Regeling van werkzaamheden

De voorzitter:

Ik deel aan de Kamer mede dat de tijdelijke commissie Besluitvorming uitzendingen tot haar voorzitter heeft gekozen het lid Bakker.

Verder deel ik aan de Kamer mede dat er voor morgen geen plenaire vergadering voorzien is, maar dat wij morgenmiddag om 13.00 uur een regeling van werkzaamheden zullen houden.

Het woord is aan mevrouw Albayrak.

Mevrouw Albayrak (PvdA):

Voorzitter! Wij hebben gisteren met de regering gesproken over de opvang van vluchtelingen uit Kosovo. Ik verzoek u het verslag van dat algemeen overleg te agenderen voor een plenaire afronding. Aanvankelijk dacht ik dat dit niet nodig was, omdat het antwoord van de regering op mijn belangrijkste vraag voor mij duidelijk was, maar achteraf bleek dat dit antwoord niet voor eenieder onmiskenbaar was. Ik wil daarover dan ook graag een uitspraak van de Kamer. Om die reden verzoek ik u hierover vandaag een plenair debat te mogen houden.

De heer Hoekema (D66):

Voorzitter! Mijn fractie ondersteunt van harte het verzoek van de vertegenwoordigster van de PvdA-fractie.

Mevrouw Halsema (GroenLinks):

Hetzelfde geldt voor mijn fractie.

De heer Kamp (VVD):

Voorzitter! Ook wat ons betreft is er geen bezwaar. Wel zien wij graag dat u bij de invulling van de agenda rekening houdt met de noodzaak voor ons om rond vijf uur iets anders te doen.

De heer De Wit (SP):

Voorzitter! Met het verzoek heb ik geen enkel probleem, maar het tijdstip van vandaag komt mij slecht uit. Het is een banale opmerking, maar voor mij is dat belangrijk.

De heer Hillen (CDA):

Voorzitter! Ook wij zijn voor dat debat. En nu wij toch wensenlijstjes aan het invullen zijn: ik hoop dat u er rekening mee kunt houden dat de vaste commissies voor Defensie en voor Buitenlandse Zaken vanmiddag een delegatie Roemenen ontvangen, wat tot ongeveer half vier zal duren.

De voorzitter:

Ik doe het volgende voorstel voor hedenmiddag. Na de behandeling van het wetsvoorstel inzake vakantie en ouderschapsverlof, waarmee wij zo meteen beginnen, kunnen wij rond een uur of vier het verslag van het algemeen overleg aan de orde stellen. Dat debat behoeft niet langer dan een uurtje te duren. Daar kunnen de heer Kamp en de andere woordvoerders zelf veel aan doen. Daarna houden wij het debat over de wijziging van de Bankwet; gezien de intekening voor dat onderwerp meen ik dat ook dit nog voor de avondpauze kan worden behandeld.

De heer Wijn (CDA):

Duurt dat debat over Kosovo tot vijf uur?

De voorzitter:

U moet wel opletten als ik een voorstel doe. Om vier uur beginnen wij met het aan de orde stellen van het verslag van het algemeen overleg, waar mevrouw Albayrak om verzocht. Dat is althans mijn voorstel aan u. Ik denk dat dit ongeveer een uurtje zal duren, en dat is dan nog ruim bemeten. Daarna beginnen wij met de behandeling van de wijziging van de Bankwet.

De heer De Wit (SP):

Voorzitter! Ik heb van vier tot vijf een overleg over de bezuinigingsproblematiek inzake het CBS in Heerlen.

De voorzitter:

Ik heb daar veel begrip voor, maar ik hoop dat u begrip voor de Kameragenda hebt. U kunt vragen om het morgen te behandelen, maar ik heb begrepen dat het verslag van het algemeen overleg vandaag moet worden behandeld. Het debat over vakantie en ouderschapsverlof hebben wij al een keer verzet; dat gaan wij nu echt afmaken. Verder is de heer Zalm morgen niet beschikbaar; dus ik moet ook de wijziging van de Bankwet vandaag afronden. Wij hebben echter kennisgenomen van uw opmerking en begrijpen dat u hoogstwaarschijnlijk niet bij het debat zult kunnen zijn.

Overeenkomstig het voorstel van de voorzitter wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan mevrouw Vos.

Mevrouw Vos (GroenLinks):

Voorzitter! De Kamer heeft enige weken geleden met de minister van Buitenlandse Zaken gedebatteerd over het strategische concept van de NAVO, dat op 23 en 24 april wordt besproken op een top in Washington. Ik vraag u het verslag van dat overleg op de plenaire agenda te zetten, uiteraard voordat die top zal plaatsvinden en de minister daar naartoe vertrekt.

De voorzitter:

Kan dat volgende week?

Mevrouw Vos (GroenLinks):

Ja, als het begin volgende week mogelijk is, is dat prima.

De heer Hoekema (D66):

Voorzitter! Mijn fractie ondersteunt graag dit verzoek.

De voorzitter:

Ik zal een voorstel doen om dat volgende week op de agenda te plaatsen.

Aldus wordt besloten.

Naar boven