Ontwerpbesluiten regeling voorzieningenplanning voortgezet onderwijs

De Staatsecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap geeft, ingevolge artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht, kennis van het voornemen om goed te keuren dan wel af te wijzen de volgende aanvragen ingediend voor 1 november 2009 in het kader van de respectievelijke Regionale Plannen Onderwijsvoorzieningen:

Conceptbesluiten Regionale plannen onderwijsvoorzieningen (RPO’s) in het schooljaar 2010/2011

RPO-06/004 Over-Betuwe:

Alliantie Voortgezet Onderwijs voor Nijmegen

en het Land van Maas en Waal

t.a.v. de heer drs. D. van Bennekom

Postbus 6618

6503 GC Nijmegen

Geachte heer Van Bennekom,

Als contactpersoon verzoekt u mij, namens alle betrokken partijen, om goedkeuring in het kader van een aanvulling op het Regionaal plan onderwijsvoorzieningen (RPO) Over-Betuwe (RPO-06/004), (zie toelichting) met een looptijd van 1 augustus 2006 tot en met 31 juli 2013.

Toelichting

Op grond van artikel III, zesde lid, van de Wet van 11 juli 2008 tot wijziging van onder meer de Wet op het voortgezet onderwijs ter modernisering, vereenvoudiging en beperking van de wettelijke regels over de voorzieningenplanning bij scholen (Staatsblad 2008, nummer 296) is de looptijd van onderhavig RPO ten hoogste tot en met 31 juli 2013.

Besluit

Met toepassing van artikel 72 van de Wet op het voortgezet onderwijs (WVO) en de ‘Regeling voorzieningenplanning voortgezet onderwijs’ keur ik de aanvraag voor het Regionaal plan onderwijsvoorzieningen Over-Betuwe, voor zover deze aanvraag betrekking heeft op de ‘planningsaspecten’, goed. Deze goedkeuring vervalt indien u de goedgekeurde situatie niet uiterlijk op 1 augustus 2012 effectueert.

Mijn goedkeuring heeft betrekking op de aanvulling op het Regionaal plan onderwijsvoorzieningen Over Betuwe zoals is ingediend met uw brief van 20 oktober 2009 met kenmerk DvB/JJ/N230-09 en aangevuld met uw brieven van 18 december 2009, kenmerk DvB/JJ/B272-09 en 4 januari 2010 kenmerk DvB/JJ/09-10.

Ik verleen u per 1 augustus 2010 goedkeuring voor:

Het Citadel College te Lent (Brinnummer 30AU):

de hoofdvestiging aan de Dijkstraat 7a te Lent (vestigingsnummer 00):

  • de vbo afdeling Handel en Verkoop (HV).

Motivering

De aanvulling op het Regionaal plan onderwijsvoorzieningen Over-Betuwe voldoet aan de criteria zoals omschreven in artikel 72 van de Wet op het voortgezet onderwijs (WVO) en de in de referte genoemde ‘Regeling Voorzieningenplanning voortgezet onderwijs’.

Referte
  • Artikel 72 van de Wet op het voortgezet onderwijs (zoals gewijzigd bij Staatsblad 2008, nummers 296 en 297);

  • Regeling voorzieningenplanning voortgezet onderwijs, kenmerk VO/B&B-2008/26204 van 11 juli 2008, gepubliceerd in de Staatscourant van 23 juli 2008, nummer 140.

Inlichtingen

Heeft u vragen? Op www.ocwduo.nl vindt u instellingsinformatie en voorlichting over regelgeving en actuele ontwikkelingen in het onderwijs. U kunt natuurlijk ook telefonisch contact opnemen met het Informatiecentrum voortgezet onderwijs of mailen naar ico@ocwduo.nl. Het informatiecentrum is op werkdagen van 08.30 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 17.00 uur te bereiken via telefoonnummer 079-323 24 44.

Hoogachtend,

namens de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

J.M. van Bijsterveldt-Vliegenthart,

Fred Visser,

clustermanager OND/ODS.

RPO-06/026 Gooi en Vechtstreek:

Gooise Scholenfederatie

t.a.v. de heer drs. M. de Haas

Postbus 50

1400 AB Bussum

Geachte heer De Haas,

Als contactpersoon verzoekt u mij, namens alle betrokken partijen, om goedkeuring in het kader van een aanvulling op het Regionaal plan onderwijsvoorzieningen (RPO) Gooi en Vechtstreek RPO-06-026, met een looptijd van 1 augustus 2006 tot en met 31 juli 2011.

Besluit

Met toepassing van artikel 72 van de Wet op het voortgezet onderwijs (WVO) en de ‘Regeling voorzieningenplanning voortgezet onderwijs’ keur ik de aanvraag voor het Regionaal plan onderwijsvoorzieningen Gooi en Vechtstreek, voor zover deze aanvraag betrekking heeft op de ‘planningsaspecten’, goed. Deze goedkeuring vervalt indien u de goedgekeurde situatie niet uiterlijk op 1 augustus 2010 effectueert.

Mijn goedkeuring heeft betrekking op het Regionaal plan onderwijsvoorzieningen Gooi en Vechtstreek zoals is ingediend met uw brief van 28 oktober 2009 en aangevuld met uw brief van 17 december 2009.

Ik verleen u per 1 augustus 2010 goedkeuring voor:

Casparuscollege te Weesp (Brinnummer 24TG):

Bekostiging als nevenvestiging van de dislocatie aan de Talmastraat 40 te Weesp (vestigingsnummer 04). Aan de nevenvestiging worden de volgende vbo afdelingen verbonden:

  • elektrotechniek (ET);

  • verzorging (VZ);

  • administratie (AD);

  • handel en verkoop (HV).

Voor wat betreft het aanbieden van intra- en/of intersectorale programma’s aan de nieuwe nevenvestiging merk ik het volgende op. De aanvraagverplichting voor intra- en intersectorale programma’s is met ingang van 1 augustus 2005, respectievelijk 1 augustus 2008, komen te vervallen. Dit heeft tot gevolg dat de bij het Regionaal plan onderwijsvoorzieningen Gooi en Vechtstreek betrokken scholen(gemeenschappen) intra- en intersectorale programma’s mogen aanbieden, indien en voor zover wordt voldaan aan de voorwaarden als genoemd in artikel 26J van het Inrichtingsbesluit WVO. Dit betreft voor de nevenvestiging aan de Talmastraat 40 (vestigingsnummer 04) de volgende ISP’s: Metalektro, Bouwbreed, Zorg en Welzijn breed, Handel en Administratie en Techniek Breed.

Bij het toekennen van de elementcodes aan de nieuwe intra- en intersectorale programma’s wordt de licentie aan de basisberoepsgerichte leerweg gekoppeld (de gemengde leerweg en de kaderberoepsgerichte leerweg worden dan ‘automatisch’ in Brin toegevoegd). Voor de scholen heeft dit tot gevolg dat op de ‘Overzichten toegestaan voortgezet onderwijs’ de basisberoepsgerichte leerweg staat afgedrukt, terwijl de school ook de gemengde en kaderberoepsgerichte leerweg mag aanbieden. Voor de aanlevering van uw telgegevens aan Bron heeft dit geen gevolgen. U telt de leerlingen op de leerweg waar u de leerling hebt ingeschreven.

Ik ga ervan uit dat u, als contactpersoon, alle betrokken partijen van mijn beslissing op de hoogte brengt. Bijgaand zend ik u het overzicht van de goedgekeurde situatie.

Motivering

Het Regionaal plan onderwijsvoorzieningen Gooi en Vechtstreek voldoet aan de criteria zoals omschreven in artikel 72 van de Wet op het voortgezet onderwijs en de in de referte genoemde Beleidsregels ‘Regeling Scholenplanning voortgezet onderwijs’, ‘Regeling intra- en intersectorale programma’s voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs (vmbo)’ en ‘Beleidsregel bekostiging als nevenvestiging of als tijdelijke nevenvestiging van dislocaties voortgezet onderwijs’.

Referte
Toelichting

De einddatum van het Regionaal plan onderwijsvoorzieningen Gooi en Vechtstreek is gelet op artikel III, zesde lid, van de Wet van 11 juli 2008 (Staatsblad 2008, nummer 296) – 31 juli 2011. Indien u het RPO na 31 juli 2011 aansluitend wenst voort te zetten – moet u daartoe voor 1 november 2010 een aanvraag bij mij indienen. In dat geval betreft het een aanvraag voor een geheel nieuw RPO waarbij aan alle criteria genoemd in artikel 72 van de WVO dient te worden voldaan.

Inlichtingen

Heeft u vragen? Op www.ocwduo.nl vindt u instellingsinformatie en voorlichting over regelgeving en actuele ontwikkelingen in het onderwijs. U kunt natuurlijk ook telefonisch contact opnemen met het Informatiecentrum voortgezet onderwijs of mailen naar ico@ocwduo.nl. Het informatiecentrum is op werkdagen van 08.30 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 17.00 uur te bereiken via telefoonnummer 079-323 24 44.

Hoogachtend,

namens de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

J.M. van Bijsterveldt-Vliegenthart,

Fred Visser,

clustermanager OND/ODS.

RPO-06/027 Regio Noordoostpolder

BMC Advies Management

t.a.v. de heer G.F. Mulder

Postbus 490

3800 AL Amersfoort

Geachte heer Mulder,

Als contactpersoon verzoekt u mij, namens alle betrokken partijen, om goedkeuring in het kader van een aanvulling op het Regionaal plan onderwijsvoorzieningen (RPO) regio Noordoostpolder RPO-06/027 met een looptijd van 1 augustus 2006 tot en met 31 juli 2011.

Besluit

Met toepassing van artikel 72 van de Wet op het voortgezet onderwijs (WVO) en de ‘Wijziging Beleidsregel Scholenplanning voortgezet onderwijs’ keur ik de aanvulling op de aanvraag voor het Regionaal plan onderwijsvoorzieningen regio Noordoostpolder, voor zover deze aanvraag betrekking heeft op de ‘planningsaspecten’, goed. Deze goedkeuring vervalt indien u de goedgekeurde situaties niet uiterlijk op 1 augustus 2010 effectueert.

Mijn goedkeuring heeft betrekking op het Regionaal plan onderwijsvoorzieningen regio Noordoostpolder zoals is ingediend met uw brief van 13 oktober 2009 met kenmerk ON-1310-31700.

Ik verleen u per 1 augustus 2010 goedkeuring voor:

Zuyderzee College te Emmeloord en Lemmer (Brinnummer 20CR), nevenvestiging met spreidingsnoodzaak Riensingel 2 te Lemmer (vestigingsnummer 03):

  • de vbo afdeling administratie (AD).

SGM Pieter Zandt te Kampen e.o. (Brinnummer 23VL), nevenvestiging met spreidingsnoodzaak Vlechttuinen 6 te Urk (vestigingsnummer 02):

  • het aanbieden van onderwijs in het derde en vierde leerjaar mavo.

Ik ga ervan uit dat u, als contactpersoon, alle betrokken partijen van mijn beslissing op de hoogte brengt. Bijgaand zend ik u de overzichten van de goedgekeurde situatie.

Motivering

Het Regionaal plan onderwijsvoorzieningen.regio Noordoostpolder voldoet aan de criteria zoals omschreven in artikel 72 van de Wet op het voortgezet onderwijs en de in de referte genoemde ‘Regeling voorzieningenplanning voortgezet onderwijs’ en ‘Regeling intra- en intersectorale programma’s voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs (vmbo)’.

Aanvraag ISP:

Voor wat betreft het aanbieden van het intrasectorale programma Handel en Administratie op de nevenvestiging met spreidingsnoodzaak aan de Riensingel 2 te Lemmer (vestigingsnummer 03) van het Zuyderzee College (Brinnummer 20CR) merk ik het volgende op. De aanvraagverplichting voor intra- en intersectorale programma’s is met ingang van 1 augustus 2005, respectievelijk 1 augustus 2008, komen te vervallen. Dit heeft tot gevolg dat de bij het Regionaal plan onderwijsvoorzieningen regio Noordoostpolder betrokken scholengemeenschappen intra- en intersectorale programma’s mogen aanbieden, indien en voor zover wordt voldaan aan de voorwaarden als genoemd in artikel 26J van het Inrichtingsbesluit WVO.

Referte
Inlichtingen

Heeft u vragen? Op www.ocwduo.nl vindt u instellingsinformatie en voorlichting over regelgeving en actuele ontwikkelingen in het onderwijs. U kunt natuurlijk ook telefonisch contact opnemen met het Informatiecentrum voortgezet onderwijs of mailen naar ico@ocwduo.nl. Het informatiecentrum is op werkdagen van 08.30 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 17.00 uur te bereiken via telefoonnummer 079-323 24 44.

Hoogachtend,

namens de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

J.M. van Bijsterveldt-Vliegenthart,

Fred Visser,

clustermanager OND/ODS.

RPO-07/004 De Liemers

Gelderse Onderwijs Groep Quadraam

t.a.v. de heer P.H.M. Kanters

Postbus 7

6920 AA Duiven

Geachte heer Kanters,

Als contactpersoon verzoekt u mij, namens alle betrokken partijen, om goedkeuring in het kader van een aanvulling op het Regionaal plan onderwijsvoorzieningen (RPO) De Liemers (RPO-07/004) met een looptijd van 1 augustus 2007 tot en met 31 juli 2012.

Besluit

Met toepassing van artikel 72 van de Wet op het voortgezet onderwijs (WVO) en de ‘Regeling voorzieningenplanning voortgezet onderwijs’ keur ik de aanvulling op de aanvraag voor het Regionaal plan onderwijsvoorzieningen De Liemers, voor zover deze aanvraag betrekking heeft op de ‘planningsaspecten’, goed. Deze goedkeuring vervalt indien u de goedgekeurde situatie niet uiterlijk op 1 augustus 2011 effectueert.

Mijn goedkeuring heeft betrekking op het Regionaal plan onderwijsvoorzieningen De Liemers zoals is ingediend met uw brief van 8 september 2009, kenmerk 09.09.08.295, aangevuld met uw brief van 24 november 2009, kenmerk 09.11.24.334.

Ik verleen u per 1 augustus 2010 goedkeuring voor:

Candea College (Brinnummer 03RR), hoofdvestiging Saturnus 1 te Duiven (vestigingsnummer 00):

  • het aanbieden van de vbo afdeling bouwtechniek (BT). Deze afdeling zal uitsluitend dienen voor het kunnen aanbieden van het intersectorale programma ICT-route.

Aanvraag ISP:

Voor wat betreft het aanbieden van het intersectorale programma ICT-route op de hoofdvestiging aan de Saturnus 1 te Duiven (vestigingsnummer 00) merk ik het volgende op. De aanvraagverplichting voor intra- en intersectorale programma’s is met ingang van 1 augustus 2005, respectievelijk 1 augustus 2008, komen te vervallen. Dit heeft tot gevolg dat de bij het Regionaal plan onderwijsvoorzieningen De Liemers betrokken scholen(gemeenschappen) intra- en intersectorale programma’s mogen aanbieden, indien en voor zover wordt voldaan aan de voorwaarden als genoemd in artikel 26J van het Inrichtingsbesluit WVO.

Bij het toekennen van de elementcodes aan de nieuwe inter- en intrasectorale programma’s wordt de licentie aan de basisberoepsgerichte leerweg gekoppeld (de gemengde leerweg en de kaderberoepsgerichte leerweg worden dan ‘automatisch’ in Brin toegevoegd). Voor de scholen heeft dit tot gevolg dat op de Overzichten toegestaan voortgezet onderwijs de basisberoepsgerichte leerweg staat afgedrukt, terwijl de school ook de gemengde en kaderberoepsgerichte leerweg mag aanbieden. Voor de aanlevering van uw telgegevens aan Bron heeft dit geen gevolgen. U telt de leerlingen op de leerweg waar u de leerling hebt ingeschreven.

Motivering

Het Regionaal plan onderwijsvoorzieningen De Liemers voldoet aan de criteria zoals omschreven in artikel 72 van de WVO en de in de referte genoemde Beleidsregels ‘Regeling voorzieningenplanning voortgezet onderwijs’ en ‘Regeling intra- en intersectorale programma’s voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs (vmbo)’.

Ik ga ervan uit dat u, als contactpersoon, alle betrokken partijen van mijn beslissing op de hoogte brengt. Bijgaand zend ik u het overzicht van de goedgekeurde situatie.

Referte
Inlichtingen

Heeft u vragen? Op www.ocwduo.nl vindt u instellingsinformatie en voorlichting over regelgeving en actuele ontwikkelingen in het onderwijs. U kunt natuurlijk ook telefonisch contact opnemen met het Informatiecentrum voortgezet onderwijs of mailen naar ico@ocwduo.nl. Het informatiecentrum is op werkdagen van 08.30 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 17.00 uur te bereiken via telefoonnummer 079-323 24 44.

Hoogachtend,

namens de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

J.M. van Bijsterveldt-Vliegenthart,

Fred Visser,

clustermanager OND/ODS.

RPO-07/031 Heerenveen:

Regionaal plan onderwijsvoorzieningen Heerenveen

t.a.v. de heer K. Pit

Postbus 490

3800 AL Amersfoort

Geachte heer Pit,

Als contactpersoon verzoekt u mij, namens alle betrokken partijen, om goedkeuring in het kader van een aanvulling op het Regionaal plan onderwijsvoorzieningen (RPO) Heerenveen (RPO-07/031) met een looptijd van 1 augustus 2007 tot en met 31 juli 2012.

Besluit

Met toepassing van artikel 72 van de Wet op het voortgezet onderwijs (WVO) en de ‘Regeling voorzieningenplanning voortgezet onderwijs’ keur ik de aanvulling op de aanvraag voor het RPO Heerenveen, voor zover deze aanvraag betrekking heeft op de ‘planningsaspecten’ goed. Deze goedkeuring vervalt indien u de goedgekeurde situatie niet uiterlijk op 1 augustus 2011 effectueert.

Mijn goedkeuring heeft betrekking op de aanvulling op het RPO Heerenveen zoals is ingediend met uw brief van 16 oktober 2009 met kenmerk ON-1410-31736.

Ik verleen u per 1 augustus 2010 goedkeuring voor:

OSG Sevenwolden te Heerenveen (Brinnummer 14FW):

  • de bekostiging als nevenvestiging van de dislocatie aan de Dominee Kingweg 10 (vestigingsnummer 02) te Heerenveen. De dislocatie is gelegen op minder dan drie kilometer hemelsbreed van de hoofdvestiging aan het Fedde Schurerplein 1 te Heerenveen.

De volgende licenties worden daarbij verplaatst van de hoofdvestiging aan het Fedde Schurerplein 1 (vestigingsnummer 00) te Heerenveen naar de nevenvestiging aan de Dominee Kingweg 10 te Heerenveen (vestigingsnummer 02):

  • Mavo;

  • de vbo afdelingen administratie (AD), verzorging (VZ) en handel en verkoop (HV).

Ik ga ervan uit dat u, als contactpersoon, alle betrokken partijen van mijn beslissing op de hoogte brengt. Bijgaand zend ik u het overzicht van de goedgekeurde situatie.

Motivering

De aanvulling op het RPO Heerenveen voldoet aan de criteria zoals omschreven in artikel 72 van de Wet op het voortgezet onderwijs en de in de referte genoemde ‘Regeling voorzieningenplanning voortgezet onderwijs’ en de ‘Beleidsregel bekostiging als nevenvestiging of als tijdelijke nevenvestiging van dislocaties voortgezet onderwijs’.

Met betrekking tot de verbreding van de licentie voor LWOO naar de nevenvestigingen vestigingsnummers 04 en 05 en de nieuwe licentie voor de via het RPO in een nevenvestiging omgezette dislocatie vestigingsnummer 02, zoals aangevraagd met uw brief van 16 oktober 2009 met kenmerk ON-1510-31789, zal ik u in een afzonderlijke brief berichten met kenmerk OND/ODS-2009/122091 U.

Referte
Inlichtingen

Heeft u vragen? Op www.ocwduo.nl vindt u instellingsinformatie en voorlichting over regelgeving en actuele ontwikkelingen in het onderwijs. U kunt natuurlijk ook telefonisch contact opnemen met het Informatiecentrum voortgezet onderwijs of mailen naar ico@ocwduo.nl. Het informatiecentrum is op werkdagen van 08.30 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 17.00 uur te bereiken via telefoonnummer 079-323 24 44.

Hoogachtend,

namens de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

J.M. van Bijsterveldt-Vliegenthart,

Fred Visser,

clustermanager OND/ODS.

RPO-08/002 Gouda:

Stichting voor PC VO in Gouda e.o.

t.a.v. de heer W. Boevé

Kanaalstraat 31

2801 SH Gouda

Geachte heer Boevé,

Als contactpersoon verzoekt u mij, namens alle betrokken partijen, om goedkeuring in het kader van een aanvulling op het Regionaal plan onderwijsvoorzieningen (RPO) Gouda en omstreken (RPO-08/002) met een looptijd van 1 augustus 2008 tot en met 31 juli 2013.

Besluit

Met toepassing van artikel 72 van de Wet op het voortgezet onderwijs (WVO) en de ‘Regeling voorzieningenplanning voortgezet onderwijs’ keur ik de aanvraag voor de aanvulling op het Regionaal plan onderwijsvoorzieningen ‘Gouda en omstreken’, voor zover deze aanvraag betrekking heeft op de ‘planningsaspecten’ goed. Deze goedkeuring vervalt indien u de goedgekeurde situatie niet uiterlijk op 1 augustus 2012 effectueert.

Mijn goedkeuring heeft betrekking op de aanvulling op het Regionaal plan onderwijsvoorzieningen Gouda en omstreken zoals door u ingediend met uw brief van 27 oktober 2009.

Ik verleen u per 1 augustus 2010 goedkeuring voor:

SGM De Goudse Waarden te Gouda (Brinnummer 14SF):

  • splitsing/ontkoppeling van het praktijkonderwijs aan de nevenvestiging zorg aan de Calslaan 100 te Gouda (vestigingsnummer 02). Daarbij ontstaat een zelfstandige praktijkschool aan de Calslaan 100. Aan deze school wordt het Brinnummer ???? toegekend. De vestiging aan de Calslaan 100 van SGM De Goudse Waarden (vestigingsnummer 02) wordt afgesloten in de Basisregistratie Instellingen (Brin).

Ik ga ervan uit dat u, als contactpersoon, alle betrokken partijen van mijn beslissing op de hoogte brengt. Bijgaand zend ik u de overzichten van de goedgekeurde situatie.

Motivering

De actualisering van Het Regionaal plan onderwijsvoorzieningen ‘Gouda en omstreken’ voldoet aan de criteria zoals omschreven in artikel 72 van de Wet op het voortgezet onderwijs en de in de referte genoemde Beleidsregels ‘Regeling Scholenplanning voortgezet onderwijs’ en ‘Beleidsregel bekostiging als nevenvestiging of als tijdelijke nevenvestiging van dislocaties voortgezet onderwijs’.

Referte
Inlichtingen

Heeft u vragen? Op www.ocwduo.nl vindt u instellingsinformatie en voorlichting over regelgeving en actuele ontwikkelingen in het onderwijs. U kunt natuurlijk ook telefonisch contact opnemen met het Informatiecentrum voortgezet onderwijs of mailen naar ico@ocwduo.nl. Het informatiecentrum is op werkdagen van 08.30 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 17.00 uur te bereiken via telefoonnummer 079-323 24 44.

Hoogachtend,

namens de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

J.M. van Bijsterveldt-Vliegenthart,

Fred Visser,

clustermanager OND/ODS.

RPO-08/010 Westerkwartier-Noord Drenthe:

Geachte heer Pit,

Als contactpersoon verzoekt u mij, namens alle betrokken partijen, om goedkeuring in het kader van een aanvulling op het Regionaal plan onderwijsvoorzieningen (RPO) Westerkwartier-Noord Drenthe (RPO-08/010) met een looptijd van 1 augustus 2008 tot en met 31 juli 2013.

Besluit

Met toepassing van artikel 72 van de Wet op het voortgezet onderwijs (WVO) en de ‘Regeling voorzieningenplanning voortgezet onderwijs’ keur ik de aanvulling op de aanvraag voor het RPO Westerkwartier-Noord Drenthe, voor zover deze aanvraag betrekking heeft op de ‘planningsaspecten’, goed. Deze goedkeuring vervalt indien u de goedgekeurde situatie niet uiterlijk op 1 augustus 2012 effectueert.

Mijn goedkeuring heeft betrekking op de aanvulling op het RPO Westerkwartier-Noord Drenthe zoals is ingediend met uw brief van 16 oktober 2009 met kenmerk ON-1410/31734.

Ik verleen u per 1 augustus 2010 goedkeuring voor:

Rsg De Borgen te Leek (Brinnummer 00DI):

  • de bekostiging als nevenvestiging van de dislocatie aan de Waezenburglaan 55 te Leek (vestigingsnummer 02). De dislocatie is gelegen op minder dan drie kilometer hemelsbreed van de hoofdvestiging aan de Waezenburglaan 51a te Leek (vestigingsnummer 00).

De volgende licenties worden daarbij verplaatst van de hoofdvestiging aan de Waezenburglaan 51a te Leek (vestigingsnummer 00) naar de nevenvestiging aan de Waezenburglaan 55 (vestigingsnummer 02) te Leek:

atheneum, gymnasium en havo.

Ik ga ervan uit dat u, als contactpersoon, alle betrokken partijen van mijn beslissing op de hoogte brengt. Bijgaand zend ik u het overzicht van de goedgekeurde situatie.

Motivering

De aanvulling op het RPO Westerkwartier-Noord Drenthe voldoet aan de criteria zoals omschreven in artikel 72 van de Wet op het voortgezet onderwijs en in de in de referte genoemde ‘Regeling voorzieningenplanning voortgezet onderwijs’ en de ‘Beleidsregel bekostiging als nevenvestiging of als tijdelijke nevenvestiging van dislocaties voortgezet onderwijs’.

Referte
Inlichtingen

Heeft u vragen? Op www.ocwduo.nl vindt u instellingsinformatie en voorlichting over regelgeving en actuele ontwikkelingen in het onderwijs. U kunt natuurlijk ook telefonisch contact opnemen met het Informatiecentrum voortgezet onderwijs of mailen naar ico@ocwduo.nl. Het informatiecentrum is op werkdagen van 08.30 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 17.00 uur te bereiken via telefoonnummer 079-323 24 44.

Hoogachtend,

namens de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

J.M. van Bijsterveldt-Vliegenthart,

Fred Visser,

clustermanager OND/ODS.

RPO-08/014 regio Noordoost Brabant:

BMC Advies Management

t.a.v. de heer G.F. Mulder

Postbus 490

3800 AL Amersfoort

Geachte heer Mulder,

Als contactpersoon verzoekt u mij, namens alle betrokken partijen, om goedkeuring in het kader van een aanvulling op het Regionaal plan onderwijsvoorzieningen (RPO) regio Noordoost Brabant (RPO-08/014) met een looptijd van 1 augustus 2008 tot en met 31 juli 2013.

Besluit

Met toepassing van artikel 72 van de Wet op het voortgezet onderwijs (WVO) en de ‘Regeling voorzieningenplanning voortgezet onderwijs’ keur ik de aanvulling op de aanvraag voor het Regionaal plan onderwijsvoorzieningen regio Noordoost Brabant, voor zover deze aanvraag betrekking heeft op de ‘planningsaspecten’, goed. Deze goedkeuring vervalt indien u de goedgekeurde situatie niet op uiterlijk 1 augustus 2012 effectueert.

Mijn goedkeuring heeft betrekking op het Regionaal plan onderwijsvoorzieningen regio Noordoost Brabant zoals is ingediend met uw brief van 28 oktober 2009 met kenmerk ON-2810-32190.

Ik verleen u per 1 augustus 2010 goedkeuring voor:

Het Hooghuis, nevenvestiging Koornstraat 12 te Oss (vestigingsnummer 01)

  • het aanbieden van de vbo afdelingen administratie (AD) en verzorging (VZ). Deze afdelingen zullen uitsluitend dienen voor het kunnen aanbieden van het intersectorale programma Sport, Dienstverlening en Veiligheid (SDV).

De verplaatsing van de nevenvestiging van de Koornlaan 12 te Oss naar de Mondriaanlaan 1 te Oss (vestigingsnummer 01), over een afstand van minder dan 3 kilometer hemelsbreed, heb ik met ingang van 1 augustus 2010 in de Basisregistratie Instellingen (Brin) verwerkt.

Intra- en intersectorale programma’s

Voor wat betreft het aanbieden van het intersectorale programma SDV op de nevenvestiging aan de Koornlaan 12 c.q. Mondriaanlaan 1 te Oss (vestigingsnummer 01) van Het Hooghuis (Brinnummer 19XH) merk ik het volgende op. De aanvraagverplichting voor inter- en intrasectorale programma’s is met ingang van 1 augustus 2005, respectievelijk 1 augustus 2008, komen te vervallen. Dit heeft tot gevolg dat de bij het Regionaal plan onderwijsvoorzieningen regio Noordoost Brabant betrokken scholengemeenschappen inter- en intrasectorale programma’s mogen aanbieden, indien en voor zover wordt voldaan aan de voorwaarden als genoemd in artikel 26J van het Inrichtingsbesluit WVO.

Bij het toekennen van de elementcodes aan de nieuwe inter- en intrasectorale programma’s wordt de licentie aan de basisberoepsgerichte leerweg gekoppeld (de gemengde leerweg en de kaderberoepsgerichte leerweg worden dan ‘automatisch’ in Brin toegevoegd). Voor de scholen heeft dit tot gevolg dat op de Overzichten toegestaan voortgezet onderwijs de basisberoepsgerichte leerweg staat afgedrukt, terwijl de school ook de gemengde en kaderberoepsgerichte leerweg mag aanbieden. Voor de aanlevering van uw telgegevens aan Bron heeft dit geen gevolgen. U telt de leerlingen op de leerweg waar u de leerling hebt ingeschreven.

Motivering

Het Regionaal plan onderwijsvoorzieningen regio Noordoost Brabant voldoet aan de criteria zoals omschreven in de in de referte genoemde ‘Regeling voorzieningenplanning voortgezet onderwijs’ en ‘Regeling intra- en intersectorale programma’s voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs (vmbo)’.

Ik ga ervan uit dat u, als contactpersoon, alle betrokken partijen van mijn beslissing op de hoogte brengt. Bijgaand zend ik u het overzicht van de goedgekeurde situatie.

Referte
Inlichtingen

Heeft u vragen? Op www.ocwduo.nl vindt u instellingsinformatie en voorlichting over regelgeving en actuele ontwikkelingen in het onderwijs. U kunt natuurlijk ook telefonisch contact opnemen met het Informatiecentrum voortgezet onderwijs of mailen naar ico@ocwduo.nl. Het informatiecentrum is op werkdagen van 08.30 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 17.00 uur te bereiken via telefoonnummer 079-323 24 44.

Hoogachtend,

namens de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

J.M. van Bijsterveldt-Vliegenthart,

Fred Visser,

clustermanager OND/ODS.

RPO-08/019 Emmen e.o.:

BMC Advies Management

t.a.v. de heer K. Pit

Postbus 490

3800 AL Amersfoort

Geachte heer Pit,

Als contactpersoon verzoekt u mij, namens alle betrokken partijen, om goedkeuring in het kader van een aanvulling op het Regionaal plan onderwijsvoorzieningen (RPO) Emmen e.o. (RPO-08/019) met een looptijd van 1 augustus 2008 tot en met 31 juli 2013.

Besluit

Met toepassing van artikel 72 van de Wet op het voortgezet onderwijs (WVO) en de ‘Regeling voorzieningenplanning voortgezet onderwijs’ keur ik de aanvraag voor het Regionaal plan onderwijsvoorzieningen Emmen e.o., voor zover deze aanvraag betrekking heeft op de ‘planningsaspecten’, goed. Deze goedkeuring vervalt indien u de goedgekeurde situaties niet uiterlijk op 1 augustus 2012 effectueert.

Mijn goedkeuring heeft betrekking op het Regionaal plan onderwijsvoorzieningen Emmen e.o., zoals is ingediend met uw brief van 16 oktober 2009 met kenmerk ON-1410-31742.

Ik verleen u per 1 augustus 2010 goedkeuring voor:

SGM De Nieuwe Veste te Coevorden (Brinnummer 12IR):

  • de vorming van een nieuwe nevenvestiging door omzetting van de dislocatie aan de Linthorst Homanlaan 1 te Coevorden (vestigingsnummer 06);

  • het aanbieden van praktijkonderwijs op de nieuw gevormde nevenvestiging.

RSG Ter Apel te Ter Apel (Brinnummer 16IH):

  • de vorming van een nieuwe tijdelijke nevenvestiging aan de Westerstraat 4 te Ter Apel (vestigingsnummer ??).

Opb. SGM Esdal College te Emmen e.o. (Brinnummer 20LA):

  • de vorming van een nieuwe nevenvestiging door omzetting van de dislocatie aan de Angelsloerdijk 13 (vestigingsnummer 01);

  • de vorming van een nieuwe nevenvestiging door omzetting van de dislocatie aan de Angelsloerdijk 13C (vestigingsnummer 03);

  • het aanbieden van onderwijs mavo in het derde en vierde leerjaar op de nieuw gevormde nevenvestiging aan de Angelsloerdijk 13C (vestigingsnummer 03);

  • de vorming van een nieuwe tijdelijke nevenvestiging door omzetting van de dislocatie aan de Oosterstraat 78 te Emmen (vestigingsnummer 05). Daarbij heb ik het vestigingsadres conform uw opgave gewijzigd in Weerdingenstraat 241 te Emmen;

  • het aan de nieuw gevormde tijdelijke nevenvestiging toekennen van de vbo licenties bouwtechniek (BT), metaaltechniek (MT), elektrotechniek (ET), installatietechniek (IT), voertuigentechniek (VT), verzorging (VZ), administratie (AD), handel en verkoop (HV), mode en commercie (MC) en consumptief (CT);

  • het toekennen van de vbo afdeling administratie (AD) aan de nevenvestiging met spreidingsnoodzaak aan de Beatrixlaan 14a TE Oosterhesselen (vestigingsnummer 06). Deze afdeling zal uitsluitend dienen om het intersectorale programma Intersectoraal (D&C) te kunnen aanbieden.

Aanvragen van Leerwegondersteunend onderwijs (LWOO = geen aparte schoolsoort) kunnen niet via een Regionaal plan onderwijsvoorzieningen worden gehonoreerd. Hiervoor geldt een afzonderlijke aanvraagprocedure op grond van artikel 69, tweede lid van de WVO. Voor wat betreft de met uw aanvraag voor het RPO Emmen e.o. ingediende aanvraag voor het aanbieden van LWOO voor de Openbare Scholengemeenschap Esdal College, op de nieuw gevormde nevenvestigingen aan de Angelsloerdijk 13 (vestigingsnummer 01), de Angelsloerdijk 13C (vestigingsnummer 03) en op de nieuw gevormde tijdelijke nevenvestiging aan de Weerdingenstraat 241 (vestigingsnummer 05) ontvangt u bij een afzonderlijke beschikking met kenmerk OND-10/10409 U bericht.

Voor wat betreft het aanbieden van het intersectorale programma Dienstverlening en Commercie (D&C) op de nevenvestiging met spreidingsnoodzaak aan de Beatrixlaan 14A te Oosterhesselen (vestigingsnummer 06) van de Openbare Scholengemeenschap Esdal College te Emmen e.o. (Brinnummer 20LA) merk ik het volgende op. De aanvraagverplichting voor intra- en intersectorale programma’s is met ingang van 1 augustus 2005, respectievelijk 1 augustus 2008, komen te vervallen. Dit heeft tot gevolg dat de bij het Regionaal plan onderwijsvoorzieningen Emmen e.o. betrokken scholen(gemeenschappen) intra- en intersectorale programma’s mogen aanbieden, indien en voor zover wordt voldaan aan de voorwaarden als genoemd in artikel 26J van het Inrichtingsbesluit WVO.

Bij het toekennen van de elementcodes aan de nieuwe intra- en intersectorale programma’s wordt de licentie aan de basisberoepsgerichte leerweg gekoppeld (de gemengde leerweg en de kaderberoepsgerichte leerweg worden dan ‘automatisch’ in Brin toegevoegd). Voor de scholen heeft dit tot gevolg dat op de ‘Overzichten toegestaan voortgezet onderwijs’ de basisberoepsgerichte leerweg staat afgedrukt, terwijl de school ook de gemengde en kaderberoepsgerichte leerweg mag aanbieden. Voor de aanlevering van uw telgegevens aan Bron heeft dit geen gevolgen. U telt de leerlingen op de leerweg waar u de leerling hebt ingeschreven.

Ik ga ervan uit dat u, als contactpersoon, alle betrokken partijen van mijn beslissing op de hoogte brengt. Bijgaand zend ik u de overzichten van de goedgekeurde situatie.

Motivering

Het Regionaal plan onderwijsvoorzieningen Emmen e.o. voldoet aan de criteria zoals omschreven aan artikel 72 van de Wet op het voortgezet onderwijs en aan in de in de referte genoemde Beleidsregels ‘Regeling Scholenplanning voortgezet onderwijs’, en ‘Regeling intra- en intersectorale programma’s voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs (vmbo)’ en ‘Beleidsregel bekostiging als nevenvestiging of als tijdelijke nevenvestiging van dislocaties voortgezet onderwijs’.

Referte
Inlichtingen

Heeft u vragen? Op www.ocwduo.nl vindt u instellingsinformatie en voorlichting over regelgeving en actuele ontwikkelingen in het onderwijs. U kunt natuurlijk ook telefonisch contact opnemen met het Informatiecentrum voortgezet onderwijs of mailen naar ico@ocwduo.nl. Het informatiecentrum is op werkdagen van 08.30 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 17.00 uur te bereiken via telefoonnummer 079 - 323 24 44.

Hoogachtend,

namens de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

J.M. van Bijsterveldt-Vliegenthart,

Fred Visser,

clustermanager OND/ODS.

RPO-08/022 Haaglanden:

Stichting VO Haaglanden

t.a.v. mevrouw drs. F.A.E. Burema

Postbus 85695

2508 CH Den Haag

Geachte mevrouw Burema,

Als contactpersoon verzoekt u mij, namens alle betrokken partijen, om goedkeuring in het kader van een aanvulling op het Regionaal plan onderwijsvoorzieningen (RPO) Haaglanden (RPO-08/022) met een looptijd van 1 augustus 2008 tot en met 31 juli 2013.

Besluit

Met toepassing van artikel 72 van de Wet op het voortgezet onderwijs (WVO) en de ‘Regeling voorzieningenplanning voortgezet onderwijs’ keur ik de aanvulling op de aanvraag voor het Regionaal plan onderwijsvoorzieningen Haaglanden, voor zover deze aanvraag betrekking heeft op de ‘planningsaspecten’, goed. Deze goedkeuring vervalt indien u de goedgekeurde situatie niet uiterlijk op 1 augustus 2012 effectueert.

Mijn goedkeuring heeft betrekking op het Regionaal plan onderwijsvoorzieningen Haaglanden zoals is ingediend met uw brief van 29 oktober 2009, kenmerk UP/09/272/JZ, aangevuld met uw brief van 11 november 2009, kenmerk UP/09/272/JZ.

Ik verleen u per 1 augustus 2010 goedkeuring voor:

Maris College (Brinnummer 19ZP), nevenvestiging Landrestraat 150 te Den Haag (vestigingsnummer 03):

  • het aanbieden van onderwijs in het derde en vierde leerjaar mavo.

Motivering

De aanvulling op het Regionaal plan onderwijsvoorzieningen Haaglanden voldoet aan de criteria zoals omschreven in artikel 72 van de Wet op het voortgezet onderwijs en aan de in de referte genoemde Beleidsregel ‘Regeling voorzieningenplanning voortgezet onderwijs’

Ik ga ervan uit dat u, als contactpersoon, alle betrokken partijen van mijn beslissing op de hoogte brengt. Bijgaand zend ik u het overzicht van de goedgekeurde situatie.

Referte
Inlichtingen

Heeft u vragen? Op www.ocwduo.nl vindt u instellingsinformatie en voorlichting over regelgeving en actuele ontwikkelingen in het onderwijs. U kunt natuurlijk ook telefonisch contact opnemen met het Informatiecentrum voortgezet onderwijs of mailen naar ico@ocwduo.nl. Het informatiecentrum is op werkdagen van 08.30 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 17.00 uur te bereiken via telefoonnummer 079-323 24 44.

Hoogachtend,

namens de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

J.M. van Bijsterveldt-Vliegenthart,

Fred Visser,

clustermanager OND/ODS.

RPO-08/025 ’s-Hertogenbosch-De Meijerij:

RK Stichting Hervion College

t.a.v. de heer H. Quaedflieg

Hervensebaan 5

5232 JL ‘s-Hertogenbosch

Geachte heer Quaedflieg,

Als contactpersoon verzoekt u mij, namens alle betrokken partijen, om goedkeuring in het kader van een aanvulling op het Regionaal plan onderwijsvoorzieningen (RPO) ’s-Hertogenbosch-De Meijerij (RPO-08-025) met een looptijd van 1 augustus 2008 tot en met 31 juli 2013.

Besluit

Met toepassing van artikel 72 van de Wet op het voortgezet onderwijs (WVO) en de ‘Regeling voorzieningenplanning voortgezet onderwijs’ keur ik de aanvulling op de aanvraag voor het Regionaal plan onderwijsvoorzieningen ’s-Hertogenbosch-De Meijerij, voor zover deze aanvraag betrekking heeft op de ‘planningsaspecten’, goed. Deze goedkeuring vervalt indien u de goedgekeurde situatie niet uiterlijk op 1 augustus 2012 effectueert.

Mijn goedkeuring heeft betrekking op het Regionaal plan onderwijsvoorzieningen ’s-Hertogenbosch-De Meijerij, zoals is ingediend met uw brief van 25 oktober 2009.

Ik verleen u per 1 augustus 2010 goedkeuring voor:

Hervion College te Den Bosch (Brinnummer 17KF):

  • hoofdvestiging Hervensebaan 5 te Den Bosch (vestigingsnummer 00): het aanbieden van de afdeling verzorging (VZ);

  • nevenvestiging aan de Jacob van Maerlantstraat 4 te Den Bosch (vestigingsnummer 02): het aanbieden van de vbo afdeling verzorging (VZ).

Deze afdeling dient uitsluitend voor het kunnen aanbieden van het intersectorale programma Intersectoraal uitstroomvariant Dienstverlening en Commercie (D&C).

Motivering

Het Regionaal plan onderwijsvoorzieningen ’s Hertogenbosch-De Meijerij voldoet aan de criteria zoals omschreven in artikel 72 van de Wet op het voortgezet onderwijs, de in de referte genoemde ‘Regeling voorzieningenplanning voortgezet onderwijs’ en ‘Regeling intra- en intersectorale programma’s voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs (vmbo)’.

Voor wat betreft het aanbieden van het intersectorale programma Intersectoraal (uitstroomvariant D&C) en het intrasectorale programma Zorg en Welzijnbreed op de hoofdvestiging aan de Hervensebaan 5 en de nevenvestiging aan de Jacob van Maerlantstraat 4 te Den Bosch van het Hervion College (Brinnummer 17KF) merk ik het volgende op. De aanvraagverplichting voor intra- en intersectorale programma’s is met ingang van 1 augustus 2005, respectievelijk 1 augustus 2008, komen te vervallen. Dit heeft tot gevolg dat de bij het Regionaal plan onderwijsvoorzieningen ’s-Hertogenbosch-De Meijerij betrokken scholengemeenschappen intra- en intersectorale programma’s mogen aanbieden, indien en voor zover wordt voldaan aan de voorwaarden als genoemd in artikel 26J van het Inrichtingsbesluit WVO.

Bij het toekennen van de elementcodes aan de nieuwe inter- en intrasectorale programma’s wordt de licentie aan de basisberoepsgerichte leerweg gekoppeld (de gemengde leerweg en de kaderberoepsgerichte leerweg worden dan ‘automatisch’ in Brin toegevoegd). Voor de scholen heeft dit tot gevolg dat op de Overzichten toegestaan voortgezet onderwijs de basisberoepsgerichte leerweg staat afgedrukt, terwijl de school ook de gemengde en kaderberoepsgerichte leerweg mag aanbieden. Voor de aanlevering van uw telgegevens aan Bron heeft dit geen gevolgen. U telt de leerlingen op de leerweg waar u de leerling hebt ingeschreven.

Ik ga ervan uit dat u, als contactpersoon, alle betrokken partijen van mijn beslissing op de hoogte brengt. Bijgaand zend ik u het overzicht van de goedgekeurde situatie.

Referte
Inlichtingen

Heeft u vragen? Op www.ocwduo.nl vindt u instellingsinformatie en voorlichting over regelgeving en actuele ontwikkelingen in het onderwijs. U kunt natuurlijk ook telefonisch contact opnemen met het Informatiecentrum voortgezet onderwijs of mailen naar ico@ocwduo.nl. Het informatiecentrum is op werkdagen van 08.30 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 17.00 uur te bereiken via telefoonnummer 079-323 24 44.

Hoogachtend,

namens de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

J.M. van Bijsterveldt-Vliegenthart,

Fred Visser,

clustermanager OND/ODS.

RPO-10/001 Regio Venlo:

BMC Advies Management

t.a.v. de heer G.F. Mulder

Postbus 490

3800 AL Amersfoort

Geachte heer Mulder,

Als contactpersoon verzoekt u mij, namens alle betrokken partijen, om goedkeuring in het kader van het Regionaal plan onderwijsvoorzieningen (RPO) regio Venlo (RPO-10/001) met een looptijd van 1 augustus 2010 tot en met 31 juli 2015.

Besluit

Met toepassing van artikel 72 van de Wet op het voortgezet onderwijs (WVO) en de ‘Regeling voorzieningenplanning voortgezet onderwijs’ keur ik de aanvraag voor het Regionaal plan onderwijsvoorzieningen Regio Venlo, voor zover deze aanvraag betrekking heeft op de ‘planningsaspecten’, goed. Deze goedkeuring vervalt indien u de goedgekeurde situaties niet uiterlijk op 1 augustus 2014 effectueert.

Mijn goedkeuring heeft betrekking op het Regionaal plan onderwijsvoorzieningen regio Venlo (RPO-10/001) zoals is ingediend met uw brief van 16 oktober 2009 met kenmerk ON-1610-31838.

Ik verleen u per 1 augustus 2010 goedkeuring voor:

Valuascollege te Venlo (Brinnummer 01GN), hoofdvestiging Hogeweg 24 te Venlo (vestigingsnummer 00):

  • het aanbieden van de vbo afdeling verzorging (VZ).

College den Hulster te Venlo (Brinnummer 16XD), hoofdvestiging Hagerhofweg 15 te Venlo (vestigingsnummer 00):

  • het aanbieden van de vbo afdeling transport en logistiek (T&L).

Ik ga ervan uit dat u, als contactpersoon, alle betrokken partijen van mijn beslissing op de hoogte brengt. Bijgaand zend ik u de overzichten van de goedgekeurde situatie.

Motivering

Het Regionaal plan onderwijsvoorzieningen regio Venlo voldoet aan de criteria zoals omschreven in artikel 72 van de Wet op het voortgezet onderwijs en de in de referte genoemde Beleidsregel ‘Regeling Scholenplanning voortgezet onderwijs’.

Referte
Inlichtingen

Heeft u vragen? Op www.ocwduo.nl vindt u instellingsinformatie en voorlichting over regelgeving en actuele ontwikkelingen in het onderwijs. U kunt natuurlijk ook telefonisch contact opnemen met het Informatiecentrum voortgezet onderwijs of mailen naar ico@ocwduo.nl. Het informatiecentrum is op werkdagen van 08.30 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 17.00 uur te bereiken via telefoonnummer 079-323 24 44.

Hoogachtend,

namens de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

J.M. van Bijsterveldt-Vliegenthart,

Fred Visser,

clustermanager OND/ODS.

RPO-10/002 Zuidoost-Friesland:

BMC Advies Management

t.a.v. de heer mr. R.K. Flippo

Postbus 490

3800 AL Amersfoort

Geachte heer Flippo,

Als contactpersoon verzoekt u mij, namens alle betrokken partijen, om goedkeuring in het kader van het Regionaal plan onderwijsvoorzieningen (RPO) Zuidoost-Friesland (RPO-10/002) met een looptijd van 1 augustus 2010 tot en met 31 juli 2015.

Besluit

Met toepassing van artikel 72 van de Wet op het voortgezet onderwijs (WVO) en de ‘Regeling voorzieningenplanning voortgezet onderwijs’ keur ik de aanvraag voor het Regionaal plan onderwijsvoorzieningen Zuidoost-Friesland, voor zover deze aanvraag betrekking heeft op de ‘planningsaspecten’, goed. Deze goedkeuring vervalt indien u de goedgekeurde situaties niet uiterlijk op 1 augustus 2014 effectueert.

Mijn goedkeuring heeft betrekking op het Regionaal plan onderwijsvoorzieningen Zuidoost-Friesland zoals is ingediend met uw brief van 16 oktober 2009 met kenmerk ON-1610-31847.

Ik verleen u per 1 augustus 2010 goedkeuring voor:

Chr. SGM Liudger te Drachten (Brinnummer 25CM):

hoofdvestiging Splitting 63 te Drachten (vestigingsnummer 00):

  • het aanbieden van de vbo-afdeling transport en logistiek (T&L);

nevenvestiging met spreidingsnoodzaak Tjalling H. Haismastraat 1 te Burgum (vestigingsnummer 07):

  • het aanbieden van onderwijs HAVO in het vierde en vijfde leerjaar en de vbo-afdelingen elektrotechniek (ET), installatietechniek (IT), verzorging (VZ) en administratie (AD);

nevenvestiging met spreidingsnoodzaak Leidijk 42 D te Waskemeer (vestigingsnummer 08):

  • het aanbieden van de vbo-afdelingen elektrotechniek (ET), installatietechniek (IT), verzorging (VZ) en administratie (AD).

Openbare SGM Singellland te Drachten (Brinnummer 04YE):

nevenvestiging met spreidingsnoodzaak aan de Schoolstraat 101 te Burgum (vestigingsnummer 01):

  • het aanbieden van onderwijs havo in het vierde en vijfde leerjaar en de vbo-afdelingen metaaltechniek (MT), elektrotechniek (ET), verzorging (VZ) en administratie (AD);

  • de bekostiging als nevenvestiging van de dislocatie aan De Stoeken 1 te Drachten (vestigingsnummer 08). De dislocatie is gelegen op minder dan drie kilometer hemelsbreed van de hoofdvestiging aan de Van Haersmasingel 37 te Drachten. Aan de nieuwe nevenvestiging wordt geen afsluitend onderwijs verbonden.

Motivering

Het Regionaal plan onderwijsvoorzieningen Zuidoost-Friesland voldoet aan de criteria zoals omschreven in artikel 72 van de Wet op het voortgezet onderwijs, de ‘Regeling Voorzieningenplanning voortgezet onderwijs’ en de in de referte genoemde ‘Beleidsregel bekostiging als nevenvestiging of als tijdelijke nevenvestiging van dislocaties voortgezet onderwijs’.

Referte
Inlichtingen

Heeft u vragen? Op www.ocwduo.nl vindt u instellingsinformatie en voorlichting over regelgeving en actuele ontwikkelingen in het onderwijs. U kunt natuurlijk ook telefonisch contact opnemen met het Informatiecentrum voortgezet onderwijs of mailen naar ico@ocwduo.nl. Het informatiecentrum is op werkdagen van 08.30 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 17.00 uur te bereiken via telefoonnummer 079-323 24 44.

Hoogachtend,

namens de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

J.M. van Bijsterveldt-Vliegenthart,

Fred Visser,

clustermanager OND/ODS.

RPO-10/003 Regio Tilburg:

BMC Advies Management

t.a.v. de heer G.F. Mulder

Postbus 490

3800 AL Amersfoort

Als contactpersoon verzoekt u mij, namens alle betrokken partijen, om goedkeuring in het kader van het Regionaal plan onderwijsvoorzieningen (RPO) Regio Tilburg (RPO-10/003) met een looptijd van 1 augustus 2010 tot en met 31 juli 2015.

Besluit

Met toepassing van artikel 72 van de Wet op het voortgezet onderwijs (WVO) en de ‘Regeling voorzieningenplanning voortgezet onderwijs’ keur ik de aanvraag voor het Regionaal plan onderwijsvoorzieningen Regio Tilburg, voor zover deze aanvraag betrekking heeft op de ‘planningsaspecten’, goed. Deze goedkeuring vervalt indien u de goedgekeurde situaties niet uiterlijk op 1 augustus 2014 effectueert.

Mijn goedkeuring heeft betrekking op het Regionaal plan onderwijsvoorzieningen Regio Tilburg zoals is ingediend met uw brief van 16 oktober 2009 met kenmerk ON-1610-31836.

Ik verleen u per 1 augustus 2010 goedkeuring voor:

Het Midden Brabant College te Tilburg (Brinnummer 02IS),

  • het aanbieden van de vbo afdelingen administratie (AD) en verzorging (VZ) op de hoofdvestiging aan de Reitse Hoevenstraat 12 (vestigingsnummer 00);

  • bekostiging als nevenvestiging van de dislocatie aan de Reitse Hoevenstraat 20 (vestigingsnummer 01).

Het Midden Brabant College te Tilburg (Brinnummer 09VG),

  • het aanbieden van de vbo afdelingen bouwtechniek (BT) en administratie (AD) op de hoofdvestiging aan de Reitse Hoevenstraat 12 (vestigingsnummer 00);

  • bekostiging als nevenvestiging van de dislocatie aan de Reitse Hoevenstraat 20 (vestigingsnummer 01);

  • de vorming van een nieuwe nevenvestiging in de wijk Reeshof te Tilburg (vestigingsnummer ??) met de vbo afdelingen: bouwtechniek (BT), verzorging (VZ) en administratie (AD). De definitieve adresgegevens van de nieuwe nevenvestiging ontvang ik graag zo spoedig mogelijk van u, onder verwijzing naar datum en kenmerk van deze brief.

Het Midden Brabant College te Tilburg (Brinnummer 20GD),

  • het aanbieden van de vbo afdelingen verzorging (VZ) en bouwtechniek (BT) op de hoofdvestiging aan de Gershwinstraat10 (vestigingsnummer 00);

  • omzetting van de nevenvestiging zorg aan de Schout Backstraat 37 (vestigingsnummer 01) naar een reguliere nevenvestiging zonder afsluitend onderwijs. In uw verzoek vermeldt u abusievelijk dat voor de Schout Backstraat 37 (vestigingsnummer 01) sprake is van omzetting van een dislocatie in plaats van een nevenvestiging zorg die op dat adres is geregistreerd in Brin.

Het Beatrix College te Tilburg (Brinnummer 18XU):

  • de vorming van een nieuwe nevenvestiging in de wijk Reeshof te Tilburg (vestigingsnummer ??) met onderwijs mavo in het derde en vierde leerjaar. De definitieve adresgegevens van de nieuwe nevenvestiging zie ik graag zo spoedig mogelijk van u tegemoet onder verwijzing naar datum en kenmerk van deze brief.

SG De Rooi Pannen te Tilburg (Brinnummer 25LV), hoofdvestiging aan de Dr. Ahausstraat 1 te Tilburg (vestigingsnummer 00):

  • het aanbieden van de vbo afdeling: consumptief (CT).

2College te Oisterwijk (Brinnummer 16OX),

  • het aanbieden van de vbo afdeling bouwtechniek (BT) op de hoofdvestiging aan de Van Kemenadelaan 5 te Oisterwijk (vestigingsnummer 00);

  • de vorming van een nieuwe nevenvestiging zonder afsluitend onderwijs aan de Kivitsblekweg 34 te Oisterwijk (vestigingsnummer ??);

  • de vorming van een nieuwe nevenvestiging met onderwijs mavo in het derde en vierde leerjaar aan de Gerschwinstraat 8 te Tilburg (vestigingsnummer ??).

Intra- en Intersectorale programma’s

Voor wat betreft het aanbieden van de intra- en intersectorale programma’s merk ik het volgende op. De aanvraagverplichting voor intra- en intersectorale programma’s is met ingang van 1 augustus 2005, respectievelijk 1 augustus 2008, komen te vervallen. Dit heeft tot gevolg dat de bij het Regionaal plan onderwijsvoorzieningen Regio Tilburg betrokken scholengemeenschappen intra- en intersectorale programma’s mogen aanbieden, indien en voor zover wordt voldaan aan de voorwaarden als genoemd in artikel 26J van het Inrichtingsbesluit WVO.

Dit betreft:

Het Midden Brabant College te Tilburg (Brinnummer 02IS):

  • hoofdvestiging aan de Reitse Hoevenstraat 12 (vestigingsnummer 00): het intersectorale programma Intersectoraal in de drie uitstroomvarianten (Techniek en Dienstverlening, Techniek en Commercie, Dienstverlening en Commercie).

Het Midden Brabant College te Tilburg (Brinnummer 09VG):

  • hoofdvestiging aan de Reitse Hoevenstraat 12 (vestigingsnummer 00): het intersectorale programma Intersectoraal in de drie uitstroomvarianten (Techniek en Dienstverlening, Techniek en Commercie, Dienstverlening en Commercie);

  • de nieuwe nevenvestiging in de wijk Reeshof (vestigingsnummer ??) het intersectorale programma Intersectoraal in de drie uitstroomvarianten (Techniek en Dienstverlening, Techniek en Commercie, Dienstverlening en Commercie).

Het Midden Brabant College te Tilburg (Brinnummer 20GD):

  • hoofdvestiging aan de Gershwinstaat 10 (vestigingsnummer 00) het intersectorale programma Intersectoraal in de drie uitstroomvarianten (Techniek en Dienstverlening, Techniek en Commercie, Dienstverlening en Commercie) en het intersectorale programma ICT route.

2College te Oisterwijk (Brinnummer 16OX):

  • hoofdvestiging aan de Van Kemenadelaan 5 te Oisterwijk (vestigingsnummer 00) het intrasectorale programma Handel en Administratie en het intersectorale programma ICT route.

Bij het toekennen van de elementcodes aan de nieuwe inter- en intrasectorale programma’s wordt de licentie aan de basisberoepsgerichte leerweg gekoppeld (de gemengde leerweg en de kaderberoepsgerichte leerweg worden dan ‘automatisch’ in Brin toegevoegd). Voor de scholen heeft dit tot gevolg dat op de Overzichten toegestaan voortgezet onderwijs de basisberoepsgerichte leerweg staat afgedrukt, terwijl de school ook de gemengde en kaderberoepsgerichte leerweg mag aanbieden. Voor de aanlevering van uw telgegevens aan Bron heeft dit geen gevolgen. U telt de leerlingen op de leerweg waar u de leerling hebt ingeschreven.

Motivering

Het Regionaal plan onderwijsvoorzieningen Regio Tilburg voldoet aan de criteria zoals omschreven in artikel 72 van de Wet op het voortgezet onderwijs, de in de referte genoemde ‘Regeling Voorzieningenplanning voortgezet onderwijs’, ‘Beleidsregel bekostiging als nevenvestiging of als tijdelijke nevenvestiging van dislocaties voortgezet onderwijs’ en de ‘Regeling intra- en intersectorale programma’s voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs (vmbo).

Referte
Inlichtingen

Heeft u vragen? Op www.ocwduo.nl vindt u instellingsinformatie en voorlichting over regelgeving en actuele ontwikkelingen in het onderwijs. U kunt natuurlijk ook telefonisch contact opnemen met het Informatiecentrum voortgezet onderwijs of mailen naar ico@ocwduo.nl. Het informatiecentrum is op werkdagen van 08.30 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 17.00 uur te bereiken via telefoonnummer 079-323 24 44.

Hoogachtend,

namens de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

J.M. van Bijsterveldt-Vliegenthart,

Fred Visser,

clustermanager OND/ODS.

RPO-10/004 Dronten-Kampen:

BMC Advies Management

t.a.v. de heer G.F. Mulder

Postbus 490

3800 AL Amersfoort

Geachte heer Mulder,

Als contactpersoon verzoekt u mij, namens alle betrokken partijen, om goedkeuring in het kader van het Regionaal plan onderwijsvoorzieningen (RPO) Dronten-Kampen (RPO-10/004) met een looptijd van 1 augustus 2010 tot en met 31 juli 2015 (zie toelichting).

Besluit

Met toepassing van artikel 72 van de Wet op het voortgezet onderwijs (WVO) en de ‘Regeling voorzieningenplanning voortgezet onderwijs’ keur ik de aanvraag voor het Regionaal plan onderwijsvoorzieningen, voor zover deze aanvraag betrekking heeft op de ‘planningsaspecten’ goed. Deze goedkeuring vervalt indien u de goedgekeurde situatie niet uiterlijk op 1 augustus 2014 effectueert.

Mijn goedkeuring heeft betrekking op het Regionaal plan onderwijsvoorzieningen Dronten-Kampen zoals is ingediend met uw brief van 16 oktober 2009 met kenmerk ON-1610-31837.

Ik verleen u per 1 augustus 2010 goedkeuring voor:

Almere College te Kampen en Dronten (Brinnummer 01XN):

  • het beëindigen van het afsluitend mavo ( leerjaar drie en vier) en de vbo afdelingen LNO, AD, VZ, UV, HV, BT, MT en ET op de hoofdvestiging aan de Marinus Postlaan 1 te Kampen (vestigingsnummer 00);

  • het aanbieden van de vbo afdeling installatietechniek (VBO-IT) op de nevenvestiging aan de Educalaan 6–8 te Dronten (vestigingsnummer 01);

  • de bekostiging als nevenvestiging van de dislocatie aan de Flevoweg 68 te Kampen (vestigingsnummer 02) en het aan deze vestiging toekennen van afsluitend mavo (leerjaren drie en vier) en de vbo afdelingen IT, LNO, AD, VZ, UV, HV, BT, MT, ET.

Ichthus College te Kampen en Dronten (Brinnummer 02VB):

  • het beëindigen van het afsluitend mavo (leerjaar drie en vier) en de vbo afdelingen LNO, AD, VZ, UV en HV op de hoofdvestiging aan de Jan Ligthartstraat 1 te Kampen vestigingsnummer 00);

  • de bekostiging als nevenvestiging van de dislocatie aan de Jan Ligthartstraat 5 te Kampen (vestigingsnummer 01);

  • het aanbieden van de vbo afdelingen BT, MT en IT op de nevenvestiging aan de Jupiterweg 25 te Dronten (vestigingsnummer 02);

  • het aanbieden van de vbo afdelingen MT, IT, HV en UV op de nevenvestiging aan de Flevoweg 68 te Kampen (vestigingsnummer 07);

  • het beëindigen van de dislocatie aan de 1e Ebbingestraat 11 te Kampen (vestigingsnummer 05);

  • het beëindigen van de dislocatie aan de Ir. B.P.G. van Diggelenkade 9 te Kampen (vestigingsnummer 06);

  • het beëindigen van de dislocatie aan de Blekerijweg 4 te IJsselmuiden (vestigingsnummer 09).

Met betrekking tot uw verzoek om bekostiging als een tijdelijke nevenvestiging van de dislocatie aan de Jupiterweg 20 te Dronten (vestigingsnummer 08) in een tijdelijke nevenvestiging zal ik u berichten in een afzonderlijke beschikking met kenmerk OND/ODS-2009/122064 U.

SGM Pieter Zandt te Kampen, Staphorst, Urk en IJsselmuiden (Brinnummer 23VL):

  • het aanbieden van de vbo afdeling installatietechniek (VBO-IT) op de hoofdvestiging aan de Kamperstraatweg 1 A te Kampen (vestigingsnummer 00);

  • het omzetten van de tijdelijke goedkeuring voor de nevenvestiging aan de Grafhorsterweg 53 te IJsselmuiden (vestigingsnummer 03) in een definitieve goedkeuring. Op deze nevenvestiging zal onderwijs worden aangeboden in de onderbouw vmbo en lwoo (leerjaren 1 en 2) en havo en vwo (leerjaren 1 tot en met 3).

Ik ga ervan uit dat u, als contactpersoon, alle betrokken partijen van mijn beslissing op de hoogte brengt. Bijgaand zend ik u de overzichten van de goedgekeurde situatie.

Motivering

Het Regionaal plan onderwijsvoorzieningen Dronten-Kampen voldoet aan de criteria zoals omschreven in artikel 72 van de Wet op het voortgezet onderwijs en de in de referte genoemde Beleidsregels ‘Regeling Scholenplanning voortgezet onderwijs’ en ‘Beleidsregel bekostiging als nevenvestiging of als tijdelijke nevenvestiging van dislocaties voortgezet onderwijs’.

Toelichting

Onder verwijzing naar artikel 72, tweede lid onder b, van de Wet op het voortgezet onderwijs geldt een Regionaal plan onderwijsvoorzieningen voor een periode van vijf jaar, die aanvangt op 1 augustus van enig kalenderjaar. De einddatum van het Regionaal plan onderwijsvoorzieningen Dronten-Kampen is dan ook 31 juli 2015 (in plaats van 1 augustus 2015 zoals door u op het aanvraagformulier is ingevuld).

Referte
Inlichtingen

Heeft u vragen? Op www.ocwduo.nl vindt u instellingsinformatie en voorlichting over regelgeving en actuele ontwikkelingen in het onderwijs. U kunt natuurlijk ook telefonisch contact opnemen met het Informatiecentrum voortgezet onderwijs of mailen naar ico@ocwduo.nl. Het informatiecentrum is op werkdagen van 08.30 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 17.00 uur te bereiken via telefoonnummer 079-323 24 44.

Hoogachtend,

namens de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

J.M. van Bijsterveldt-Vliegenthart,

Fred Visser,

clustermanager OND/ODS.

RPO-10/005 Zuidwest-Fryslân:

Regionaal plan onderwijsvoorzieningen Zuidwest-Fryslân

t.a.v. de heer A.E. Brunekreeft MPM

Postbus 175

8600 AD Sneek

Geachte heer Brunekreeft,

Als contactpersoon verzoekt u mij, namens alle betrokken partijen, om goedkeuring in het kader van het Regionaal plan onderwijsvoorzieningen (RPO) Zuidwest-Fryslân (RPO-10/005) met een looptijd van 1 augustus 2010 tot en met 31 juli 2015.

Besluit

Met toepassing van artikel 72 van de Wet op het voortgezet onderwijs en de ‘Regeling voorzieningenplanning voortgezet onderwijs’ keur ik de aanvraag voor het Regionaal plan onderwijsvoorzieningen Zuidwest-Fryslân, voor zover deze aanvraag betrekking heeft op de ‘planningsaspecten’, goed. Deze goedkeuring vervalt indien u de goedgekeurde situatie niet uiterlijk op 1 augustus 2014 effectueert.

Mijn goedkeuring heeft betrekking op het Regionaal plan onderwijsvoorzieningen Zuidwest-Fryslân zoals is ingediend met uw brief van 26 oktober 2009 met kenmerk CvB 2009 - 169.

Ik verleen u per 1 augustus 2010 goedkeuring voor:

SGM Gaasterland te Balk (Brinnummer 00ZH):

  • het continueren van de vbo afdeling consumptieve techniek (VBO-CT) op de hoofdvestiging aan de Douwe Aukesstraat 1 te Balk (vestigingsnummer 00). De afdeling consumptieve techniek is eerder goedgekeurd in het Regionaal plan onderwijsvoorzieningen Zuidwest-Fryslân RPO-04/004;

  • het omzetten van de vbo afdelingen BT, MT, ET, IT, VT, T&L, AD, MC, UV en HV van een ‘tijdelijke’ naar een permanente status.

Reg. SGM. Magister Alvinus te Sneek (Brinnummer 16FP):

  • het continueren van de vbo afdeling consumptieve techniek (VBO-CT) op de hoofdvestiging aan de Almastraat 5 te Sneek (vestigingsnummer 00). De afdeling consumptieve techniek is eerder goedgekeurd in het Regionaal plan onderwijsvoorzieningen Zuidwest-Fryslân RPO-04/004.

Bogerman SGM te Sneek, Koudum en Wommels (Brinnummer 25CR):

  • het omzetten van de vbo afdelingen UV, MT, VT, CT en T&L van een ‘tijdelijke’ naar een permanente status op de hoofdvestiging aan de Hemdijk 2 te Sneek (vestigingsnummer 00);

  • het omzetten van de vbo afdelingen, BT, MT, ET, IT,T&L, AD, MC, VZ en HV van een ‘tijdelijke’ naar een permanente status op de nevenvestiging met spreidingsnoodzaak aan de ds. L. Tinholtstraat 3 C te Koudum (vestigingsnummer 07);

  • het omzetten van de vbo afdelingen BT, MT, ET, IT, AD, VZ, MC en HV van een ‘tijdelijke’ naar een permanente status op de nevenvestiging aan de Walperterwei 8 te Wommels (vestigingsnummer 08).

  • de bekostiging als nevenvestiging van de dislocatie aan de Hemdijk 47 (vestigingsnummer 03).

De afdeling consumptieve techniek op de hoofdvestiging aan de Hemdijk 2 te Sneek (vestigingsnummer 00) is via het Plan van Scholen goedgekeurd met mijn brief van 25 april 2008, kenmerk CFI/BVO-08/44622 U. Het betreft hier geen tijdelijke licentie. Hiervoor hoeft dus niet opnieuw goedkeuring te worden gevraagd.

Marne College te Bolsward (Brinnummer 25GB):

  • het continueren van de vbo afdeling consumptieve techniek (CT) op de hoofdvestiging aan de Gysbert Japicxlaan 23 te Bolsward (vestigingsnummer 00). De afdeling consumptieve techniek is eerder goedgekeurd in het Regionaal plan onderwijsvoorzieningen Zuidwest-Fryslân RPO-04/004.

Voorts heb ik kennis genomen van de schriftelijke melding van opheffing van:

Marne College te Bolsward (Brinnummer 25GB) te weten:

  • opheffing van de dislocatie aan de Samuel van Haringhouckstraat 1 A te Bolsward (vestigingsnummer 01)

Ik ga ervan uit dat u, als contactpersoon, alle betrokken partijen van mijn beslissing op de hoogte brengt. Bijgaand zend ik u de overzichten van de goedgekeurde situatie.

Motivering

Het Regionaal plan onderwijsvoorzieningen Zuidwest-Fryslân voldoet aan de criteria zoals omschreven in de artikel 72 en de in de referte genoemde Beleidsregel ‘Regeling Scholenplanning voortgezet onderwijs’ en ‘Beleidsregel bekostiging als nevenvestiging of als tijdelijke nevenvestiging van dislocaties voortgezet onderwijs’.

Referte
Inlichtingen

Heeft u vragen? Op www.ocwduo.nl vindt u instellingsinformatie en voorlichting over regelgeving en actuele ontwikkelingen in het onderwijs. U kunt natuurlijk ook telefonisch contact opnemen met het Informatiecentrum voortgezet onderwijs of mailen naar ico@ocwduo.nl. Het informatiecentrum is op werkdagen van 08.30 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 17.00 uur te bereiken via telefoonnummer 079-323 24 44.

Hoogachtend,

namens de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

J.M. van Bijsterveldt-Vliegenthart,

Fred Visser,

clustermanager OND/ODS.

RPO-10/006 Regio Almere:

BMC Advies Management

t.a.v. de heer G.F. Mulder

Postbus 490

3800 AL Amersfoort

Geachte heer Mulder,

Als contactpersoon verzoekt u mij, namens alle betrokken partijen, om goedkeuring in het kader van het Regionaal plan onderwijsvoorzieningen (RPO) Regio Almere (RPO-10/006) met een looptijd van 1 augustus 2010 tot en met 31 juli 2015.

Besluit

Met toepassing van artikel 72 van de Wet op het voortgezet onderwijs (WVO) en de ‘Regeling voorzieningenplanning voortgezet onderwijs’ keur ik de aanvraag voor het Regionaal plan onderwijsvoorzieningen Regio Almere, voor zover deze aanvraag betrekking heeft op de ‘planningsaspecten’, goed. Deze goedkeuring vervalt indien u de goedgekeurde situatie niet uiterlijk op 1 augustus 2014 effectueert.

Mijn goedkeuring heeft betrekking op het Regionaal plan onderwijsvoorzieningen Regio Almere zoals is ingediend met uw brief van 28 oktober 2009 met kenmerk ON-2810-32191.

Ik verleen u per 1 augustus 2010 goedkeuring voor:

Het Baken te Almere (Brinnummer 01FP):

  • de vorming van een nieuwe nevenvestiging met onderwijs VWO in het vierde, vijfde en zesde leerjaar aan de Sas van Gentlaan 6 te Almere (nieuw vestigingsnummer ??);

  • de vorming van een nieuwe nevenvestiging met onderwijs mavo in het derde en vierde leerjaar en havo in het vierde en vijfde leerjaar in Almere Poort te Almere (nieuw vestigingsnummer ??). De definitieve adresgegevens zie ik graag zo spoedig mogelijk van u tegemoet onder verwijzing naar datum en kenmerk van deze brief.

Opb SGM Echnaton te Almere (Brinnummer 16AW):

  • havo in het vierde en vijfde leerjaar aan de hoofdvestiging aan de Zwolleweg 1 te Almere (vestigingsnummer 00);

  • de vorming van een tijdelijke nevenvestiging met onderwijs mavo in het derde en vierde leerjaar aan de Odeonstraat 2002 te Almere (nieuw vestigingsnummer ??).

Sgm De Meergronden te Almere (Brinnummer 17DN):

  • de vorming van een nieuwe nevenvestiging aan de Oostenrijkstraat 2 te Almere, (nieuw vestigingsnummer ??);

  • het aanbieden van onderwijs mavo in het derde en vierde leerjaar, havo in het vierde en vijfde leerjaar en vwo in het vierde, vijfde en zesde leerjaar;

  • het aanbieden van de vbo licenties voor: grafische techniek (GT); metaaltechniek (MT); administratie (AD) en verzorging (VZ).

Pro-Bachweg te Almere (Brinnummer 17JI):

  • de vorming van een nieuwe nevenvestiging met praktijkonderwijs aan de Klipgriend 3 te Almere (nieuw vestigingsnummer ??).

Pro-Marathonlaan te Almere (Brinnummer 28BU)

  • de vorming van een nieuwe nevenvestiging met praktijkonderwijs aan de Koningsbeltweg te Almere (nieuw vestigingsnummer ??). De definitieve adresgegevens zie ik graag zo spoedig mogelijk van u tegemoet onder verwijzing naar datum en kenmerk van deze brief.

  • de verplaatsing van de hoofdvestiging van de Marathonlaan 7 te Almere naar de Tom Poesstraat 2 te Almere.

OVC te Almere (Brinnummer 24RW):

  • de vorming van een nieuwe nevenvesting met mavo in het derde en vierde leerjaar, havo in het vierde en vijfde leerjaar en vwo in het vierde, vijfde en zesde leerjaar, aan de Ambonstraat 3 te Almere (nieuw vestigingsnummer ??);

  • nevenvestiging aan de Ambonstraat 2 (vestigingsnummer 03) de vbo licenties voor: administratie (AD); handel en verkoop (HV) verzorging (VZ) en transport en logistiek (T&L). Deze licenties zijn afkomstig van de hoofdvestiging aan de A. Boekenweg 3 (vestigingsnummer 00). De vbo licenties AD, HV, VZ en T&L zullen in verband hiermee worden afgesloten op de hoofdvestiging.

Groenhorst College te Almere (Brinnummer 27VD):

  • de verplaatsing van de hoofdvestiging (vestigingsnummer 00) van de Kerkstraat 98 te Almere naar de Heliumweg 1 te Almere. De verplaatsing heb ik al geregistreerd in de Basisregistratie instellingen (Brin).

Ik verleen u per 1 augustus 2011 goedkeuring voor:

Opb SGM Echnaton te Almere (Brinnummer 16AW):

  • de vorming van een nieuwe nevenvestiging in Almere Poort te Almere (nieuw vestigingsnummer ??). De definitieve adresgegevens zie ik graag zo spoedig mogelijk van u tegemoet onder verwijzing naar datum en kenmerk van deze brief;

  • het aanbieden van de licenties voor de vbo afdelingen administratie (AD) en verzorging (VZ) op de nieuwe nevenvesting in Almere Poort (nieuw vestigingsnummer ??);

  • verplaatsing van het programma Sport, Dienstverlening en Veiligheid (SDV) van de hoofdvestiging naar de nieuwe nevenvestiging in Almere Poort (nieuw vestigingsnummer ??).

Intra- en intersectorale programma’s:

Voor wat betreft het aanbieden van de intra- en intersectorale programma’s merk ik het volgende op. De aanvraagverplichting voor intra- en intersectorale programma’s is met ingang van 1 augustus 2005, respectievelijk 1 augustus 2008 komen te vervallen. Dit heeft tot gevolg dat de bij het Regionaal plan onderwijsvoorzieningen Regio Almere betrokken scholengemeenschappen intra- en intersectorale programma’s mogen aanbieden, indien en voor zover wordt voldaan aan de voorwaarden als genoemd in artikel 26J van het Inrichtingsbesluit WVO. Dit betreft:

Opb SGM Echnaton te Almere (Brinnummer 16AW)

  • hoofdvestiging Zwolleweg 1 te Almere (vestigingsnummer 00): het intersectorale programma Intersectoraal in de drie uitstroomvarianten;

  • nieuwe nevenvestiging Competitieweg te Almere (vestigingsnummer ??) het intersectorale programma Sport, Dienstverlening en Veiligheid met ingang van 1 augustus 2011;

SGM De Meergronden te Almere (Brinnummer 17DN):

  • nieuwe nevenvestiging Oostenrijkstraat 2 (vestigingsnummer ??): het intersectorale programma Intersectoraal in de drie uitstroomvarianten;

OVC te Almere (Brinnummer 24RW):

  • nevenvestiging Ambonstraat 2 Almere (vestigingsnummer 03): het intrasectorale programma Handel en Administratie en het Intersectorale programma Intersectoraal in de drie uitstroomvarianten.

Bij het toekennen van de elementcodes aan de nieuwe inter- en intrasectorale programma’s wordt de licentie aan de basisberoepsgerichte leerweg gekoppeld (de gemengde leerweg en de kaderberoepsgerichte leerweg worden dan ‘automatisch’ in Brin toegevoegd). Voor de scholen heeft dit tot gevolg dat op de Overzichten toegestaan voortgezet onderwijs de basisberoepsgerichte leerweg staat afgedrukt, terwijl de school ook de gemengde en kaderberoepsgerichte leerweg mag aanbieden. Voor de aanlevering van uw telgegevens aan Bron heeft dit geen gevolgen. U telt de leerlingen op de leerweg waar u de leerling hebt ingeschreven.

Motivering

Het Regionaal plan onderwijsvoorzieningen Regio Almere voldoet aan de criteria zoals omschreven in artikel 72 van de Wet op het voortgezet onderwijs, de ‘Regeling Voorzieningenplanning voortgezet onderwijs’ en de ‘Beleidsregel bekostiging als nevenvestiging of als tijdelijke nevenvestiging van dislocaties voortgezet onderwijs’.

Referte
Inlichtingen

Heeft u vragen? Op www.ocwduo.nl vindt u instellingsinformatie en voorlichting over regelgeving en actuele ontwikkelingen in het onderwijs. U kunt natuurlijk ook telefonisch contact opnemen met het Informatiecentrum voortgezet onderwijs of mailen naar ico@ocwduo.nl. Het informatiecentrum is op werkdagen van 08.30 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 17.00 uur te bereiken via telefoonnummer 079-323 24 44.

Hoogachtend,

namens de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

J.M. van Bijsterveldt-Vliegenthart,

Fred Visser,

clustermanager OND/ODS.

RPO-10/007 Regio Amsterdam:

BMC Advies Management

t.a.v. de heer G.F. Mulder

Postbus 490

3800 AL Amersfoort

Geachte heer Mulder,

Als contactpersoon verzoekt u mij, namens alle betrokken partijen, om goedkeuring in het kader van het Regionaal plan onderwijsvoorzieningen (RPO) regio Amsterdam (RPO-10/007) met een looptijd van 1 augustus 2010 tot en met 31 juli 2015.

Besluit

Met toepassing van de ‘Regeling voorzieningenplanning voortgezet onderwijs’ keur ik de aanvraag voor het RPO Regio Amsterdam, voor zover deze aanvraag betrekking heeft op de ‘planningsaspecten’, goed. Deze goedkeuring vervalt indien u de goedgekeurde situaties niet uiterlijk op 1 augustus 2014 effectueert.

Mijn goedkeuring heeft betrekking op het RPO Amsterdam zoals is ingediend met uw brief van 29 oktober 2009 met kenmerk ON-2810-32195.

Ik verleen u per 1 augustus 2010 goedkeuring voor:

Montessori SGM Amsterdam (Brinnummer 16PS):

nevenvestiging aan de Plantage Middenlaan 27 (vestigingsnummer 04):

  • het aanbieden van onderwijs in het vierde en vijfde leerjaar havo.

Esprit Scholengroep te Amsterdam (Brinnummer 17YS):

  • de vorming van een nieuwe nevenvestiging aan de Stavangerweg 902 te Amsterdam (vestigingsnummer ??) met onderwijs vwo in het vierde, vijfde en zesde leerjaar;

  • de bekostiging als nevenvestiging van de dislocatie aan de Piet Mondriaanstraat 140 (vestigingsnummer 02) met onderwijs mavo in het derde en vierde leerjaar, havo in het vierde en vijfde leerjaar en vwo in het vierde, vijfde en zesde leerjaar en de vbo afdelingen: administratie (AD), verzorging (VZ), handel en verkoop (HV) en bouwtechniek (BT).

Bernard Nieuwentijt College te Amsterdam (Brinnummer 17VF):

  • nevenvestiging aan de Schoenerstraat 7 (vestigingsnummer 01) de vbo afdelingen administratie (AD) en bouwtechniek (BT);

  • nevenvestiging aan de Duinluststraat 20 (vestigingsnummer 02) de vbo afdeling bouwtechniek (BT).

Het Bredero College te Amsterdam (Brinnummer 21AS):

  • de vorming van een nieuwe nevenvestiging aan het J.H.Hisgenpad 15 te Amsterdam (vestigingsnummer ??) met onderwijs in leerjaar 3 en 4 mavo en de vbo afdelingen: administratie (AD); handel en verkoop (HV); bouwtechniek (BT); bouwtechniek (BT); metaaltechniek (MT); elektrotechniek (ET); installatietechniek (IT); voertuigentechniek (VT); consumptief (CT); transport en logistiek (T&L) en verzorging (VZ);

  • nevenvestiging aan de Meeuwenlaan 132-136 (vestigingsnummer 03) de vbo afdeling verzorging (VZ).

Sgm Oost/Zuidoost te Amsterdam (Brinnummer 14RF):

  • nevenvestiging aan de Lavoisierstraat 2 (vestigingsnummer 03) de vbo afdelingen administratie (AD), verzorging (VZ); bouwtechniek (BT) en handel en verkoop (HV).

  • nevenvestiging Dubbelink 1 (vestigingsnummer 04) de vbo afdelingen: bouwtechniek (BT); uiterlijke verzorging (UV); mode en commercie (MC); handel en verkoop (HV) en consumptief (CT).

  • de bekostiging als nevenvestiging van de dislocatie aan de Linnaeushof 48 (vestigingsnummer 06) met onderwijs VWO in het vierde, vijfde en zesde leerjaar.

VMBO onder het bestuur van ROC Amsterdam te Amsterdam (Brinnummer 14RL):

hoofdvestiging aan de Mr.Treublaan 1–3 (vestigingsnummer 00):

  • verplaatsing van het Praktijkonderwijs naar de Kraaipanstraat 58–60;

  • het aanbieden van de vbo afdeling verzorging (VZ).

dislocatie aan de Fraijlemaborg 141 (vestigingsnummer 02):

  • verplaatsing naar de Bijlmerdreef 1288 te Amsterdam;

  • omzetting naar nevenvestiging vindt plaats met afzonderlijke beschikking op grond van de ‘Beleidsregel bekostiging als nevenvestiging of als tijdelijke nevenvestiging van dislocaties voortgezet onderwijs’ van 21 januari 2009 VO/FBI-2008/4465 (de afstand tot de hoofdvestiging bedraagt meer dan 3 km hemelsbreed);

nevenvestiging aan de Rietwijkerstraat 155 (vestigingsnummer 03):

  • het aanbieden van de vbo afdelingen handel en verkoop (HV) en administratie (AD).

dislocatie aan de Karel Klinkenbergstraat (vestigingsnummer 04):

  • omzetting naar nevenvestiging vindt plaats met afzonderlijke beschikking op grond van de ‘Beleidsregel bekostiging als nevenvestiging of als tijdelijke nevenvestiging van dislocaties voortgezet onderwijs’ van 21 januari 2009 VO/FBI-2008/4465 (de afstand tot de hoofdvestiging bedraagt meer dan 3 km hemelsbreed).

dislocatie mr.Treublaan 1–3 (vestigingsnummer 05):

  • vorming van een nieuwe nevenvestiging aan de Kraaipanstraat 58–60. De dislocatie aan de mr.Treublaan 1–3 bevindt zich op hetzelfde adres als de hoofdvestiging waardoor er feitelijk geen sprake is van een dislocatie die kan worden omgezet in een nevenvestiging.

  • toevoegen Praktijkonderwijs, afkomstig van de hoofdvestiging

dislocatie Erik de Roodestraat 18:

  • vorming van een nieuwe nevenvestiging (vestigingsnummer ??). Deze dislocatie is niet in Brin geregistreerd waardoor sprake is van de vorming van een nieuwe nevenvestiging.

  • het aanbieden van de vbo afdelingen elektrotechniek (ET);bouwtechniek (BT); metaaltechniek (MT); voertuigentechniek (VT); uiterlijke verzorging (UV); verzorging (VZ) en handel en verkoop (HV).

SGM Nieuw West te Amsterdam (Brinnummer 17HB):

  • nevenvestiging aan de Vlaardingenlaan 25 (vestigingsnummer 04): het aanbieden van de vbo afdelingen administratie (AD); handel en verkoop (HV) en verzorging (VZ).

  • nevenvestiging aan de Schipluidenlaan 12 (vestigingsnummer 06): het aanbieden van de vbo afdeling bouwtechniek (BT).

  • nevenvestiging zorg aan de dr. Jan van Breemenstraat 1 (vestigingsnummer 07) omzetting naar een reguliere nevenvestiging met de vbo afdelingen administratie (AD); bouwtechniek (BT) en verzorging (VZ).

Sgm Amsterdam Zuid te Amsterdam (Brinnummer 21ET):

nevenvestiging aan de 2e Cristiaan Huygensstraat 31 (vestigingsnummer 04):

  • het aanbieden van de vbo afdeling bouwtechniek (BT).

dislocatie aan de Moreelsestraat 21 (vestigingsnummer 02):

  • de bekostiging als een nevenvestiging;

  • het toevoegen van onderwijs mavo in het derde en vierde leerjaar en havo in het vierde en vijfde leerjaar.

dislocatie aan de Gabriel Metsustraat 7 (vestigingsnummer 03):

  • de bekostiging als een nevenvestiging;

  • het toevoegen van onderwijs mavo in het derde en vierde leerjaar en havo in het vierde en vijfde leerjaar.

dislocatie aan de Rustenburgerstraat 436-438 (vestigingsnummer 07):

  • de bekostiging als een nevenvestiging;

  • het toevoegen van onderwijs mavo in leerjaar 3 en 4;

  • het aanbieden van de vbo afdelingen administratie (AD); verzorging (VZ); handel en verkoop (HV)en bouwtechniek (BT).

nevenvestiging zorg aan de Oudaen 6 (vestigingsnummer 08):

  • de bekostiging als een reguliere nevenvestiging;

  • het toevoegen van onderwijs mavo in het derde en vierde leerjaar en havo in het vierde en vijfde leerjaar.

Verplaatsingen/opheffingen/voorzieningen waarvoor geen toestemming nodig is:

Het Bredero College te Amsterdam (Brinnummer 21AS):

hoofdvestiging aan de Buiksloterweg 85 (vestigingsnummer 00):

  • het beëindigen van het onderwijs mavo in het derde en vierde leerjaar.

School voor PRO Parnassia te Amsterdam (Brinnummer 26HP):

hoofdvestiging (vestigingsnummer 00):

  • verplaatsing naar de Oostzanerdijk 139 te Amsterdam over een afstand van minder dan drie kilometer hemelsbreed.

Sgm Oost/Zuidoost te Amsterdam (Brinnummer 14RF):

hoofdvestiging aan de Nobelweg 6 (vestigingsnummer 00):

  • het beëindigen van de vbo afdeling bouwtechniek (BT).

nevenvestiging aan de Dubbelink 1 (vestigingsnummer 04):

  • het beëindigen van het onderwijs VWO voor het vierde, vijfde en zesde leerjaar.

nevenvestiging aan de Radioweg 56 (vestigingsnummer 05):

  • het beëindigen van de vbo afdelingen administratie (AD); verzorging (VZ); bouwtechniek (BT); metaaltechniek (MT) en elektrotechniek (ET).

VMBO onder het bestuur van ROC Amsterdam (Brinnummer 09VK):

hoofdvestiging (vestigingsnummer 00):

  • de verplaatsing met ingang van 2013 van de hoofdvestiging over een afstand van minder dan drie kilometer hemelsbreed naar de Europaboulevard zal ik in Brin verwerken zodra u mij het definitieve adres en de exacte ingangsdatum toezend onder vermelding van datum en kenmerk van deze brief.

SGM Nieuw West te Amsterdam (Brinnummer 17HB):

hoofdvestiging aan de Derkinderenstraat 44 (vestigingsnummer 00):

  • het beëindigen van het onderwijs mavo in het derde en vierde leerjaar.

nevenvestiging aan de V.d Sande Bakhuijzenstraat 4 (vestigingsnummer 03):

  • het beëindigen van de vbo afdelingen administratie (AD) en handel en verkoop (HV).

Esprit Scholengroep te Amsterdam (17YS):

  • het verplaatsen van de nevenvestiging zorg aan Cabralstraat 1 te Amsterdam (vestigingsnummer 12) over een afstand van minder dan 3 kilometer hemelsbreed naar de Herman Poortstraat 17 te Amsterdam.

De Poort school voor PRO te Amsterdam (Brinnumer 20XL):

  • het verplaatsen van de hoofdvestiging (vestigingsnummer 00) aan de Schipluidenlaan 14 over een afstand van minder dan 3 kilometer hemelsbreed naar de Piet Mondriaanstraat 140.

Het Amsterdams Lyceum te Amsterdam (Brinnummer 02AP):

  • het beëindigen van onderwijs havo in het vierde en vijfde leerjaar.

Sgm Amsterdam Zuid te Amsterdam (Brinnummer 21ET):

hoofdvestiging aan de Gerrit van der Veenstraat 99 (vestigingsnummer 00):

  • het beëindigen van het onderwijs mavo in het derde en vierde leerjaar en de vbo afdelingen administratie (AD) en verzorging (VZ).

De volgende vestigingen heb ik conform uw opgave afgesloten in de Basisregistratie instellingen:

Het Amsterdams Lyceum te Amsterdam (Brinnummer 02AP):

  • dislocatie aan de Breitnerstraat 1 (vestigingsnummer 01);

  • dislocatie aan het Olympiaplein 6 (vestigingsnummer 03);

  • dislocatie aan het Valeriuslein 15 (vestigingsnummer 04).

Montessori SGM Amsterdam (Brinnummer 16PS):

  • dislocatie aan de Kraaipanstraat 58-60 (vestigingsnummer 13).

Vrije School Noord Holland te Amterdam (Brinnummer 16TS):

  • de dislocatie Baarsstraat 31 is niet bekend in Brin en hoeft daardoor niet te worden beëindigd.

SGM Nieuw West te Amsterdam (Brinnummer 17HB):

  • dislocatie aan de Schipluidenlaan 18 (vestigingsnummer 08).

Bernard Nieuwentijt College te Amsterdam (Brinnummer17VF)

  • nevenvestiging aan de Rode Kruisstraat 14 (vestigingsnummer 05) inclusief het daar gegeven onderwijs mavo, havo en vwo.

Esprit Scholengroep te Amsterdam (Brinnummer 17YS):

  • nevenvestiging aan de Burg. de Vlugtlaan 125 (vestigingsnummer 01) inclusief het daar gegeven onderwijs mavo en de vbo afdelingen administratie (AD); verzorging (VZ) en handel en verkoop (HV).

  • dislocatie aan de Noordzijde 54 (vestigingsnumer 05);

  • dislocatie aan de Karel du Jardinstraat 54 (vestigingsnummer 06);

  • dislocatie aan de IJselstraat 48 (vestigingsnummer 07);

  • dislocatie aan de Herman Poortstraat 17 (vestigingsnummer 09);

  • dislocatie aan de Jan van Galenstraat 31 (vestigingsnummer 11);

  • dislocatie aan de Wodanstraat 3 (vestigingsnummer 13).

De door u genoemde dislocatie aan de Cabralstraat 1 is niet in Brin bekend. Op dat adres bevindt zich de nevenvestiging zorg. Deze wordt verplaatst naar de Herman Poortstraat (zie ook hierboven bij verplaatsingen waarvoor geen toestemming nodig is).

Omzettingen naar nevenvestiging van dislocaties op meer dan drie kilometer van de hoofdvestiging

Bij de stukken van het RPO Amsterdam zijn ook formulieren gevoegd voor ‘Bekostiging als nevenvestiging of tijdelijke nevenvestiging van dislocaties VO’. Twee om te zetten dislocaties bevinden zich op meer dan 3 kilometer afstand hemelsbreed van de hoofdvestiging. De omzetting naar nevenvestiging kan daardoor niet op basis van het RPO plaatsvinden. Omzetting vindt plaats op basis van de ‘Beleidsregel bekostiging als nevenvestiging of als tijdelijke nevenvestiging van dislocaties voortgezet onderwijs’ van 21 januari 2009 VO/FBI-2008/4465. Deze twee aanvragen worden separaat behandeld. De concept beschikkingen worden in de Staatscourant gepubliceerd en u ontvangt hiervoor afzonderlijke beschikkingen.

Het gaat om de volgende dislocaties:

VMBO onder het bestuur van ROC Amsterdam te Amsterdam (Brinnummer 14RL):

  • dislocatie aan de Bijlmerdreef 1288 (voorheen Fraijlemaborg) met vestigingsnummer 02, omzetting naar een nevenvestiging;

  • dislocatie aan de Karel Klinkenbergstraat (vestigingsnummer 04) omzetting naar een nevenvestiging.

Intra- en Intersectorale programma’s

Voor wat betreft het aanbieden van de intra- en intersectorale programma’s merk ik het volgende op. De aanvraagverplichting voor intra- en intersectorale programma’s is met ingang van 1 augustus 2005, respectievelijk 1 augustus 2008, komen te vervallen. Dit heeft tot gevolg dat de bij het RPO Regio Amsterdam betrokken scholengemeenschappen intra- en intersectorale programma’s mogen aanbieden, indien en voor zover wordt voldaan aan de voorwaarden als genoemd in artikel 26J van het Inrichtingsbesluit WVO.

Bij het toekennen van de elementcodes aan de nieuwe inter- en intrasectorale programma’s wordt de licentie aan de basisberoepsgerichte leerweg gekoppeld (de gemengde leerweg en de kaderberoepsgerichte leerweg worden dan ‘automatisch’ in Brin toegevoegd). Voor de scholen heeft dit tot gevolg dat op de Overzichten toegestaan voortgezet onderwijs de basisberoepsgerichte leerweg staat afgedrukt, terwijl de school ook de gemengde en kaderberoepsgerichte leerweg mag aanbieden. Voor de aanlevering van uw telgegevens aan Bron heeft dit geen gevolgen. U telt de leerlingen op de leerweg waar u de leerling hebt ingeschreven.

Motivering

Het RPO Regio Amsterdam voldoet aan de criteria zoals omschreven in de in de referte genoemde ‘Beleidsregel bekostiging als nevenvestiging of als tijdelijke nevenvestiging van dislocaties voortgezet onderwijs’ de ‘Regeling Voorzieningenplanning voortgezet onderwijs’en de ‘Regeling intra- en intersectorale programma’s voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs (vmbo).

Referte
  • Artikel 72 van de Wet op het voortgezet onderwijs (zoals gewijzigd bij Staatsblad 2008, nummers 296 en 297);

  • Regeling voorzieningenplanning voortgezet onderwijs, kenmerk VO/B&B-2008/26204 van 11 juli 2008, gepubliceerd in de Staatscourant van 23 juli 2008, nummer 140;

  • Regeling intra- en intersectorale programma’s voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs (vmbo), kenmerk VO/OK-2008/33116 van 11 juli 2008, gepubliceerd.in de Staatscourant van 23 juli 2008, nummer 140.

  • Beleidsregel bekostiging als nevenvestiging of als tijdelijke nevenvestiging van dislocaties voortgezet onderwijs van 21 januari 2009 VO/FBI-2008/4465.

Inlichtingen

Heeft u vragen? Op www.ocwduo.nl vindt u instellingsinformatie en voorlichting over regelgeving en actuele ontwikkelingen in het onderwijs. U kunt natuurlijk ook telefonisch contact opnemen met het Informatiecentrum voortgezet onderwijs of mailen naar ico@ocwduo.nl. Het informatiecentrum is op werkdagen van 08.30 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 17.00 uur te bereiken via telefoonnummer 079-323 24 44.

Hoogachtend,

namens de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

J.M. van Bijsterveldt-Vliegenthart,

Fred Visser,

clustermanager OND/ODS.

RPO-10/008 Zuid-Limburg:

Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs

t.a.v. de heer H.A.L. van Hoof

Postbus 143

6130 AC Sittard

Geachte heer Van Hoof,

Als contactpersoon verzoekt u mij, namens alle betrokken partijen, om goedkeuring in het kader van het Regionaal plan onderwijsvoorzieningen (RPO) Zuid-Limburg (RPO-10/008) met een looptijd van 1 augustus 2010 tot en met 31 juli 2015.

Besluit

Met toepassing van artikel 72 van de WVO en de ‘Regeling voorzieningenplanning voortgezet onderwijs’ keur ik de aanvraag voor het Regionaal plan onderwijsvoorzieningen Zuid-Limburg, voor zover deze aanvraag betrekking heeft op de ‘planningsaspecten’, goed. Deze goedkeuring vervalt indien u de goedgekeurde situatie niet uiterlijk op 1 augustus 2014 effectueert.

Mijn goedkeuring heeft betrekking op het Regionaal plan onderwijsvoorzieningen Zuid-Limburg zoals is ingediend met uw brief van 29 oktober 2009 met kenmerk CvB/P&O/RJ/1296.

Ik verleen u per 1 augustus 2010 goedkeuring voor:

Porta Mosana College te Maastricht (Brinnummer 27VG):

verplaatsing van de nevenvestiging aan de Kampweg 37 te Gronsveld (27VG-01) naar de Bemelergrubbe 2 te Maastricht.

Motivering

Het Regionaal plan onderwijsvoorzieningen Zuid-Limburg voldoet aan de criteria zoals omschreven in artikel 72 van de Wet op het voortgezet onderwijs en de in de referte genoemde ‘Regeling Voorzieningenplanning voortgezet onderwijs’.

Referte

Artikel 72 van de Wet op het voortgezet onderwijs (zoals gewijzigd bij Staatsblad 2008, nummers 296 en 297);

Regeling voorzieningenplanning voortgezet onderwijs, kenmerk VO/B&B-2008/26204 van 11 juli 2008, gepubliceerd in de Staatscourant van 23 juli 2008, nummer 140.

Inlichtingen

Heeft u vragen? Op www.ocwduo.nl vindt u instellingsinformatie en voorlichting over regelgeving en actuele ontwikkelingen in het onderwijs. U kunt natuurlijk ook telefonisch contact opnemen met het Informatiecentrum voortgezet onderwijs of mailen naar ico@ocwduo.nl. Het informatiecentrum is op werkdagen van 08.30 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 17.00 uur te bereiken via telefoonnummer 079-323 24 44.

Hoogachtend,

namens de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

J.M. van Bijsterveldt-Vliegenthart,

Fred Visser,

clustermanager OND/ODS.

RPO-10/009 Zwolle:

BMC Advies Management

t.a.v. de heer G.F. Mulder

Postbus 490

3800 AL Amersfoort

Geachte heer Mulder,

Als contactpersoon verzoekt u mij, namens alle betrokken partijen, om goedkeuring in het kader van het Regionaal plan onderwijsvoorzieningen (RPO) Zwolle RPO-10/009, met een looptijd van 1 augustus 2010 tot en met 31 juli 2015.

Besluit

Met toepassing van artikel 72 van de Wet op het voortgezet onderwijs (WVO) en de ‘Regeling voorzieningenplanning voortgezet onderwijs’ keur ik de aanvraag voor het Regionaal plan onderwijsvoorzieningen Zwolle, voor zover deze aanvraag betrekking heeft op de ‘planningsaspecten’, goed. Deze goedkeuring vervalt indien u de goedgekeurde situaties niet uiterlijk op 1 augustus 2014 effectueert.

Mijn goedkeuring heeft betrekking op het Regionaal plan onderwijsvoorzieningen Zwolle zoals is ingediend met uw brief van 13 oktober 2009 met kenmerk ON-1310-31699.

Ik verleen u per 1 augustus 2010 goedkeuring voor:

Landstede te Zwolle (Brinnummer 01AA):

hoofdvestiging aan het Rechterland 1 te Zwolle (vestigingsnummer 00):

  • het afsluiten van het praktijkonderwijs, de vbo afdelingen AD, VZ, UV, HV, BT, MT, ET, IT, VT en T&L en de intra- en intersectorale programma’s Bouw-Breed, Zorg en Welzijnbreed, Techniek-Breed, ICT-route, Sport, Dienstverlening en Veiligheid, Technologie in de gemengde leerweg en Intersectoraal (T&C, T&D en D&C). Op de hoofdvestiging resteren de licenties voor vwo, havo, mavo en het LWOO. Omdat het vbo onderwijs op de hoofdvestiging wordt afgesloten heb ik het LWOO-ALW gewijzigd in LWOO-TLW;

nevenvestiging zorg aan de Palestrinalaan 915 te Zwolle (vestigingsnummer 36):

  • het aanbieden van het praktijkonderwijs;

  • de vorming van een nieuwe nevenvestiging aan de Schuurmanstraat 1 te Zwolle (vestigingsnummer ??) en het op de nieuwe nevenvestiging aanbieden van onderwijs havo in het vierde en vijfde leerjaar en het aanbieden van onderwijs vwo in het vierde, vijfde en zesde leerjaar;

  • de vorming van een nieuwe nevenvestiging aan de Rieteweg 12 te Zwolle (vestigingsnummer ??) en het op de nieuwe nevenvestiging aanbieden van onderwijs mavo in het derde en vierde leerjaar en het aanbieden van de vbo afdelingen AD, HV, VZ, UV, BT, MT, ET, IT, VT en T&L;

  • de vorming van een nieuwe nevenvestiging aan de Gelijkheid 3 te Zwolle (vestigingsnummer ??) en het op de nieuwe nevenvestiging aanbieden van onderwijs mavo in het derde en vierde leerjaar.

Van der Capellen SG te Zwolle (Brinnummer 17BZ):

  • het aanbieden van onderwijs in het vierde en vijfde leerjaar havo op de nevenvestiging aan de Lange Slagen 29A te Wijhe (vestigingsnummer 02).

In het RPO staat vermeld dat de nevenvestiging aan de Russenweg 1 te Zwolle (vestigingsnummer 01) per 1 augustus 2010 zal worden beëindigd. De op deze vestiging aanwezige licenties zouden vervolgens naar de nevenvestiging 01, ook gevestigd aan de Russenweg 3, van de Thorbecke Scholengemeenschap worden verplaatst. De nevenvestiging (vestigingsnummer 01) zal, zoals met u is overeengekomen, echter met ingang van het schooljaar 2011/2012 worden beëindigd.

Praktijkschool het Kwartiers te Zwolle (Brinnummer 19UO):

  • het verplaatsen van de hoofdvestiging (vestigingsnummer 00) over een afstand van meer dan drie kilometer hemelsbreed van de Gedeputeerdenlaan 49 te Zwolle naar de Russenweg 3 te Zwolle.

Gymnasium Celeanum te Zwolle (Brinnummer 20CF):

  • de vorming van een nieuwe nevenvestiging aan de Zerboldstraat 2-1 te Zwolle en het op deze nevenvestiging aanbieden van onderwijs in het vierde, vijfde en zesde leerjaar vwo.

Thorbecke SGM te Zwolle (Brinnummer 20DB):

hoofdvestiging aan de Dokter van Heesweg 1 te Zwolle (vestigingsnummer 00):

  • het beëindigen van de vbo afdelingen AD, UV, HV, BT, MT, ET, IT, VT, CT, GT en de intra- en intersectorale programma’s Handel en Administratie, Techniek-Breed, ICT-route, Sport, Dienstverlening en Veiligheid, Technologie in de Gemengde leerweg, Intersectoraal (T&C, T&D, D&C). Op de hoofdvestiging aan de Dokter van Heesweg 1 wordt onderwijs vwo, havo en mavo aangeboden;

nevenvestiging aan de Russenweg 3 te Zwolle (vestigingsnummer 03):

  • het aanbieden van onderwijs mavo in het derde en vierde leerjaar en de vbo afdelingen AD, UV, HV, BT, MT, ET, IT, VT, CT en GT.

Omdat het niet mogelijk is om aanvragen voor het aanbieden van Leerwegondersteunend onderwijs (LWOO = geen aparte onderwijssoort) via het RPO te honoreren zal door het bevoegd gezag voor 1 november 2010 een aanvraag worden ingediend voor het aanbieden van LWOO-ALW op de nevenvestiging aan de Russenweg 3 te Zwolle

Verplaatsingen over meer dan 3 kilometer

De Landstede te Zwolle (Brinnummer 01AA):

  • het verplaatsen van de per 1 augustus 2010 gevormde nevenvestiging aan de Rieteweg 12 te Zwolle omstreeks 2011 naar de Boerendanserdijk te Zwolle

Agnieten College te Zwolle (Brinnummer 02VT):

  • het verplaatsen van de nevenvestiging aan de Blaloweg 2 te Zwolle omstreeks 2011 naar de Boerendanserdijk te Zwolle

Voor beide verplaatsingen geldt dat u de adreswijzigingen uiterlijk vier maanden voor de daadwerkelijke verplaatsing moet melden bij DUO te Zoetermeer onder verwijzing naar datum en kenmerk van deze brief.

Intra- en intersectorale programma’s

Voor wat betreft het aanbieden van intra en intersectorale programma’s merk ik het volgende op. De aanvraagverplichting voor intra- en intersectorale programma’s is met ingang van 1 augustus 2005, respectievelijk 1 augustus 2008, komen te vervallen. Dit heeft tot gevolg dat de bij het Regionaal plan onderwijsvoorzieningen betrokken scholen(gemeenschappen) intra- en intersectorale programma’s mogen aanbieden, indien en voor zover wordt voldaan aan de voorwaarden als genoemd in artikel 26J van het Inrichtingsbesluit WVO.

Bij het toekennen van de elementcodes aan de nieuwe intra- en intersectorale programma’s wordt de licentie aan de basisberoepsgerichte leerweg gekoppeld (de gemengde leerweg en de kaderberoepsgerichte leerweg worden dan ‘automatisch’ in Brin toegevoegd). Voor de scholen heeft dit tot gevolg dat op de ‘Overzichten toegestaan voortgezet onderwijs’ de basisberoepsgerichte leerweg staat afgedrukt, terwijl de school ook de gemengde en kaderberoepsgerichte leerweg mag aanbieden. Voor de aanlevering van uw telgegevens aan Bron heeft dit geen gevolgen. U telt de leerlingen op de leerweg waar u de leerling hebt ingeschreven.

Motivering

Het Regionaal plan onderwijsvoorzieningen voldoet aan de criteria zoals omschreven in artikel 72 van de Wet op het voortgezet onderwijs en de in de referte genoemde Beleidsregels ‘Regeling Scholenplanning voortgezet onderwijs’, ‘Regeling intra- en intersectorale programma’s voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs (vmbo)’ en ‘Beleidsregel bekostiging als nevenvestiging of als tijdelijke nevenvestiging van dislocaties voortgezet onderwijs’.

Referte

Artikel 72 van de Wet op het voortgezet onderwijs (zoals gewijzigd bij Staatsblad 2008, nummers 296 en 297);

Regeling voorzieningenplanning voortgezet onderwijs, kenmerk VO/BenB-2008/26204 van 11 juli 2008, gepubliceerd in de Staatscourant van 23 juli 2008, nummer 140;

Regeling intra- en intersectorale programma’s voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs, kenmerk VO/OK-2008/33116 van 11 juli 2008, gepubliceerd in de Staatscourant van 23 juli 2008, nummer 140.

Inlichtingen

Heeft u vragen? Op www.ocwduo.nl vindt u instellingsinformatie en voorlichting over regelgeving en actuele ontwikkelingen in het onderwijs. U kunt natuurlijk ook telefonisch contact opnemen met het Informatiecentrum voortgezet onderwijs of mailen naar ico@ocwduo.nl. Het informatiecentrum is op werkdagen van 08.30 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 17.00 uur te bereiken via telefoonnummer 079-323 24 44.

Hoogachtend,

namens de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

J.M. van Bijsterveldt-Vliegenthart,

Fred Visser,

clustermanager OND/ODS.

RPO-10/011 Noordoost-Fryslân:

BMC Advies Management

t.a.v. de heer G.F. Mulder

Postbus 490

3800 AL Amersfoort

Geachte heer Mulder,

Als contactpersoon verzoekt u mij, namens alle betrokken partijen, om goedkeuring in het kader van het Regionaal plan onderwijsvoorzieningen (RPO) Noordoost-Fryslân RPO-10/011 met een looptijd van 1 augustus 2010 tot en met 31 juli 2015.

Besluit

Met toepassing van artikel 72 van de Wet op het voortgezet onderwijs (WVO) en de ‘Regeling voorzieningenplanning voortgezet onderwijs’ keur ik de aanvraag voor het Regionaal plan onderwijsvoorzieningen Noordoost-Fryslân, voor zover deze aanvraag betrekking heeft op de ‘planningsaspecten’, goed. Deze goedkeuring vervalt indien u de goedgekeurde situaties niet uiterlijk op 1 augustus 2014 effectueert.

Mijn goedkeuring heeft betrekking op het Regionaal plan onderwijsvoorzieningen Noordoost-Fryslân zoals is ingediend met uw brief van 13 oktober 2009 met kenmerk ON-1310-31695.

Ik verleen u per 1 augustus 2010 goedkeuring voor:

Dockingacollege te Dokkum (Brinnummer 00ZX):

  • de vorming van een nieuwe nevenvestiging aan de Woudweg 146 te Dokkum (nieuw vestigingsnummer ??) waar alleen onderwijs wordt aangeboden in de onderbouw (leerjaren 1 en 2);

  • de vorming van een nieuwe nevenvestiging aan de Birderstraatweg 125 A te Dokkum (nieuw vestigingsnummer ??) waar alleen onderwijs wordt aangeboden in de onderbouw (leerjaren 1 en 2).

In tabel 5.1 ‘Gewenste Onderwijsvoorzieningen’ op bladzijde 51 van het Regionaal plan onderwijsvoorzieningen staat vermeld dat de nieuwe nevenvestigingen ontstaan door omzetting van dislocaties. Deze dislocaties zijn echter niet bij DUO bekend. Ik heb de nevenvestigingen aangemerkt als nieuwe nevenvestigingen waaraan een nieuw vestigingsnummer wordt toegekend.

Lauwers College te Buitenpost e.o. (Brinnummer 00ZV):

  • het aanbieden van de vbo afdeling administratie (AD) op de nevenvestiging aan de Johannes Bogermanstraat 25 te Kollum (vestigingsnummer 02);

  • het beëindigen van de dislocatie aan de Eskesstraat 50 te Kollum (vestigingsnummer 04);

  • het aanbieden van de vbo afdelingen bouwtechniek (BT) , administratie (AD) en voertuigentechniek (VT) op de nevenvestiging aan de Langelaan 4 te Surhuisterveen (vestigingsnummer 06).

Openbare Scholengemeenschap Singelland te Drachten e.o. (Brinnummer 04YE):

  • het aanbieden van de vbo afdeling administratie (AD) op de nevenvestiging aan de Langelaan 18 te Surhuisterveen (vestigingsnummer 02).

Openbare Scholengemeenschap Piter Jelles te Leeuwarden e.o. (Brinnummer 20DL):

  • het aanbieden van onderwijs in het vierde en vijfde leerjaar havo op de nevenvestiging aan de Gerrit Bleekerstraat 3 te Kollum (vestigingsnummer 01);

  • het aanbieden van onderwijs in het vierde, vijfde en zesde leerjaar vwo op de nevenvestiging aan de Gerrit Bleekerstraat 3 te Kollum (vestigingsnummer 01).

Voorts heb ik kennis genomen van de schriftelijke melding van verhuizing over een hemelsbreed gemeten afstand van minder dan 3 kilometer, respectievelijk opheffing van:

Dockingacollege te Dokkum (Brinnummer 00ZX):

  • het verplaatsen van de hoofdvestiging aan de Woudweg 140 te Dokkum (vestigingsnummer 00) naar de Parklaan 5 te Dokkum; het afsluitend onderwijs op de (nieuwe) hoofdvestiging betreft de licenties voor havo en vwo;

  • het beëindigen van de dislocatie aan de Parklaan 5 te Dokkum (vestigingsnummer 01).

Lauwers College te Buitenpost e.o. (Brinnummer 00ZV), te weten:

  • het beëindigen van de dislocatie aan de Eskesstraat 50 te Kollum (vestigingsnummer 04).

Ik ga ervan uit dat u, als contactpersoon, alle betrokken partijen van mijn beslissing op de hoogte brengt. Bijgaand zend ik u de overzichten van de goedgekeurde situatie.

Motivering

Het Regionaal plan onderwijsvoorzieningen Noordoost Fryslân voldoet aan artikel 72 van de Wet op het voortgezet onderwijs en de criteria zoals omschreven in de in de referte genoemde Beleidsregel ‘Regeling Scholenplanning voortgezet onderwijs’.

Referte
Inlichtingen

Heeft u vragen? Op www.ocwduo.nl vindt u instellingsinformatie en voorlichting over regelgeving en actuele ontwikkelingen in het onderwijs. U kunt natuurlijk ook telefonisch contact opnemen met het Informatiecentrum voortgezet onderwijs of mailen naar ico@ocwduo.nl. Het informatiecentrum is op werkdagen van 08.30 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 17.00 uur te bereiken via telefoonnummer 079-323 24 44.

Hoogachtend,

namens de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

J.M. van Bijsterveldt-Vliegenthart,

Fred Visser,

clustermanager OND/ODS.

Terinzagelegging

De aanvragen, de ontwerpbesluiten en voor zover van toepassing andere daarop betrekking hebbende stukken liggen vanaf één dag na publicatie in de Staatscourant tot en met zes weken gerekend vanaf één dag na publicatie in de Staatscourant tijdens kantooruren ter inzage in de bibliotheek van:

DUO-Zoetermeer

Europaweg 2

Kamer 1.48.A

2711 AH Zoetermeer.

Zienswijzen

Belanghebbenden kunnen binnen de bovengenoemde termijn hun zienswijzen hieromtrent mondeling of schriftelijk kenbaar maken bij:

Dienst Uitvoering Onderwijs

t.a.v. de afdeling OND/ODS

Postbus 606

2700 ML Zoetermeer

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:

de afdeling OND/ODS, telefoon 079-3234565 of 3234004

De Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

J.M. van Bijsterveldt-Vliegenthart,

namens deze:

De directeur Producten en Diensten van de Dienst Uitvoering Onderwijs,

S.J. van Spijker.

Naar boven