Regeling van werkzaamheden

De voorzitter:

Ik stel voor, dinsdag 28 september te stemmen over de moties, voorgesteld tijdens het notaoverleg over kunstvakonderwijs, te weten:

  • - de motie-Belinfante c.s. over de resterende taakstelling van 10 mln. (25802, nr. 14);

  • - de motie-Halsema c.s. over fasering, tijdpad en bekostigingssystematiek (25802, nr. 15);

  • - de motie-Halsema over scholingsbudgetten voor cultureel ondernemerschap (25802, nr. 16).

Ik stel voor, toe te voegen aan de agenda van 28, 29 en 30 september:

  • - het debat over de Staat van de Europese Unie, met maximumspreektijden van 10 minuten voor PvdA, VVD en CDA, 7 minuten voor D66 en GroenLinks en 5 minuten voor de overige fracties.

Overeenkomstig de voorstellen van de voorzitter wordt besloten.

De voorzitter:

Op verzoek van de PvdA-fractie benoem ik in:

  • - de commissie voor de Rijksuitgaven het lid Hindriks tot plv. lid in de bestaande vacature;

  • - de vaste commissie voor Financiën het lid Hindriks tot plv. lid in de bestaande vacature;

  • - de vaste commissie voor Verkeer en Waterstaat het lid Hindriks tot lid in plaats van het lid Crone en het lid Crone tot plv. lid in plaats van het lid De Boer;

  • - de vaste commissie voor Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer het lid Hindriks tot lid in de bestaande vacature;

  • - de vaste commissie voor Defensie het lid Hindriks tot plv. lid in de bestaande vacature.

Het woord is aan mevrouw Augusteijn-Esser.

Mevrouw Augusteijn-Esser (D66):

Voorzitter! Deze week is de Natuurbalans gepresenteerd door het RIVM. Vorig jaar is met de Kamer afgesproken dat de Natuurbalans en de Milieubalans, zodra zij verschenen zijn, met spoed naar de Kamer worden gezonden. Ik heb gehoord dat het stuk op het ministerie in goede orde is aangekomen. Mijn vraag is of het ministerie ervoor wil zorgen dat deze Natuurbalans met spoed naar de Kamerleden komt, zodat het stuk tegelijkertijd kan worden beoordeeld met de begrotingsstukken, die morgen naar de Kamer gaan. Het stuk moet dus uiterlijk morgen bij de Kamerleden thuis zijn bezorgd.

De voorzitter:

Dat laatste lijkt mij een beetje erg. Maar ik neem aan dat de rest van de Kamer er geen bezwaar tegen heeft dat ik mij met minister Pronk zal verstaan om ervoor te zorgen dat zo snel mogelijk uitvoering wordt gegeven aan dit verzoek.

Mevrouw Vos (GroenLinks):

Voorzitter! Ik wil het verzoek van mevrouw Augusteijn graag ondersteunen. Als het stuk vanmiddag wordt verstuurd, is het morgen bij ons thuis. Het lijkt mij dus dat haar vraag heel reëel is.

De voorzitter:

Wij hadden gisteren afgesproken dat, als wij het ergens mee eens zijn, dat niet apart behoeft te worden gezegd. Ik heb al gezegd dat ik het verzoek onmiddellijk zal doorgeven. Ik weet niet hoeveel exemplaren van de Natuurbalans bij het ministerie liggen, of er nog iets moet worden gedrukt of wat dan ook. Wij bieden aan dat wij helpen bij mogelijke vervoersproblemen van het departement. Dat lijkt mij het beste. Dan zijn wij het weer allemaal eens.

Naar boven