarwe en andere reststoffen van tarwezetmeel en het raffineren van zetmeelproducten
kunnen zijn toegevoegd (tarweglutenvoer).
-
22. Reststof verkregen bij de productie van zetmeel/glucose en gluten uit tarwe (tarwezetmeel,
vloeibaar).
-
23. Reststof verkregen na natte extractie van eiwit en zetmeel dat eventueel gehydrolyseerd
is (tarweperssap).
-
24. Reststof verkregen na gisting van tarwezetmeel na productie van alcohol (tarweconcentraat).
-
25. Reststof verkregen na het schonen van brouwtarwe bestaande uit kleine brouwtarwekorrels
en fracties van gebroken brouwtarwekorrels die vóór het brouwprocedé zijn gescheiden
(brouwtarwevoermeel).
-
26. Reststof die verkregen is door opzuiging zijn verkregen tijdens korreloverdracht (brouwtarwe
en moutkorrel).
-
27. Reststof verkregen door het schonen van brouwtarwe, en bestaat uit fracties van doppen
en korrels (brouwtarwedoppen).
-
28. Reststof verkregen uit gekiemde granen, gedroogd, gemalen en/of geëxtraheerd (moutkiemen).
-
29. Reststof verkregen door het kiemen van brouwgranen en het schonen van mout, bestaande
uit kiemwortels, graankorrels, doppen en kleine gebroken gemoute graankorrels en dat
eventueel gemalen is (moutkiemwortels).
-
30. Reststof verkregen door de bereiding van maïszetmeel en dat hoofdzakelijk uit gluten
bestaat verkregen door afscheiden van het zetmeel (maisgluten)
-
31. Reststof verkregen bij de verwerking van groenten bestemd voor levensmiddelenproducten
en resteert na het snijden, wassen en of blancheren (groentenresiduen).
-
32. Reststof verkregen bij de oogst van bloembollen en bestaat uit restmateriaal van de
teelt; dit zijn bollen (inclusief kralen) of knollen die niet goed gegroeid zijn,
zieke bollen of knollen, bolhuiden en pelresten (bloembollen).
-
33. Reststof verkregen bij het in bloei trekken van bollen en knollen, bloembollenloof
en/of bestaat uit halve of hele bollen en niet marktbare bloemtakken (waterbloeitulpen)
-
34. Reststof verkregen bij het sorteren van bloembollen en bestaat uit restmateriaal;
dit zijn te kleine en/of beschadigde bollen (inclusief kralen) of knollen, bolhuiden
en pelresten (afval bij het sorteren van bloembollen).
-
35. Reststof verkregen bij de oogst van bloembollen afkomstig van biologische productiemethoden
en bestaat uit restmateriaal van de teelt; dit zijn bollen (inclusief kralen) of knollen
die niet goed gegroeid zijn, zieke bollen of knollen, bolhuiden en pelresten (biologische
bloembollen).
-
36. Reststof verkregen bij winning van olie door persing uit het gedroogde, door de zaadhuid
bedekte endosperm van het zaad van de kokospalm Cocos Nucifera L. (kokosschilfers).
-
37. Reststof verkregen bij winning van olie door persing uit kool- en raapzaad (raapzaadolie).
-
38. Reststof verkregen bij winning van olie door persing uit zoveel mogelijk van de steenschaal
ontdane zaden van de volgende soorten oliepalm: Elaes guineensis Jacq., Coroza oleifera
(HBK), L., H. Baily (Elaeis melanococca auct.) (palmolie)
-
39. Reststof verkregen door het malen van voederrijst, bestaande uit de buitenste lagen
van de korrel (zaadhuid, zaadvlies, kern, aleuron) met een deel van de kiem (rijstevoermeel).
-
40. Reststof verkregen bij de verwerking van onbehandeld hout en in hoofdzaak bestaat
uit poeder of schilfers hout (zaagsel).
-
41. Reststof verkregen bij winning van olie door persing uit zaad van zonnenbloemen Helianthus
annuus L. (zonnebloemolie).
-
42. Enkelvoudige concentraten en grondstoffen die bij de VGI of diervoederindustrie wegens
non-conformiteiten als niet GMP-waardig werden afgekeurd.
-
43. Reststof die vrijgekomen is bij de oogst van tarwe en bestaat uit stof van tarwe,
kaf, kafdeeltjes, tarwekorrel, delen van tarwekorrels en stroresten (kaf, stro van
kaf en koren).
-
44. Resten van granen welke door middel van een zeef ontdaan worden van vreemde bestanddelen
(zeefresten graanverwerkende industrie).
-
45. Reststof die vrijgekomen is bij de verwerking van suikerbieten of suikerriet en in
hoofdzaak bestaat uit suikers die resteren na suikerproductie (melasse).
-
46. Reststof die vrijgekomen is bij de verwerking van sojabonen en in hoofdzaak uit suikers
bestaat (sojasuiker).
-
47. Reststof die vrijgekomen is bij de verwerking van sojabonen en in hoofdzaak uit het
extract van onthulde en ontvette sojabonen dat vrijkomt bij de productie van soja-eiwitconcentraten
(sojamelasse).
-
48. Product bestaande uit het stroopachtige residu, dat verkregen wordt bij het bereiden
of het raffineren van de suikerfractie van citrusvruchten (cirtusmelasse).
-
49. Reststof verkregen bij de bereiding van inuline uit wortels van Cichorium intybus
L., en hoofdzakelijk bestaat uit geschoonde delen cichorei en delen van het loof (staartjes
en blad van cichoreiwortelen).
-
50. Reststof verkregen bij het schillen van schorseneren Scorzonera hispanica L. en verkregen
via een stoombehandeling en in hoofdzaak bestaat uit gestoomde schillen in water waarna
eventueel gepureerd is (stoomschillen van schorseneren).
-
51. Reststof verkregen bij het ontdoppen van gegiste en vervolgens geroosterde cacaobonen
van de vrucht van Theobroma cacao L. en dat in hoofdzaak bestaat uit gebroken doppen
(cacaodoppen).
-
52. Reststof verkregen van de productie van aardappellen tot frites bestemd voor levensmiddel
en bestaat uit gefrituurde aardappelresten (voorgebakken frites).
-
53. Reststof verkregen bij de bierbereiding en bestaat uit bier dat niet als een drank
voor menselijke consumptie kan worden verkocht (voerbier).
-
54. Rest product welke vrijkomt bij het drogen en algemeen malen van complete kruidenplanten
of delen daarvan zonder extractie of toevoeging van andere stoffen (kruidenresten).
-
55. Reststof die verkregen wordt bij de productie van sap van Malus domestica L. of ciderproductie
en hoofdzakelijk bestaat uit geperste inwendige pulp en schillen die eventueel gedroogd
zijn en eventueel pectinevrij gemaakt is (appelpulp).
-
56. Reststof die verkregen wordt bij het sorteren van groenten bestemd voor levensmiddelen
en vrij is van verpakkingsmateriaal. (sorteerafval van groenten).
-
57. Reststof die verkregen wordt bij de verwerking van aardappelen en dat in hoofdzaak
uit aardappel Solanum tuberosum. L. en aardappelresten bestaat en vrij is van verpakkingsmateriaal
(aardappelrestanten).
-
58. Reststof die vrijgekomen is bij de verwerking van aardappeleiwit afkomstig van zetmeelaardappelen
en dat resteert na wassen en opwerking van het aardappeleiwit tot diervoeder en als
slib wordt weggevangen uit afvalwater (slib dat vrijkomt bij de productie van aardappeleiwit).
-
59. Reststof verkregen bij de verwerking van groenten bestemd voor levensmiddelenproducten
en resteert na het snijden, wassen en of blancheren (groentenrestanten).
-
60. Reststof verkregen bij de versnijding van groenten en fruit bestemd voor levensmiddelenproducten
en resteert na het het snijden, wassen en of blancheren (snijafval van groenten en
fruit).
-
61. Reststof die is vrijgekomen bij de productie van alcohol uit vergist beslag van graan
nadat de alcohol (ethanol, bioethanol) door destillatie is verwijderd en dat in hoofdzaak
bestaat uit de vaste residuen van granen al dan niet gedroogd (graanspoeling, gedroogde
graanspoeling) (graanspoeling).
-
62. Reststof van de alcoholdistilleerderij, verkregen door het drogen van de vaste residuen
van gegiste granen, waaraan een deel van de spelingsiroop of de geëvaporeerde draf
is toegevoegd (donker gedroogde spoeling)
-
63. Restproduct van de alcoholdistilleerderij verkregen door het drogen van vaste residuen
van gegiste granen (gedroogde spoeling).
-
64. Restproduct van de alcoholdistilleerderij verkregen door het drogen van vaste residuen
van gegiste granen (concentrated distillers solubles).
-
65. Reststof verkregen door het evaporeren van het concentraat van de bostel na gisting
en distillatie van graan gebruik bij de productie van alcohol uit graan (graanbostelsiroop)
-
66. Reststof verkregen als de vaste fractie door het centrifugeren en/of filteren van
de bostel uit gegiste en gedistilleerde granen gebruikt bij de productie van alcohol
uit granen (graanbostel).
-
67. Reststof dat achterblijft in de kolf na de eerste (draf-)distillatie van een moutdistilleerderij
(spoeling).
-
68. Reststof verkregen na de eerste (draf-)distillatie van een moutdistilleerderij, geproduceerd
door het evaporeren van de spoeling die in de kolf achterblijft (spoelingsiroop).
-
69. Reststof van de moutwhiskyproductie en dat bestaat uit de residuen van de extractie
van gemoute gerst met heet water (draf).
-
70. Reststof verkregen door de productie van bier, moutextract en whisky spirit en dat
bestaat uit residuen van de extractie van gemalen mout met heet water en eventueel
andere suiker- of zetmeelrijke toevoegsels (maischefiltergranen).
-
71. Reststof verkregen uit gekiemde granen, gedroogd, gemalen en/of geëxtraheerd (moutkiemen).
-
72. Reststof die is vrijgekomen bij het brouwen van bier en bestaat uit uitgetrokken en
afgewerkte mout en dat uitsluitend bestaat uit het omhulsel van kaf, vruchtwand of
zaadhuid en niet in warm water oplosbare bestanddelen van gerst of tarwe (bierbostel).
-
73. Residuen van plantaardige oliën die vrijkomen bij de productie van glycerinen welke
niet meer food- of feedwaardig zijn.
-
74. Reststof die vrijkomt bij het beheer van wegbermen en bestaat uit de gemaaide vegetatie
van grassen en kruiden en vrij is van hout, houtresten en zwerfvuil (bermmaaisel).
-
75. Reststof die vrijkomt bij het beheer van slootkanten en bestaat uit de gemaaide vegetatie
van grassen en kruiden en vrij is van hout, zwerfvuil en bagger (slootmaaisel).