Regeling van de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit van 26 augustus 2009, nr. 40686, houdende wijziging van de Regeling LNV-subsidies en het Openstellingsbesluit LNV-subsidies 2009

De Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit,

Gelet op de artikelen 2 en 4 van de Kaderwet LNV-subsidies en artikel 1:3 van de Regeling LNV-subsidies;

Besluit:

ARTIKEL I

In bijlage 3a, tabel 1 van de Regeling LNV-subsidies wordt ‘Na 2 jaar’ in de cel rechts van de cel met de aanduiding ‘Coniferen doorteelt van leverbaar’ en links van de cel met de aanduiding ‘‡146.015,00’, vervangen door: Na 1 jaar.

ARTIKEL II

In het Openstellingsbesluit LNV-subsidies 2009 vervalt § 2. Demonstratieprojecten van Hoofdstuk 2, Titel 3.

ARTIKEL III

Deze regeling treedt in werking met ingang van de tweede dag na dagtekening van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit,

G. Verburg.

TOELICHTING

§ 1. Wijziging Regeling LNV-subsidies

Met de wijziging van de Regeling LNV-subsidies van 17 november 2008 (Stcrt. 2008, 231) is de tegemoetkomingsfaciliteit voor sneeuwdrukschade in de boomkwekerijsector in 2005 ingevoegd. Daarbij is abusievelijk in Bijlage 3a, tabel 1, van de Regeling LNV-subsidies een schrijffout geslopen bij de teeltduur ‘Coniferen doorteelt van leverbaar’. Met deze wijziging is deze fout hersteld.

§ 2. Wijziging openstellingsbesluit LNV-subsidies 2009

In de artikelen 19 tot en met 24 van het Openstellingsbesluit LNV-subsidies 2009 werd de openstelling van de mogelijkheid tot het doen van een aanvraag tot subsidieverlening voor demonstratieprojecten, zoals bedoeld in artikel 2:14, eerste lid, van de Regeling LNV-subsidies, geregeld. De aanvragen konden worden ingediend in de periode van 2 november tot en met 15 december 2009. Met deze wijziging is de openstelling voortijdig ingetrokken. Recente evaluatie van de regeling voor subsidieverlening voor demonstratieprojecten heeft hiertoe aanleiding gegeven. Gebleken is dat het geringe gebruik van de regeling in de afgelopen jaren niet in verhouding staat tot de uitvoeringskosten van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Om te voorkomen dat aanvragen voor subsidieverlening toch worden voorbereid, is het noodzakelijk dat deze wijziging zo spoedig mogelijk in werking treedt. Met de inwerkingtreding van deze wijziging van de Regeling LNV-subsidies wordt derhalve afgeweken van de LNV-uitgangspunten van vaste verandermomenten van regelgeving (Kamerstukken II 2007–2008, 29 515 en 31 201, nr. 243).

Naar boven