29 628 Politie

Nr. 1047 BRIEF VAN DE MINISTER VAN JUSTITIE EN VEILIGHEID

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 29 oktober 2021

Bits of Freedom heeft bij de politie een verzoek ingediend als bedoeld in artikel 3, eerste lid, van de Wet openbaarheid van bestuur (Wob). Het verzoek heeft betrekking op het onderzoeksrapport van de Auditdienst Rijk (ADR) van een audit uitgevoerd naar het tapsysteem van de politie op basis van de Normstelling Interceptieketen 2017.

In het halfjaarbericht politie van 29 mei 2020 heb ik uw Kamer geïnformeerd over de belangrijkste bevindingen, aanbevelingen en vervolgacties uit het onderzoeksrapport.1 Het rapport bevat vertrouwelijke informatie over de werking van het tapsysteem en de informatiebeveiliging van de politie. Om die reden is het rapport niet gepubliceerd.

Onlangs heeft de politie een beslissing genomen op het Wob-verzoek. Het document wordt hierbij (gedeeltelijk) openbaar gemaakt. Ik vind het daarom gepast om het rapport alsnog aan uw Kamer aan te bieden, bijgaand treft u het onderzoeksrapport2. De beslissing op het Wob-verzoek en de documenten die hierbij (gedeeltelijk) openbaar worden gemaakt zijn tevens te vinden op www.politie.nl.

De Minister van Justitie en Veiligheid, F.B.J. Grapperhaus


X Noot
1

Kamerstuk 29 628, nr. 948.

X Noot
2

Raadpleegbaar via www.tweedekamer.nl

Naar boven