Regeling van werkzaamheden

De voorzitter:

Het woord is aan de heer De Roon.

De heer De Roon (PVV):

Voorzitter. Ik wil graag in verband met een bericht dat vanochtend in De Telegraaf stond een spoeddebat aanvragen met de minister van Justitie over de golf van overvalcriminaliteit bij winkels. Er zijn de afgelopen weken al veel van dat soort berichten geweest.

De heer Teeven (VVD):

Ik heb alle begrip voor het probleem dat de heer De Roon aan de orde stelt. Dat zien wij ook, maar wij krijgen hierover liever een brief van het kabinet met voorgenomen maatregelen om daarover vervolgens een algemeen overleg te voeren.

De voorzitter:

Dan heeft de heer De Roon niet de steun van 30 leden. Het stenogram van dit gedeelte van de vergadering zal worden doorgeleid naar het kabinet.

Het woord is aan de heer Brinkman.

De heer Brinkman (PVV):

Voorzitter. Ook ik wil een spoeddebat aanvragen. Er is voor de zoveelste keer dit jaar – de negentiende keer – een buschauffeur slachtoffer geworden van geweld. De PVV is het een beetje zat. Ik vind dat het kabinet actie moet nemen.

De heer Teeven (VVD):

De VVD-fractie vindt dit ook een groot probleem. Wij zouden graag zien dat het kabinet in een brief uiteenzet wat het hieraan gaat doen. Over die brief willen wij met de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties spreken in een algemeen overleg.

De voorzitter:

Het stenogram van dit gedeelte van de vergadering zal worden doorgeleid naar het kabinet.

Het woord is aan de heer Schinkelshoek.

De heer Schinkelshoek (CDA):

Voorzitter. De vaste commissie voor Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft vanmorgen overleg gevoerd met de minister over het programma Vernieuwing Rijksdienst. Mijn fractie heeft er behoefte aan, dat overleg plenair af te ronden.

De voorzitter:

Dit punt zal worden toegevoegd aan de agenda van na het voorjaarsreces.

Het woord is aan mevrouw Langkamp.

Mevrouw Langkamp (SP):

Voorzitter. Namens mijn collega Roemer verzoek ik u, het verslag van het algemeen overleg over de HSL-Zuid op de agenda te plaatsen.

De voorzitter:

Ook dit punt zal worden toegevoegd aan de agenda van na het voorjaarsreces.

Ik stel voor, aanstaande donderdag te stemmen over de moties ingediend bij het notaoverleg MobiliteitsAanpak van maandag 16 februari jongstleden, de aangehouden motie-Ouwehand (31700-XI, nr. 57) en het voorstel in de brief van het Presidium over het instellen van een Commissie democratisch deficit (31863, nr. 1).

Voorts stel ik voor, toestemming te verlenen tot het houden van een wetgevings- c.q. notaoverleg met stenografisch verslag op maandag 6 april 2009 van 14.00 uur tot 18.00 uur van de vaste commissie voor Economische Zaken over de PKB Randstad 380 kV-verbinding (31574, nr. 1).

Overeenkomstig de voorstellen van de voorzitter wordt besloten.

Voorzitter: Van der Veen

Naar boven