Regeling van werkzaamheden

De voorzitter:

Ik stel voor, dinsdag 22 mei te stemmen over:

  • - het wetsvoorstel Wijziging van het Wetboek van Strafvordering en enige andere wetten omtrent de toepassing van maatregelen in het belang van het onderzoek en enige andere onderwerpen (26983).

Ik stel voor, toe te voegen aan de agenda voor 22 en 23 mei 2001:

  • - het wetsvoorstel Invoering Boek 4 en Titel 3 van Boek 7 van het nieuwe Burgerlijk Wetboek, derde gedeelte (Overgangsrecht) (26822) ;

  • - het wetsvoorstel Wijziging van de Statistiekwet 1950 in verband met wijzigingen in de Europese regels inzake het Intrastatstelsel (27614).

Ik stel voor, op maandag 28 mei plenair te vergaderen van 14.00 uur tot uiterlijk 23.00 uur.

Ik stel voor, dan aan de orde te stellen:

  • - het wetsvoorstel Goedkeuring van het op 2 maart 2000 te Oranjestad, Aruba, totstandgekomen Verdrag inzake samenwerking tussen het Koninkrijk der Nederlanden en de regering van de Verenigde Staten van Amerika betreffende toegang tot en gebruik van faciliteiten in de Nederlandse Antillen en Aruba voor drugsbestrijding vanuit de lucht (Trb. 2000, 34) (27229, R1660).

Dit ongebruikelijke voorstel voor een plenaire vergadering op maandag hangt samen met de mogelijke aanwezigheid van de Antilliaanse en Arubaanse statenleden.

Ik stel tevens voor, toe te voegen aan de agenda van die week:

  • - het wetsvoorstel Tijdelijke fiscale stimulering van de aankoop van schone personenauto's en bestelauto's (27660) ;

  • - het wetsvoorstel wijziging van de Wet privatisering ABP in verband met wijziging van de indexeringsfrequentie (27674).

Ik deel nog mee dat de stemmingen en het vragenuur op dinsdag 29 mei zullen plaatsvinden.

Ik stel voor, toe te voegen aan de agenda voor 6 en 7 juni 2001:

  • - het wetsvoorstel Wijziging van de Provinciewet in verband met vermindering van het aantal leden van provinciale staten en gedeputeerde staten (27214);

  • - het wetsvoorstel Samenvoeging van de gemeenten Dodewaard, Echteld en Kesteren (27589).

Ik stel voor, aan de orde te stellen in de vergaderingen van 12, 13 en 14 juni 2001:

  • - een hoofdlijnendebat over het wetsvoorstel Herziening van het stelsel van overheidsbemoeienis met het aanbod van zorginstellingen (Wet exploitatie zorginstellingen) (27659), met maximumspreektijden voor PvdA, VVD en CDA 10 van minuten, D66 en GroenLinks 7 minuten en de overige fracties 5 minuten.

Ik stel voor, aan de orde te stellen in de vergaderingen van 19, 20 en 21 juni 2001:

  • - het debat over de Europese Raad, met maximumspreektijden voor PvdA, VVD en CDA van 10 minuten, D66 en GroenLinks 7 minuten en de overige fracties 5 minuten;

de gezamenlijke behandeling van:

  • - het wetsvoorstel Regels tot vaststelling van een structuur voor de uitvoering van taken met betrekking tot de arbeidsvoorziening en socialeverzekeringswetten (Wet structuur uitvoeringsorganisatie werk en inkomen) (27588);

  • - het wetsvoorstel Invoering van de Wet structuur uitvoeringsorganisatie werk en inkomen (Invoeringswet Wet structuur uitvoeringsorganisatie werk en inkomen) (27665);

  • - het wetsvoorstel Verbetering van de procesgang in het eerste ziektejaar en nieuwe regels voor de ziekmelding, de reïntegratie en de wachttijd van werknemers alsmede met betrekking tot de loondoorbetalingsverplichting van de werkgever (Wet verbetering poortwachter) (27678).

Op verzoek van de vaste commissie voor Justitie stel ik voor, de wens te kennen te geven nadere inlichtingen te ontvangen over de voorgenomen oprichting van de stichting virtueel kenniscentrum IT en recht (27675).

Overeenkomstig de voorstellen van de voorzitter wordt besloten.

De voorzitter:

Ik deel mee dat ingevolge artikel 69, tweede lid, van het Reglement van Orde de aangehouden moties 27061, nrs. 7 en 9, 27414, nr. 14, 27170, nr. 16 en 27235, nrs. 6 en 14 zijn vervallen.

Het woord is aan de heer Hofstra.

De heer Hofstra (VVD):

Voorzitter. De vaste commissie voor Financiën had hedenochtend een overleg met de staatssecretaris van Financiën over de biobrandstoffen. Hoewel ik kan melden dat de verschillen tussen de regering en de Kamer iets kleiner zijn geworden, hebben wij er toch behoefte aan, moties in te kunnen dienen, zodat het verschil hopelijk nog kleiner kan worden. Mijn verzoek is dan ook om dit onderwerp volgende week op de plenaire agenda te zetten. Ik vraag dit mede namens de heer Crone van de PvdA-fractie.

De voorzitter:

Voorzover ik het nu kan overzien, kan aan uw verzoek worden voldaan en kan het onderwerp aan de agenda van volgende week worden toegevoegd.

Sluiting 14.25 uur

Naar boven