Regeling van werkzaamheden

De voorzitter:

Op verzoek van de LPF-fractie benoem ik in de vaste commissie voor Europese Zaken het lid Nawijn tot lid in plaats van het lid Eerdmans en het lid Eerdmans tot plv. lid in de bestaande vacature.

Het woord is aan de heer Boelhouwer.

De heer Boelhouwer (PvdA):

Voorzitter. Wij hebben gisteren overleg gevoerd met een aantal commissies en bewindslieden over de problemen die zijn ontstaan door de droogte en de invoer van zilt water in het westen van Nederland. Ik verzoek u het verslag van die vergadering op de plenaire agenda te zetten.

De heer Van Lith (CDA):

Voorzitter. Wij gaan akkoord met het plaatsen van het VAO op de plenaire agenda, maar wij zouden graag zien dat de minister van Landbouw daar ook bij wordt betrokken, vanwege de gevolgen van de invoer van zilt water.

De heer Boelhouwer (PvdA):

Ik ben het daarmee eens. Ik zou dat ook graag zien. Een van de aspecten die gisteren ook aan de orde kwam, had betrekking op het uitrijverbod van mest. Daar zit een bepaalde kritische datum achter. De agrariërs wachten op duidelijkheid in dat opzicht. Ik zou daarom graag zien dat het VAO vanavond na de dinerpauze wordt gehouden.

De voorzitter:

Ik stel voor, het VAO aan de agenda van deze week toe te voegen.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Ik verwacht dat het debat in de loop van morgen zal plaatsvinden, maar ik doe daar nog een nader voorstel over, want het hangt ook van de huidige agenda af.

Het woord is aan de heer Atsma.

De heer Atsma (CDA):

Namens de vaste commissie voor LNV verzoek ik u de voorziene plenaire behandeling van de wijziging van de Natuurbeschermingswet volgende week enkele weken uit te stellen vanwege het feit dat de commissie de minister om nadere informatie heeft gevraagd over een aantal aspecten, de Natuurbeschermingswet betreffende.

De voorzitter:

Ik stel voor, wetsvoorstel 28171 van de agenda af te voeren.

Daartoe wordt besloten.

De vergadering wordt enkele ogenblikken geschorst.

Naar boven