Regeling van werkzaamheden

De voorzitter:

Ik stel voor, toe te voegen aan de agenda van volgende week:

  • - het wetsvoorstel Vaststelling van een nieuwe Mediawet (31356);

  • - het voorstel van wet van de leden Halsema en Van Gent tot wijziging van de Wet arbeid en zorg (Vaderverlof) (31071);

  • - het wetsvoorstel Wet elektronische bekendmaking (31084);

  • - het wetsvoorstel Wijziging van de Rijkswet goedkeuring en bekendmaking verdragen in verband met de elektronische bekendmaking van verdragen (31343, R1846).

Voorts stel ik voor, toe te voegen aan de agenda van 1, 2 en 3 juli aanstaande de Voorjaarsnota 2008 en de bijbehorende suppletoire begrotingen. Ik stel voor om voor dit debat spreektijden te hanteren van 10 minuten voor de fracties van het CDA, de PvdA, de SP en de VVD, 7 minuten voor de fracties van de PVV, GroenLinks en de ChristenUnie, 5 minuten voor de fracties van D66, de PvdD en de SGP en 2 minuten voor het lid Verdonk.

Tot slot stel ik voor, dinsdag aanstaande te stemmen over de moties ingediend bij het notaoverleg over het staatsdeelnemingenbeleid en het wetgevingsoverleg van maandag 16 juni jongstleden van de vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport over de jaarverslagen 2007.

Overeenkomstig de voorstellen van de voorzitter wordt besloten.

De heer Graus (PVV):

Voorzitter. Ik verzoek u, het VAO over de handhaving van soorten op de agenda te plaatsen. Ik moet hierbij vermelden dat, omdat een spoeddebat niet is doorgegaan, hieraan het onderwerp trophy hunting is toegevoegd.

De voorzitter:

U weet dat onder het kerstregime alleen moties ingediend kunnen worden.

De heer Graus (PVV):

Dat begrijp ik.

De voorzitter:

Dat wordt zo gedaan. Het VAO wordt toegevoegd aan de agenda van volgende week.

Het woord is aan de heer Dibi.

De heer Dibi (GroenLinks):

Voorzitter. Wat kinderen op jonge leeftijd ervaren en meekrijgen, bepaalt hun verdere leven, zo staat in de regeringsverklaring van 1 maart 2007. Vandaag hebben wij te horen gekregen dat kinderrechters in een halfuur of soms in 15 minuten moeten bepalen of kinderen uit huis geplaatst worden of onder toezicht worden gesteld. Tegelijkertijd wordt de roep in de Kamer om steeds meer kinderen steeds vroeger op te sluiten groter. Ik verzoek dan ook om een brief van de minister van Justitie en de minister voor Jeugd en Gezin over de klachten van Amsterdamse kinderrechters over de enorme werkdruk, de toename van het aantal civiele kinderbeschermingszaken en de krankzinnige wachtlijst voor behandelplekken voor kinderen met zware psychische problemen.

Mevrouw Leijten (SP):

Ik wil als vraag aan de brief toevoegen welke gevolgen de nieuwe wetgeving die wij nu gaan opleggen, over onder andere verloedering en voetbalvandalisme, heeft voor de kinderrechter.

De heer Çörüz (CDA):

Ik geef er de voorkeur aan om het verzoek wat breder te trekken. Laten wij niet alleen de klacht van de Amsterdamse rechters nemen, maar dit landelijk bekijken en landelijke gegevens opvragen.

De heer Dibi (GroenLinks):

Dat ondersteun ik van harte.

Mevrouw Agema (PVV):

Ik ondersteun zowel het voorstel van de GroenLinksfractie als van de CDA-fractie.

De voorzitter:

Het stenogram van dit gedeelte van de vergadering zal worden doorgeleid naar het kabinet.

Het woord is aan de heer Van der Ham.

De heer Van der Ham (D66):

Voorzitter. Gisteren heeft mevrouw Swaab van de Raad voor Cultuur op de radio gezegd dat zij niet akkoord zal gaan met een verzoek van minister Plasterk om het advies over te doen. Ik verzoek de regering om hierover een brief te sturen.

De voorzitter:

Het stenogram van dit gedeelte van de vergadering zal worden doorgeleid naar het kabinet.

Het woord is aan de heer Van Gerven.

De heer Van Gerven (SP):

Ik verzoek naar aanleiding van het algemeen overleg van gisteren het VAO over kapitaallasten op de plenaire agenda te plaatsen.

Mevrouw Agema (PVV):

Ik dacht dat was besloten een derde termijn te plannen.

De heer Van Gerven (SP):

Er is niets besloten.

De voorzitter:

Ik stel vast dat wij het VAO zullen inplannen.

Het woord is aan mevrouw Gerkens.

Mevrouw Gerkens (SP):

Ik vraag om een brief van de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en van de staatssecretaris van Justitie over het bericht dat dezelfde kraakbare chip die ook in de ov-chipkaart zit, wordt gebruikt voor het gevangeniswezen. Ik vraag de bewindslieden om in te gaan op de vraag of de beveiliging daarnaast afdoende is.

De voorzitter:

Het stenogram van dit gedeelte van de vergadering zal worden doorgeleid naar het kabinet.

Het woord is aan mevrouw Agema.

Mevrouw Agema (PVV):

Voorzitter. Ik verzoek u, het verslag van het algemeen overleg over zorgzwaartepakketten op de plenaire agenda te plaatsen.

De voorzitter:

Wij zullen het onderwerp toevoegen aan de agenda van volgende week.

Het woord is aan de heer De Krom.

De heer De Krom (VVD):

Voorzitter. Ik verzoek u om het verslag van het algemeen overleg van vanmorgen over het vervoerplan NS en beheer ProRail 2008 op de plenaire agenda van volgende week te plaatsen.

De voorzitter:

Wij zullen het onderwerp toevoegen aan de agenda van de volgende week of later, indien de heer De Krom daarmee instemt.

Naar boven