Regeling van werkzaamheden

De voorzitter:

Zoals ik middels een herzien schema heb laten weten, stel ik voor, de voortzetting van de behandeling van wetsvoorstel 24456 (toezicht beleggingsinstellingen) te verplaatsen naar volgende week.

Ik stel voor, bij de behandeling van wetsvoorstel 25953 (Wijziging Varkensbesluit) tevens aan de orde te stellen:

  • - de brief van de minister van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij inzake de motie-Blauw (25748, nr. 80).

Ik stel voor, de behandeling van het jaarverslag van de Nationale ombudsman te verplaatsen naar de vergadering van 16, 17 en 18 juni.

Ik stel voor, te behandelen op donderdag 18 juni bij het begin van de vergadering:

  • - het wetsvoorstel wijziging van de IJkwet in verband met de erkenning van ijkbevoegden (26013);

  • - het wetsvoorstel Aanpassing van wetgeving aan de wijziging van de Faillissementswet in verband met de sanering van schulden van natuurlijke personen (Tweede invoeringswet schuldsaneringsregeling natuurlijke personen) (25961).

Ik stel voor, te behandelen in de vergaderingen van 23, 24 en 25 juni:

  • - het wetsvoorstel Goedkeuring van het op 18 juli 1995 te 's-Gravenhage tot stand gekomen Protocol tot wijziging van de Overeenkomst tussen het Koninkrijk der Nederlanden en de Republiek Malta tot het vermijden van dubbele belasting en het voorkomen van het ontgaan van belasting met betrekking tot belastingen naar het inkomen en naar het vermogen, met Protocol, ondertekend te 's-Gravenhage op 18 mei 1977 (24610) (voortzetting);

  • - het wetsvoorstel Goedkeuring van het op 14 maart 1997 te Tallinn tot stand gekomen Verdrag tussen het Koninkrijk der Nederlanden en de Republiek Estland tot het vermijden van dubbele belasting en het voorkomen van het ontgaan van belasting met betrekking tot belastingen naar het inkomen en naar het vermogen, met Protocol (Trb. 1997, 98 en 262) (25683);

  • - het wetsvoorstel Wijziging van de Vreemdelingenwet in verband met de invoering van hoger beroep in vreemdelingenzaken (25829);

  • - het wetsvoorstel Wijziging van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (25311);

  • - het wetsvoorstel Wijziging van de Wet op de jeugdhulpverlening (Inspectie jeugdhulpverlening en jeugdbescherming) (25439).

Overeenkomstig de voorstellen van de voorzitter wordt besloten.

De voorzitter:

Op verzoek van het CDA benoem ik in het Presidium het lid Hillen tot lid in plaats van het lid Biesheuvel en het lid Biesheuvel tot plaatsvervangend lid in de bestaande vacature.

Het woord is aan mevrouw Vos.

Mevrouw Vos (GroenLinks):

Voorzitter! Vanmorgen heeft de vaste commissie voor VROM gesproken met minister De Boer over de inzet bij de onderhandelingen over het klimaatbeleid volgende week in de Europese Unie. Mijn fractie heeft problemen met de door de minister verwoorde inzet. Wij willen haar graag een extra steun in de rug geven. Ik verzoek om vanmiddag een plenair debat te houden, zodat wij een motie kunnen indienen.

De voorzitter:

Ik stel voor, dit debat hedenmiddag meteen na de regeling van werkzaamheden te houden.

Daartoe wordt besloten.

Mevrouw Vos (GroenLinks):

Het is van belang dat over moties direct wordt gestemd, want de onderhandelingen vinden volgende week al plaats.

De voorzitter:

Het lijkt mij dat u daarin gelijk hebt, maar dit voorstel kan pas gedaan worden als er moties voorliggen die stemming vereisen.

Het woord is aan de heer Rabbae.

De heer Rabbae (GroenLinks):

Voorzitter! De vaste commissie voor Justitie heeft gisteren overleg gevoerd met de minister van Justitie over de zaak-Lancee. Mijn fractie heeft er behoefte aan het verslag van dit overleg zodra het gereed is – waarschijnlijk over tien à veertien dagen – op de plenaire agenda te plaatsen.

De voorzitter:

Het voorstel is dus om zodra het verslag gereed is, plenair tot een afronding te komen. Ik neem aan dat de andere leden het hiermee eens zijn.

Mevrouw Swildens-Rozendaal (PvdA):

Er is inderdaad na afloop van de commissievergadering besloten om zodra het verslag gereed is, zo spoedig mogelijk een plenair debat te houden.

De voorzitter:

Ik stel voor, dit alsdan op die wijze te regelen.

Daartoe wordt besloten.

Naar boven