19 637 Vreemdelingenbeleid

Nr. 2274 BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS VAN VEILIGHEID EN JUSTITIE

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 19 januari 2017

Met deze brief informeer ik u over het resultaat van het onderzoek naar de registratie van het totale aantal afwijzingen op grond van de Regeling langdurig verblijvende kinderen (DRLVK). Hiermee doe ik de toezegging gestand die ik heb gedaan in mijn brief van 29 november 2016 over de DRLVK1.

De IND heeft een steekproef uitgevoerd waarbij de registratie van een representatief deel van de behandelde zaken is gecontroleerd. De steekproef betrof 422 zaken waarin een afwijzing is geregistreerd op grond van de DRLVK. Dit betreft 25% van het totale aantal afwijzingen (1687) op grond van de DRLVK.

Resultaat steekproef

Uit de resultaten van de steekproef blijkt dat er geen onjuistheden zijn geconstateerd in de zaken waarin een afwijzing op grond van de DRLVK is geregistreerd. Om dit resultaat te verifiëren is 25% van de gecontroleerde 422 zaken nogmaals onderzocht. Ook in deze controle zijn geen onjuistheden in de registratie geconstateerd.

Het bovenstaande resultaat betekent dat met redelijke zekerheid kan worden gesteld dat percentage fouten in het totale aantal afwijzingen 4% of minder is. De resultaten van de steekproef geven geen aanleiding tot een uitgebreider onderzoek. Over het aantal inwilligingen op grond van de DRLVK heb ik uw Kamer reeds geïnformeerd in mijn brief van 29 november 2016.

De Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie, K.H.D.M. Dijkhoff


X Noot
1

Kamerstuk 19 637, nr. 2263

Naar boven