Besluit van de Minister van Buitenlandse Zaken van 6 december 2012, nr. DMM/MP-538/2012, tot vaststelling van een subsidieplafond voor subsidiëring op grond van de Subsidieregeling Ministerie van Buitenlandse Zaken 2006 (Subsidieplafond Mensenrechtenfonds Centraal 2013)

De Minister van Buitenlandse Zaken,

Gelet op artikel 6 van het Subsidiebesluit Ministerie van Buitenlandse Zaken 1 en de artikelen 2.1 en 4.8 van de Subsidieregeling Ministerie van Buitenlandse Zaken 20062;

Besluit:

Artikel 1

Voor subsidieverlening op grond van de artikelen 2.1 en 4.8 van de Subsidieregeling Ministerie van Buitenlandse Zaken 2006 in het kader van het Mensenrechtenfonds Centraal geldt voor de periode van 1 januari 2013 tot en met 31 december 2013 een subsidieplafond van € 0,-.

Artikel 2

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst en vervalt met ingang van 1 januari 2014.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Buitenlandse Zaken, Namens deze: De secretaris-generaal, Renee Jones-Bos.

TOELICHTING

Op 5 november 2012 is het kabinet Rutte II aangetreden. De nieuwe Minister van Buitenlandse Zaken is voornemens om zijn mensenrechtenbeleid in een notitie bekend te maken in het voorjaar van 2013. Tot die tijd worden geen middelen beschikbaar gesteld uit het Mensenrechtenfonds Centraal voor het subsidiëren van activiteiten ter bevordering van het naleven van mensenrechten. Met het oog daarop wordt thans een nul-plafond vastgesteld voor subsidiëring van activiteiten in het kader van het Mensenrechtenfonds.

De Minister van Buitenlandse Zaken, Namens deze: De secretaris-generaal, Renee Jones-Bos.

Naar boven