19 637 Vreemdelingenbeleid

Nr. 2330 BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS VAN VEILIGHEID EN JUSTITIE

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 29 mei 2017

Op 23 mei 2017 heeft de Adviescommissie voor Vreemdelingenzaken (ACVZ) op mijn verzoek het advies uitgebracht «Pieken en dalen. Naar een duurzaam systeem voor opvang van asielzoekers en huisvesting en integratie van vergunninghouders».

Op 22 augustus 2016 heb ik de ACVZ gevraagd mij te adviseren over de eisen waaraan een efficiënt, toekomstbestendig Nederlands opvangsysteem moet voldoen. In aanvulling daarop heb ik de ACVZ op 12 december 2016 gevraagd om de bestuurlijke samenwerking rond de opvang van asielzoekers en de huisvesting van vergunninghouders te evalueren. Het verzoek tot het uitvoeren van een evaluatie is mede namens de provinciale en gemeentelijke vertegenwoordigers aan de landelijke regietafel gedaan.

In deze brief bied ik u het advies en de evaluatie ter informatie aan1. De aanbevelingen zullen worden betrokken bij de verkenning die het Ministerie van Veiligheid en Justitie, zoals reeds met u gedeeld (Kamerstuk 19 637, nr. 2261), thans uitvoert naar de flexibilisering van de asielopvang en -keten.

De Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie, K.H.D.M. Dijkhoff


X Noot
1

Raadpleegbaar via www.tweedekamer.nl

Naar boven