Regeling van werkzaamheden

De voorzitter:

Ik stel voor, toestemming te verlenen tot het houden van wetgevings- c.q. notaoverleg met stenografisch verslag op:

maandag 22 mei 2000:

  • - van 12.00 uur tot 17.00 uur van de vaste commissie voor Justitie over de Invoering van de Vreemdelingenwet 2000 en daarmee verband houdende wijziging van diverse wetten alsmede intrekking van de Wet gemeentelijke zorg voor houders van een voorwaardelijke vergunning tot verblijf (Invoeringswet Vreemdelingenwet 2000) (26975);

maandag 29 mei 2000:

  • - van 12.00 uur tot 17.00 uur van de vaste commissie voor Justitie over de nota Alleenstaande minderjarige asielzoekers (27062).

Ik stel voor, morgen alleen te vergaderen om 11.00 uur teneinde de minister van Financiën en de president van de Algemene Rekenkamer in de gelegenheid te stellen de jaarverslagen over het jaar 1999 en de rapporten van de Algemene Rekenkamer bij die jaarverslagen aan te bieden. Verder zal morgen geen plenaire vergadering meer plaatsvinden. Het voorziene symposium wordt ook afgelast in verband met het bezoek van een Kamerdelegatie aan Enschede.

Overeenkomstig de voorstellen van de voorzitter wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan mevrouw Örgü.

Mevrouw Örgü (VVD):

Voorzitter! Ik verzoek u de stemmingen over de moties VAO jeugdzorg een week uit te stellen, zodat nader beraad kan plaatsvinden.

De voorzitter:

Ik stel voor, aan dat verzoek te voldoen.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Agendapunt 4 is dus van de agenda afgevoerd.

Het woord is aan de heer Van den Akker.

De heer Van den Akker (CDA):

Voorzitter! Op 24 mei zullen wij een algemeen overleg over ORET en Miliev voeren. Dat overleg had oorspronkelijk in december moeten plaatsvinden. De minister voor Ontwikkelingssamenwerking heeft ons toen een notitie toegezegd, getiteld "Ontwikkeling en economie". Die notitie zou in maart aan de Kamer worden gezonden, maar wij hebben die nog niet ontvangen. Wij willen deze graag voor het overleg op 24 mei ontvangen. Bovendien heeft de minister uitspraken gedaan die haaks staan op uitspraken van de staatssecretaris. Daarom willen wij weten of er sprake is van een wijziging in beleid.

De voorzitter:

Ik stel voor, het stenogram van dit gedeelte van de vergadering door te geleiden naar het kabinet.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan de heer Atsma.

De heer Atsma (CDA):

Mevrouw de voorzitter! Vorige week heeft de vaste commissie voor Landbouw, Natuurbeheer en Visserij gesproken over de IBR en de slijtersproblematiek. Mede namens een aantal andere fracties wil ik vragen om het verslag van dat AO op de agenda te plaatsen.

De voorzitter:

Ik zal daar op een later tijdstip een voorstel voor doen. Ik neem aan dat wij dit volgende week kunnen behandelen.

Naar boven