Wijzigingsbesluit Reglement Provinciale Adviescommissie Film 2016–2019

Gedeputeerde Staten van Limburg

 

maken ter voldoening aan het bepaalde in de Provinciewet en het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht bekend dat zij in hun vergadering van 25 april 2017 hebben vastgesteld:

Wijzigingsbesluit Reglement Provinciale Adviescommissie Film 2016–2019

Artikel I Wijziging Reglement Provinciale Adviescommissie Film 2016–2019

 

Het Reglement Provinciale Adviescommissie Film 2016–2019 wordt als volgt gewijzigd:

 

  • A.

    In artikel 3, eerste lid wordt de zinsnede: ‘De PAF bestaat uit minimaal 2 ten hoogste 6 leden….’ gewijzigd in: ‘De PAF bestaat uit minimaal 2 en ten hoogste 6 leden…’.

     

  • B.

    In artikel 3, derde lid wordt de zinsnede: ‘…(PB 2015, nr. 7411)…’ gewijzigd in ‘…(PB 2015, nr. 7411 en PB 2017, nr. 954)….’.

     

  • C.

    In artikel 4, eerste lid wordt de zinsnede: ‘…(PB 2015, nr. 7411), zoals gesteld in artikel 9 van voornoemde subsidieregels.’ gewijzigd in: ‘…(PB 2015, nr. 7411 en PB 2017, nr. 954), zoals gesteld in artikel 9 van voornoemde subsidieregels en zoals gesteld bij de ‘Beoordeling door middel van tendersystematiek’ in de bijlage waarbinnen de aanvraag is ingediend.’

     

    De zinsnede: ‘…en de bepalingen van de Algemene Subsidieverordening 2012 Provincie Limburg.’ wordt gewijzigd in: ‘…en de bepalingen van de van toepassing zijnde Algemene Subsidieverordening.’.

     

  • D.

    Artikel 5 Adviezen

    • 1.

      In de beoordeling van de subsidieaanvragen zal de PAF haar deskundige oordeel geven over de artistieke kwaliteit en de inhoudelijke en financiële haalbaarheid van de aanvragen zoals gesteld in artikel 9 van de Nadere subsidieregels film. De formele toets van de subsidieaanvraag vindt plaats binnen de Provinciale organisatie.

    • 2.

      De PAF zal de aanvragen gemotiveerd rangschikken op basis van haar deskundig oordeel ten aanzien van de artistieke kwaliteit en de inhoudelijke en financiële haalbaarheid.

    • 3.

      De beoordelingscriteria zoals benoemd in bijlage 1 en 2, van de Nadere subsidieregels Film worden specifiek benoemd in de adviezen.

  • Wordt vervangen door:

     

    Artikel 5 Adviezen

    • 1.

      De formele toets van de subsidieaanvraag vindt plaats binnen de Provinciale organisatie.

    • 2.

      Om te beoordelen of de aanvraag voldoende raakvlak heeft met Limburg en daardoor in aanmerking komt voor doorgeleiding naar de PAF, worden op basis van de ingediende subsidieaanvraag door de Provinciale organisatie punten per specifiek criterium toegekend, die vervolgens bij elkaar worden opgeteld tot een totaal score. De vijf hoogst scorende onder bijlage 1 en de tien hoogst scorende aanvragen onder bijlage 2 van de Nadere subsidieregels Film worden voorgelegd aan de PAF.

    • 3.

      In de beoordeling van de subsidieaanvragen zal de PAF op basis van haar deskundigheid ten aanzien van de artistieke kwaliteit en de inhoudelijke en financiële haalbaarheid adviseren over de aanvragen zoals gesteld in artikel 9 van de Nadere subsidieregels Film en zoals gesteld bij de ‘Beoordeling door middel van tendersystematiek’ in de bijlage waarbinnen de aanvraag is ingediend.

    • 4.

      Indien het subsidieplafond niet toereikend is om alle aanvragen die op basis van het advies van de PAF in aanmerking komen voor subsidie te honoreren, dient de PAF de volgorde van honorering van de aanvragen aan te geven. De PAF zal op basis van haar beoordeling van de aanvragen aan Gedeputeerde Staten een advies uitbrengen over het al dan niet honoreren van de aanvraag. Gedeputeerde Staten nemen echter het uiteindelijke besluit over het al dan niet honoreren van de aanvraag.

    • 5.

      De artistieke kwaliteit en de inhoudelijke en financiële haalbaarheid worden specifiek benoemd in de adviezen.

  • E.

    In artikel 6, eerste lid wordt de zinsnede: ‘…in de Algemene Subsidieverordening 2012 Provincie Limburg…’ gewijzigd in: ‘… in de van toepassing zijnde Algemene Subsidieverordening…’.

     

  • F.

    In artikel 7 wordt de ‘Verordening regelende de geldelijke en andere rechtspositionele voorzieningen ten behoeve van gedeputeerden, staten- en commissieleden Provincie Limburg 2012’ gewijzigd in ‘Verordening rechtspositie gedeputeerden, staten- en commissieleden 2012 Provincie Limburg (2e wijziging)’.

Artikel II Inwerkingtreding

Dit besluit treedt in werking op de dag na de dag van publicatie in het Provinciaal Blad.

 

Aldus besloten in de vergadering van Gedeputeerde Staten, gehouden op 25 april 2017

Gedeputeerde Staten voornoemd

de voorzitter,

dhr. drs. Th.J.F.M. Bovens

secretaris

dhr. drs. G.H.E. Derks MPA

Naar boven