Handeling
Datum publicatie | Organisatie | Vergaderjaar | Vergadernummer | Datum vergadering |
---|---|---|---|---|
Tweede Kamer der Staten-Generaal | 1996-1997 | nr. 8, pagina 464-465 |
Zoals vergunningen, bouwplannen en lokale regelgeving.
Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.
U bent hier:
Datum publicatie | Organisatie | Vergaderjaar | Vergadernummer | Datum vergadering |
---|---|---|---|---|
Tweede Kamer der Staten-Generaal | 1996-1997 | nr. 8, pagina 464-465 |
Regeling van werkzaamheden
De voorzitter:
Het Presidium heeft met eenparigheid van stemmen besloten, te stellen in handen van:
a. de vaste commissie voor Buitenlandse Zaken:
- het wetsvoorstel Goedkeuring van het op 27 juni 1989 te Genève totstandgekomen Verdrag betreffende inheemse en in stamverband levende volken in onafhankelijke landen (Verdrag nr. 169 aangenomen door de Internationale Arbeidsconferentie in haar 76ste zitting) (25020);
b. de vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid:
- het wetsvoorstel Wijziging van de Arbeidsomstandighedenwet en de Wet op de gevaarlijke werktuigen in verband met uitbreiding van het toepassingsgebied tot de mijnbouwsector (25030).
Ik stel voor, bij het volgende week te houden debat met de commissie over het rapport Klimaatverandering de volgende maximumspreektijden te hanteren: de fracties van PvdA, CDA en VVD 15 minuten; de fractie van D66 12 minuten; de fractie van GroenLinks 10 minuten; de overige fracties 7 minuten; de groep-Nijpels en het lid Hendriks 3,5 minuut.
Daartoe wordt besloten.
De voorzitter:
Ik stel voor, deze spreektijden ook te hanteren bij het debat met regering dat een week later is geagendeerd.
Daartoe wordt besloten.
De voorzitter:
Ik stel voor, aan de orde te stellen in de vergaderingen van 22, 23 en 24 oktober:
1. de gezamenlijke behandeling van:
- het wetsvoorstel Vaststelling van de begroting van de uitgaven en de ontvangsten van het Kabinet voor Nederlands-Antilliaanse en Arubaanse Zaken (IV) voor het jaar 1997 (25000-IV);
- het wetsvoorstel Wijziging van de begroting van de uitgaven en de ontvangsten van het Kabinet voor Nederlands-Antilliaanse en Arubaanse Zaken (IV) voor het jaar 1995 (slotwet) (24848);
hierbij is tevens aan de orde:
- de Financiële verantwoording van het Kabinet voor Nederlands-Antilliaanse en Arubaanse Zaken over het jaar 1995 (24844, nr. 6);
2. de gezamenlijke behandeling van:
- het wetsvoorstel Vaststelling van de begroting van de uitgaven en de ontvangsten van het Ministerie van Economische Zaken (XIII) voor het jaar 1997 (25000-XIII);
- het wetsvoorstel Vaststelling van de begroting van de uitgaven en de ontvangsten van het Fonds economische structuurversterking voor het jaar 1997 (25000-E);
- het wetsvoorstel Wijziging van de begroting van de uitgaven en de ontvangsten van het Ministerie van Economische Zaken (XIII) voor het jaar 1995 (slotwet) (24858);
- het wetsvoorstel Wijziging van de begroting van de uitgaven en de ontvangsten van het Fonds economische structuurversterking voor het jaar 1995 (slotwet) (24866);
hierbij is tevens aan de orde:
- de Financiële verantwoording van het ministerie van Economische Zaken over het jaar 1995 (24844, nr. 16).
Tevens stel ik voor, in die week te behandelen:
- de brief van de ministers van Justitie en van Binnenlandse Zaken ten geleide van het plan van aanpak naar aanleiding van de enquête opsporingsmethoden (24072, nr. 89), met maximumspreektijden van: 15 minuten voor de fracties van PvdA, CDA en VVD; 12 minuten voor de fractie van D66; 10 minuten voor de fractie van GroenLinks; 5 minuten voor de overige fracties; 2,5 minuut voor de groep-Nijpels en het lid Hendriks.
Ik stel voor, te behandelen donderdag 10 oktober bij het begin van de vergadering:
- de verslagen van de commissie voor de Verzoekschriften (24425, nrs. 144 t/m 177);
- het wetsvoorstel Invoering van en aanpassing van wetgeving aan de Vaststellingswet titel 7.10 Burgerlijk Wetboek (arbeidsovereenkomst) (Invoeringswet titel 7.10 Burgerlijk Wetboek) (24770);
- het wetsvoorstel De gevolgen van de privatisering van het ABP voor de pensioenen en uitkeringen van het personeel van de Koninklijke Hofhouding (Wet gevolgen privatisering ABP voor het personeel van de Koninklijke Hofhouding) (24813).
Verder stel ik voor, toe te voegen aan de agenda van de volgende week:
- het wetsvoorstel Wijziging van de Wet op de vennootschapsbelasting 1969 met het oog op het tegengaan van uitholling van de belastinggrondslag en het versterken van de fiscale infrastructuur (24696).
Ik stel voor, toestemming te verlenen tot het houden van wetgevings- c.q. notaoverleg met stenografisch verslag op:
maandag 24 februari 1997:
- van 11.15 uur tot 18.30 uur van de vaste commissie voor Verkeer en Waterstaat over de nota Transport in balans (25022).
Overeenkomstig de voorstellen van de voorzitter wordt besloten.
De voorzitter:
Ik bepaal nader, dat het wetgevingsoverleg van de vaste commissie voor Financiën over wetsvoorstel 24761 (Wijziging van enige belastingwetten) (herziening regime terzake van winst uit aanmerkelijk belang, consumptieve rente en vermogensbelasting) verplaatst wordt van 7 oktober naar maandag 21 oktober van 11.15 uur tot 18.30 uur.
Voorts bepaal ik nader, dat het wetgevingsoverleg van de vaste commissie voor Financiën over de WOZ (25037) en het belastingplan zal worden gehouden op maandag 4 november van 11.15 uur tot 23.00 uur.
Ik stel voor, de stukken 21664, nr. 91, 24130, nr. 18, 24242, nr. 2, 24400-VI, nr. 55, 24400-XVI, nrs. 96 en 102, en 24636, nr. 5 voor kennisgeving aan te nemen.
Daartoe wordt besloten.
De voorzitter:
Het woord is aan de heer Ybema.
De heer Ybema (D66):
Mijnheer de voorzitter! Gisteren stond in Het Parool een bericht waaruit bleek dat er sprake zou zijn van een explosieve groei van de post wachtgelden in het onderwijs. Er zou zelfs sprake zijn van een groei van 1,3 mld. tot ruim 1,7 mld. Dit bericht is gebaseerd op een conceptrapport van het Instituut toegepaste sociale studies te Nijmegen.
Tijdens de behandeling van de Voorjaarsnota heb ik een motie over deze problematiek ingediend en die motie is door de Kamer aangenomen. In deze motie wordt gevraagd om een rapportage over de wachtgeldproblemen uit te brengen in het kader van de Miljoenennota en de Najaarsnota. Die rapportage is er echter niet gekomen; men heeft naar de Najaarsnota verwezen. Over deze aangelegenheid heb ik in het raam van de behandeling van de Miljoenennota vragen gesteld. Heden zijn de antwoorden op die vragen binnengekomen en daaruit blijkt dat volgens de regering er nog altijd met betrekking tot de post wachtgelden sprake is van een verwachte besparing die structureel oploopt tot 100 mln.
Dit gegeven staat natuurlijk volstrekt haaks op het bericht dat gisteren in Het Parool verscheen. Met het oog op de financiële beschouwingen die de volgende week plaatsvinden, ontvangen wij graag vóór aanstaande dinsdag een brief van de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. Wellicht pleegt hij in verband hiermee overleg met zijn collega van Financiën. Wij verzoeken de minister om in deze brief te antwoorden op de volgende vier vragen.
Laat het conceptrapport van het Instituut toegepaste sociale studies te Nijmegen inderdaad zien dat er sprake is van een verwachte explosieve groei van de post wachtgelden tot een niveau van ruim 1,7 mld.?
Zo ja, is er dan werkelijk sprake van een stijging van de totale post wachtgelden met een bedrag van ruim 400 mln.?
Zo ja, wat zijn dan de belangrijkste verklaringen voor deze in het genoemde conceptrapport verwachte ontwikkeling?
Hoe verhoudt dit gegeven zich met de door de regering verwachte besparingen, oplopend tot structureel 100 mln. op de post wachtgelden, zoals vermeld in de beantwoording van vragen die in het raam van de Miljoenennota zijn gesteld?
De voorzitter:
Ik stel voor, het stenogram van dit deel van de vergadering door te geleiden naar het kabinet.
Daartoe wordt besloten.
Sluiting 14.10 uur
Kopieer de link naar uw clipboard
https://zoek.officielebekendmakingen.nl/h-tk-19961997-464-465.html
De hier aangeboden pdf-bestanden van het Staatsblad, Staatscourant, Tractatenblad, provinciaal blad, gemeenteblad, waterschapsblad en blad gemeenschappelijke regeling vormen de formele bekendmakingen in de zin van de Bekendmakingswet en de Rijkswet goedkeuring en bekendmaking verdragen voor zover ze na 1 juli 2009 zijn uitgegeven. Voor pdf-publicaties van vóór deze datum geldt dat alleen de in papieren vorm uitgegeven bladen formele status hebben; de hier aangeboden elektronische versies daarvan worden bij wijze van service aangeboden.