Aan de orde is de verkiezing van de tweede ondervoorzitter der Kamer.

De voorzitter:

Het woord is aan mevrouw Lycklama à Nijeholt.

Mevrouw Lycklama à Nijeholt (PvdA):

Mijnheer de voorzitter! Het is met overtuiging en vreugde dat mijn fractie voorstelt om de heer Erik Jurgens voor te dragen als tweede ondervoorzitter van deze Kamer.

De voorzitter:

Overeenkomstig het gestelde in artikel 113 van het Reglement van orde zal deze verkiezing schriftelijk plaatsvinden. Ik benoem tot stemopnemers de heer Baarda, voorzitter, mevrouw Roscam Abbing-Bos, de heer Wöltgens en mevrouw Schoondergang-Horikx.

(Hierna wordt tot schriftelijke stemming overgegaan.)

De heer Baarda:

voorzitter van het stembureau

Uitgebracht zijn 68 stemmen, waarvan 1 blanco en 67 stemmen op de heer Jurgens.

De voorzitter:

Aangezien de heer Jurgens de volstrekte meerderheid van stemmen op zich heeft verenigd, is hij gekozen tot tweede ondervoorzitter van de Kamer. Neemt de heer Jurgens zijn benoeming aan?

De heer Jurgens (PvdA):

Jawel.

De voorzitter:

Dan wens ik hem van harte geluk met zijn benoeming. Ik dank de stemopnemers voor de verrichte werkzaamheden.

De vergadering wordt enkele ogenblikken geschorst.

De voorzitter:

Ik stel aan de Kamer voor, conform artikel 34, tweede lid, van het Reglement van orde, een bijzondere commissie JBZ-raad in te stellen en deze commissie vooralsnog te belasten met:

  • - de documenten Comité ex artikel 18 van de Overeenkomst van Dublin;

  • - alle voorstellen, verslagen en agenda's voortvloeiende uit de JBZ-raad;

  • - de stukken met betrekking tot werkzaamheden van het Comité ex artikel 4, hoofdstuk K van het Verdrag van Amsterdam (mensenrechtenzaken);

  • - alle andere stukken die rechtstreeks verband houden met de derde pijler uit de Verdragen van Maastricht respectievelijk Amsterdam.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Ik deel aan de Kamer mede, dat ik voor alle commissies de leden en de plaatsvervangende leden heb aangewezen. Ook heb ik alle voorzitters en ondervoorzitters van de commissies benoemd. De bijzonderheden zullen als bijlage in de Handelingen worden opgenomen.

(De bijlage is opgenomen aan het eind van deze editie.)1

De voorzitter:

Aangezien voor het voornemen tot het sluiten van verdragen, de verschillende verdragen die ter stilzwijgende goedkeuring zijn voorgelegd en algemene maatregelen van bestuur die zijn voorgehangen en gedrukt onder de nrs. 23908 (R1519), nr. 39, 26449 (R1635), 26453 (R1636), 26457, 26475, 26482, 26493, 26495 en 26496 de termijn is verstreken, stel ik vast dat, wat deze Kamer betreft, aan uitdrukkelijke goedkeuring van dit voornemen, deze verdragen en deze algemene maatregelen van bestuur geen behoefte bestaat.

Naar boven