Aan de orde is de behandeling van:

het wetsvoorstel Wijziging van hoofdstuk IV van de Werkloosheidswet teneinde enkele vereenvoudigingen te realiseren en een uitkering bij overlijden toe te voegen (31080);

het wetsvoorstel Wijziging van een aantal wetten van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (Verzamelwet SZW-wetgeving 2008) (31229).

Deze wetsvoorstellen worden zonder beraadslaging en, na goedkeuring van de onderdelen, zonder stemming aangenomen.

De voorzitter:

Omdat de begrotingsbehandeling ook vandaag veel langer duurt dan gepland, stel ik voor om de dupliek van de begroting van VWS, het antwoord van de regering in tweede termijn, volgende week te houden. Hetzelfde geldt waarschijnlijk voor de dupliek van de begroting van Justitie. De tweede termijn van de kant van de Kamer doen wij vandaag nog, maar de tweede termijn van de regering komt volgende week aan de orde. Dan is er geen pauze nodig voor het voorbereiden van het antwoord van de regering en kan er meteen worden doorgegaan met de begroting van Justitie.

De heer Vendrik (GroenLinks):

Is het niet handiger om bijvoorbeeld de behandeling van de begroting van VWS geheel af te ronden en de tweede termijn van Justitie te verschuiven naar volgende week, of andersom?

De voorzitter:

Nee. Ik waardeer het ontzettend dat u meedenkt, maar dat is niet handiger. Daar is met deskundigen over nagedacht.

De vergadering wordt enkele ogenblikken geschorst.

Naar boven