Besluit van de Staatssecretaris van Buitenlandse Zaken van 17 september 2012, nr. DSO/GA-279/12, tot wijziging van het besluit van de Staatssecretaris van Buitenlandse Zaken van 6 augustus 2012, tot vaststelling van beleidsregels en een subsidieplafond voor subsidiëring op grond van de Subsidieregeling Ministerie van Buitenlandse Zaken 2006 (SRGR Fonds)

De Staatssecretaris van Buitenlandse Zaken,

Gelet op artikel 6 van het Subsidiebesluit Ministerie van Buitenlandse Zaken,1

Gelet op artikel 4.8 van de Subsidieregeling Ministerie van Buitenlandse Zaken 2006;2

Besluit:

ARTIKEL I

In de bijlage van het besluit van de Staatssecretaris van Buitenlandse Zaken van 6 augustus 2012, tot vaststelling van beleidsregels en een subsidieplafond voor subsidiëring op grond van de Subsidieregeling Ministerie van Buitenlandse Zaken 2006 (SRGR Fonds) 3 worden de volgende wijzigingen aangebracht:

A

In paragraaf 2.1 (Doelstelling en beleidsthema’s van het SRGR Fonds), vierde alinea, worden de volgende wijzigingen aangebracht:

1. In onderdeel 2 wordt ‘seksuele gezondheid’ vervangen door: seksuele en reproductieve gezondheid.

2. In onderdeel 4 wordt ‘groepen’ vervangen door: mensen.

B

In paragraaf 2.2, onderdeel B (Loketten van het SRGR fonds; loket B), worden de volgende wijzigingen aangebracht:

1. Onderdeel 1 komt te luiden:

  • 1. Bevorderen van kwaliteit en vergroten van capaciteit van professionele begeleiding rondom zwangerschap, bevalling en kraamtijd, evenals family-planning en abortus.

2. In onderdeel 4 wordt ‘bevalling’ vervangen door: zwangerschap en bevalling.

C

In paragraaf 3.2 (Beoordeling) wordt in de slotzin ‘16 november 2011’ vervangen door: 23 november 2012.

D

In paragraaf 3.3.3 (Toets in fase 3) wordt in de tweede volzin voor de eerste vermelding van ‘organisatietoets’ ingevoegd ‘relevante’ en wordt de voorlaatste volzin vervangen door: Aanvragers zonder recente en relevante organisatie- of COCA-toets zullen zo spoedig mogelijk doch uiterlijk op 2 november 2012 met toepassing van artikel 4:5 van de Algemene wet bestuursrecht door de Staatssecretaris in de gelegenheid worden gesteld hun aanvraag aan te vullen met de voor de organisatietoets vereiste gegevens.

E

In paragraaf 3.4 (Aanvraagprocedure) komt de tweede alinea te luiden:

Aanvragen voor subsidiëring van activiteiten dienen uiterlijk op vrijdag 12 oktober 2012, 16.30 uur (Nederlandse tijd) te zijn ontvangen op het Ministerie van Buitenlandse Zaken, DSO/GA, Bezuidenhoutseweg 67 te Den Haag. De ten behoeve van de organisatietoets gevraagde aanvullende gegevens dienen uiterlijk op vrijdag 9 november 2012, 16.30 uur (Nederlandse tijd) te zijn ontvangen.

F

In paragraaf 4.1 (Drempelcriteria) worden de volgende wijzigingen aangebracht:

1. In Criterium D.7, tweede bullet, wordt ‘seksuele gezondheid’ vervangen door: seksuele en reproductieve gezondheid.

2. In Criterium D.7, vierde bullet, wordt ‘groepen’ vervangen door: mensen.

3. Criterium D.10 wordt vervangen door:

Criterium D.10a Voor aanvragende organisaties onder loket A geldt dat uitsluitend een alliantie van nationale en/of internationale maatschappelijke organisaties, onderzoeksinstituten, VN instellingen en mogelijkerwijs een private onderneming (met of zonder winstoogmerk) voor financiering in aanmerking komt.

  • D.10.b Wanneer een voorstel namens een alliantie wordt ingediend, kan het penvoerderschap van de alliantie uitsluitend bij een (internationale) maatschappelijke organisatie of onderzoeksinstituut met het grootste aandeel in de aanvraag liggen 4. Een schriftelijke en door alle participerende partijen ondertekende samenwerkingsovereenkomst moet de medewerking van partijen en de naleving van de gemaakte afspraken waarborgen.

G

In paragraaf 4.2 (De programmatoets), onderdeel 4.2.1 (Beleidsmatige criteria), worden de volgende wijzigingen aangebracht:

1. In de tekst van de eerste bullet (Beleidsrelevantie), punt 2 (Relevantie van de gekozen landen), vervalt de zinsnede: die buiten de door Nederland selecteerde partnerlanden plaats vinden,.

2. De tekst van de vierde bullet (Samenstelling van de alliantie) komt te luiden:

  • Samenstelling van de alliantie:

    Ten aanzien van alle alliantiepartners dient de toegevoegde waarde van hun samenwerking te kunnen worden aangetoond. Onverminderd de eerste volzin is het een pre als een jongerenorganisatie (waar mogelijk youth-led) deel uitmaakt van de alliantie.

3. De zinsnede ‘Voor aanvragen onder loket A gelden bovendien de volgende criteria:’ vervalt tussen de vierde en de vijfde bullet en wordt ingevoegd tussen de derde en de vierde bullet.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin het geplaatst wordt en werkt terug tot en met 25 augustus 2012.

Dit besluit zal in de Staatscourant worden geplaatst.

De Staatssecretaris van Buitenlandse Zaken, namens deze: de Directeur Generaal Internationale Samenwerking R. Swartbol.


X Noot
1

Stb. 2005, 137.

X Noot
3

Stcrt 16621

X Noot
4

Gezien het feit dat de aanvraag betrekking heeft op een alliantie van organisaties, kan de subsidie slechts aan één van de organisaties worden toegekend: de penvoerder. Deze subsidieontvanger is jegens de Staatssecretaris ten volle aansprakelijk voor de naleving van alle aan de subsidie verbonden verplichtingen, ook al strekt de subsidie mede tot bekostiging van de activiteiten van andere organisaties in de alliantie.

Naar boven