Regeling van werkzaamheden

De voorzitter:

Op verzoek van de PvdA-fractie benoem ik:

  • - in de Contactgroep Groot-Brittannië het lid Dijsselbloem en het lid Depla tot lid in de bestaande vacatures;

  • - in de Contactgroep België het lid Roefs en het lid Kalma tot lid in de bestaande vacatures;

  • - in de Contactgroep Duitsland het lid Wolbert tot lid in de bestaande vacature.

  • Het woord is aan de heer Ormel.

De heer Ormel (CDA):

Voorzitter. Ik heb op 10 januari namens de CDA-fractie vragen gesteld aan de ministers van Buitenlandse Zaken en Defensie over illegale wapenleveranties van Iran en Syrië aan Hezbollah. Dat heeft rechtstreeks te maken met de positie van Unifil. Daar refereerde ik ook aan in mijn vragen. Op 9 februari kregen wij een brief van beide ministers. Daarin wordt uitgebreid ingegaan op de situatie in Libanon en de situatie rond Unifil, maar er wordt op geen enkele wijze gerefereerd aan mijn vragen, terwijl de termijn toen al voorbij was.

Om te voorkomen dat de nieuwe ministers van Buitenlandse Zaken en Defensie straks denken dat het usance is om zoiets te laten lopen, verzoek ik u, voorzitter, uit te spreken dat deze vragen binnen een week na aantreden van de nieuwe ministers van Buitenlandse Zaken en Defensie moeten zijn beantwoord.

De voorzitter:

Ik stel voor, het stenogram van dit gedeelte van de vergadering door te geleiden naar het kabinet, in het bijzonder naar de minister van Buitenlandse Zaken en de minister van Defensie.

Daartoe wordt besloten.

Naar boven