81ste vergadering

Woensdag 12 juni 2002

13.00 uur

Voorzitter: Weisglas

Tegenwoordig zijn 110 leden, te weten:

Aasted-Madsen-van Stiphout, Adelmund, Albayrak, Alblas, Arib, Van As, Atsma, Azough, Bakker, Balkenende, Van Beek, Bijlhout, Van Blerck-Woerdman, Van Bochove, Van Bommel, Bonke, Van den Brink, Buijs, Van de Camp, Cornielje, Çörüz, Crone, Dekker, Dijksma, Dittrich, Duivesteijn, Duyvendak, Eberhart, Eerdmans, Eurlings, Ferrier, Van Geel, Van Geen, Van Gent, Gerkens, Giskes, Th.C. de Graaf, T. de Graaf, Groenink, Van Haersma Buma, Van der Ham, Hamer, Herben, Hessels, Van der Hoeven, Hofstra, Hoogendijk, Ten Hoopen, Huizinga-Heringa, Janssen van Raay, Jense, Joldersma, De Jong, Jukema, Kamp, Kant, Karimi, Van der Knaap, Koenders, Koopmans, Kortenhorst, Lambrechts, Van Lith, Mastwijk, Mosterd, De Nerée tot Babberich, Nicolaï, Van Nieuwenhoven, Van Oerle-van der Horst, Ormel, Palm, De Pater-van der Meer, Rambocus, Rietkerk, Ross-van Dorp, Rouvoet, Van Ruiten, De Ruiter, Schonewille, Schreijer-Pierik, Smulders, Van der Staaij, Sterk, Stuger, Teeven, Terpstra, Timmermans, Tonkens, Te Veldhuis, Veling, Van Velzen, Vendrik, Verburg, Vergeer-Mudde, Verhagen, Van der Vlies, Vos, Voûte-Droste, B.M. de Vries, J.M. de Vries (VVD), Van Vroonhoven-de Kok, Weisglas, Wiersma, Wijn, Wijnschenk, Van Winsen, De Wit, Wolfsen, Zeroual en Zvonar,

en mevrouw Borst-Eilers, vice-minister-president, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

De voorzitter:

Ik deel aan de Kamer mede dat zijn ingekomen berichten van verhindering van de leden:

Van As en Teeven, wegens bezigheden elders;

Rijpstra, wegens verblijf in het buitenland;

Van Ardenne-van der Hoeven, wegens verblijf in het buitenland, ook morgen.

Deze berichten worden voor kennisgeving aangenomen.

De voorzitter:

De ingekomen stukken staan op een lijst die op de tafel van de griffier ter inzage ligt. Op die lijst heb ik voorstellen gedaan over de wijze van behandeling. Als aan het einde van de vergadering daartegen geen bezwaren zijn ingekomen, neem ik aan dat de Kamer zich met de voorstellen heeft verenigd.

Geachte medeleden.

Zondag bereikte ons het bericht van het overlijden van de heer Hans Janmaat op de leeftijd van 67 jaar. De heer Janmaat was geboren in Nes aan de Amstel, volgde lager en middelbaar onderwijs in Gouda en studeerde eerst aan de Technische Hogeschool in Delft en vervolgens politicologie aan de Gemeentelijke Universiteit van Amsterdam, waar hij op 24 juni 1972 de titel van doctorandus verwierf. Hij was vervolgens werkzaam als leraar maatschappijleer aan een school voor bijzonder onderwijs.

De heer Janmaat was van 16 september 1982 tot en met 15 oktober 1984 voorzitter van de fractie van de Centrumpartij in deze Kamer. Hij zette zijn lidmaatschap tot 3 juni 1986 voort in de vorm van de eenmansfractie van de groep-Janmaat. Op 8 september 1989 werd de heer Janmaat opnieuw lid van de Kamer, nu als fractievoorzitter van de Centrumdemocraten, welke functie hij behield tot 19 mei 1998.

Wij wensen zijn nabestaanden de kracht toe om met de herinnering aan de overledene verder te gaan.

De aanwezigen nemen enkele ogenblikken stilte in acht.

De vergadering wordt van 13.05 uur tot 13.10 uur geschorst.

Naar boven