Regeling van werkzaamheden

De voorzitter:

Ik stel voor, bij de behandeling van de Raming tevens aan de orde te stellen:

  • - het Voorstel tot wijziging van de Regeling financiële ondersteuning fracties (23686, nr. 19);

  • - het Jaarverslag van de Bouwbegeleidingscommissie (11107, nr. 99).

Ik stel voor, toe te voegen aan de agenda van de volgende week:

  • - enkele wijzigingen van het Reglement van Orde (27741);

  • - het wetsvoorstel Wijziging van de Abw in verband met het vrijlaten van de individuele uitkeringen in het kader van de tegoeden Tweede Wereldoorlog, alsmede wijziging van de Abw, de IOAW, de IOAZ en de WIK in verband met een aantal andere technische aanpassingen (27770);

  • - het wetsvoorstel Vaststelling van titel 7.3 (Schenking) van het nieuwe Burgerlijk Wetboek (17213);

  • - het wetsvoorstel Goedkeuring van het op 29 september 2000 te Brussel tot stand gekomen Besluit betreffende het stelsel van eigen middelen van de Europese Gemeenschappen (Trb. 2000, 115) (27568);

  • - het wetsvoorstel Vaststelling van het Nederlands Muntstelsel in verband met de invoering van de chartale euro (Muntwet 2002) (27629).

Ik stel voor, dinsdag aanstaande te stemmen over de moties ingediend tijdens het notaoverleg Sancties in perspectief, te weten:

  • - de motie-Dittrich c.s. over de regie in de strafrechtketen (27419, nr. 2);

  • - de motie-Duijkers over een beleidsevaluatie reclasseringswerkzaamheden (27419, nr. 3).

Overeenkomstig de voorstellen van de voorzitter wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan de heer Geluk.

De heer Geluk (VVD):

Voorzitter. Vorige week woensdag heb ik bij de regeling van werkzaamheden gevraagd om een brief van de regering over gewasbeschermingsmiddelen met de stof chloorthalonil. Die brief zou de Kamer binnen een week bereiken, maar hij is er nog steeds niet. Kan er een rappel uitgaan met het verzoek, deze brief voor dinsdag aanstaande 12.00 uur de Kamer te doen toekomen? Dit verzoek wordt mede namens de fracties van de SGP en het CDA gedaan.

De voorzitter:

Ik stel voor, het stenogram van dit gedeelte van de vergadering door te geleiden naar het kabinet.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan de heer Atsma.

De heer Atsma (CDA):

Voorzitter. Op 31 mei heeft de Kamer de staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat verzocht om volledig te worden geïnformeerd aangaande de discussie over de verdeling van de etherfrequenties. Wij zijn met anderhalf A4'tje zeer summier geïnformeerd. Wij hebben geen documenten gekregen. Het bleek naderhand dat er wel documenten waren, onder andere een tweede brief van de heer Bouw namens de naar hem genoemde commissie. Kunt u er bij de staatssecretaris op aandringen dat de Kamer nog dit weekend wordt geïnformeerd over alle alternatieven? In de krant lezen wij dat er kennelijk een nieuw compromis in de maak is, een soort hutspot. Kunt u de staatssecretaris verzoeken, de Kamer per ommegaande te informeren over de mogelijkheden dan wel onmogelijkheden, zodat wij er op korte termijn over kunnen praten?

De voorzitter:

Ik stel voor, het stenogram van dit gedeelte van de vergadering door te geleiden naar het kabinet.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan de heer Rietkerk.

De heer Rietkerk (CDA):

Voorzitter. Vandaag heeft de Tweede Kamer de Landelijke rapportage politiemonitor bevolking meting 2001 ontvangen. Gelukkig zijn er positieve ontwikkelingen. Echter, de relatie tussen politie en burger is verder onder druk komen te staan. De burger is minder tevreden over de politie. Hij klaagt over de beschikbaarheid, de zichtbaarheid, het functioneren en het optreden van de politie. Ik wil dan ook graag dat de minister van Binnenlandse Zaken bij brief een inhoudelijke reactie geeft op de landelijke trends van 1993 tot 2001, het vijfde en zesde hoofdstuk van genoemde rapportage. Deze brief ontvang ik graag voor dinsdag 26 juni a.s. in verband met het algemeen overleg over politieaangelegenheden.

De voorzitter:

Ik stel voor, het stenogram van dit gedeelte van de vergadering door te geleiden naar het kabinet.

Daartoe wordt besloten.

Naar boven